Politika zasebnosti

Pogoji varovanja osebnih podatkov in zasebnosti

Podjetje Singa d.o.o., Slovenčeva ulica 24, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju upravljalec osebnih podatkov) spoštuje zasebnost uporabnikov in je predano varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine (v nadaljevanju: uporabniki) v skladu z veljavno zakonodajo. Področje varovanja osebnih podatkov ureja Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, uradni list RS, št. 94/2007) in Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR, uradni list EU, št. 2016/679).

Namen zbiranja osebnih podatkov

Upravljavec zagotavlja, da bodo osebni podatki uporabnikov predmet obdelave zgolj za namene, s katerimi izrecno soglašajo. Privolitev v posredovanje osebnih podatkov je prostovoljna, soglasje pa lahko na isti način, kot so ga podali, tudi kadarkoli prekličejo. V primeru, da osebnih podatkov ne posredujejo ali oz. v kolikor soglasje prekličejo, upravljavec osebnih podatkov ne more izpolniti namena, za katerega se podatki zbirajo.

Posredovane osebne podatke uporabljamo samo za izvedbo naročil in ostalih zahtevanih stroritev s strani uporabnikov ter za namene obveščanja o ugodnostih in aktivnostih upravljavca preko elektronske pošte in pripravo ciljnih trženjskih aktivnosti na platformah digitalnega trženja (Google AdWords, Facebook, Instagram, in podobne). Podatke za ta namen obdelujemo do preklica privoljenja uporabnika.

Katere podatke zbiramo

Upravljalec za potrebe zgoraj navedenih aktivnosti zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

  • Ime, priimek, spol: uporabnikovi osnovni podatki, ki jih vnesejo ob registraciji ali naročilu v spletni trgovini. Služijo za identifikacijo kupca in pravilno korespondenco.

  • E-naslov in šifrirano geslo: se uporablja za identifikacijo uporabnika v primeru, da opravijo registracijo in odprejo uporabniški račun. Uporabnika na elektronski naslov obveščamo tudi o statusu njegovega naročila. Če se prijavite na prejemanje novic (Posebne ponudbe), bo vaš elektronski naslov shranjen v bazo in uporabljen tudi v ta namen.

  • Telefonska številka: je obvezen podatek za izvedbo naročila, saj jo uporabljajo dostavne službe upravljalca za najavo dostave in reševanje težav. Podatke hranimo do vašega preklica.

  • Naslov: obvezen podatek ob naročilu za dostavo blaga in izdajo računa.

  • IP naslov: ob začetku uporabniške seje, ki se začne npr. ob prijavi ali dodajanju izdelka v košarico, nikoli pa ne samo z obiskom spletne strani, se za varnostne namene k seji zapiše tudi IP naslov uporabnika.
    Podatki seje se hranijo do 2 uri. Po 2 urah se neaktivne seje samodejno pobrišejo.
    IP naslov uporabnika se shrani tudi v evidenco privolitev, v primeru, ko sprejme pogoje poslovanja ali katero drugo pravno obvestilo.
    Dodatno se vaš IP naslov za varnostne namene zapiše v strežnike dnevnike. Tam ostanejo do največ 2 mesecev. Po 2 mesecih se dnevniki samodejno izbrišejo.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih posreduje uporabnik, ponudnik ne odgovarja.

Uporabnik ob registraciji v spletno trgovino ali pri nakupu v spletni trgovini ponudnika z označitvijo praznega polja podaja izrecno privolitev, da lahko ponudnik kot upravljavec osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke, ki mu jih je posredoval, za opisane namene. Podatki, ki jih uporabnik posreduje na spletni strani oz. za potrebe spletnega nakupa ali kako drugače preko e-pošte ali telefona so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Če uporabnik ne poda soglasja, nakup v spletni trgovini ni možen.

Ponudnik se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (ki ne sodelujejo v postopku izvedbe naročila in obdelave plačila), razen, kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo, če bi to od njega zahtevale državne oblasti, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.

Popravek osebnih podatkov

V uporabniškem računu lahko uporabnik kadarkoli spremeni svoje osebne podatke, razen elektronkega naslova. Spremembo elektronskega naslova se izvede na podlagi zahteve uporabnika.

Pravica do izbrisa podatkov

Uporabnik lahko zahteva izbris svojega uporabniškega računa in vse pripadajoče podatke, v kolikor ti niso potrebni npr. za obdelavo odprtih naročil, poprodajnih storitev, uveljavljanje garancij. Zahtevek nam lahko pošlje na elektronski naslov [email protected] s pripisom Zahtevek za izbris osebnih podatkov. Zahtevek bo urejen v roku 30 dni.

Pridobitev arhiva z osebnimi podatki uporabnika

Uporabnik lahko zahteva arhiv vseh svojih podakov, ki jih ima uporavljalec shranjene v spletni trgovini. Zahtevek nam lahko pošlje na elektronski naslov [email protected] s pripisom Zahtevek za posredovanje arhiva osebnih podatkov. Zahtevek bo urejen v roku 30 dni. Podatki bodo posredovani v strukturirani obliki, ki je primerna za računalniško obdelavo.

Privolitev mladoletne osebe v zvezi s storitvami upravljalca

Upravljalec nikoli ne bo zavestno zbiral podatkov uporabnikov, za katere je bil seznanjen, da so mladoletne osebe (mlajše od 16 let), ter jih obdeloval ali posredoval tretjim osebam, brez privolitve nosilcev starševske odgovornosti za otroka. Za oddajo naročila v spletni trgovini oz. uporabo storitev upravljalca, morate biti uporabnik star vsaj 16 let. 

Zunanji izvajalci, ki imajo dostop do osebnih podatkov uporabnika

S potrditvijo politike zasebnosti ste kot uporabnik seznanjeni in soglašate, da lahko upravljalec posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupa tretjum osebam, ki so z upravljalcem v pogodbenem odnosu (pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v imenu upravljalca in v upravljalčevega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) in skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej politiki zasebnosti.

Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodeluje ponudnik so:

  • ponudniki obdelave podatkov in analitike;
  • vzdrževalci IT sistemov;
  • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil (Mailchimp);
  • ponudniki plačilnih sistemov, kot so PayPal, SIX Payment services);
  • ponudniki rešitev za spletno oglaševanje (npr. Google, Facebook).

Upravljalec ne bo posredoval vaših osebnih podatkov tretjim nepooblaščenim osebam.

Google Analytics

V servis za spletno analitiko Google Analytics, s katerimi upravljalec meri npr. število dnevnih obiskov in učinkovitost spletne strani, posredujemo le uporabnikov anonimiziran IP naslov (odstranjen zadnji blok, npr. 192.168.1.XXX). Ta podatek se ne more uporabiti za identifikacijo ali navzkrižno povezovanje. Podatki se izbrišejo po 26 mesecih.

SIX Payment Services

Če uporabnik za plačilo naročila izbere plačilo s plačilno/kreditno kartico, bodo njegovi podatki, ki jih vpiše na plačilni strani, kamor bo preusmerjen po oddaji naročila, predmet obravnave s strani podjetja SIX Payment Services (Austria) GmbH in so tako podvrženi politiki zasebnosti podjetja SIX.

PayPal

Če uporabnik za plačilo naročila izbere PayPal, bodo njegovi podatki, ki jih vpiše na plačilni strani, kamor bo preusmerjen po oddaji naročila, predmet obravnave s strani podjetja PayPal in so tako podvrženi PayPal-ovi politiki zasebnosti.

Piškotki

Upravljalec na svojih spletnih straneh, v skladu z veljavno zakonodajo, uporablja piškotke za izvedbo določenih funkcionalnosti vmesnika, kot je prijava uporabnika v sistem ali dodajanje izdelka v košarico, brez katerih storitev ne bi bila možna. Ne glede na to se samo z brskanjem ne bo ustvaril noben piškotek, razen če uporabnik izrecno ne sprejmete/potrdi piškotke. Več o politiki piškotkov in o vrstah piškotkov lahko preberete na na tem naslovu.

Lokacija podatkov

Spletna trgovina upravljalca gostuje na strežniku v Nemčiji, v varnem TÜV certificiranem podatkovnem centru. Varnostne kopije se shranjujejo na sekundarno lokacijo, v šifrirani obliki.

Strežnik ERP aplikacije upravljalca, v kateri se obdelujejo naročila in tiskajo račune, se nahaja v Sloveniji.

Spremembe pogojev varovanja osebnih podatkov

Upravljalec bo vse spremembe pogojev varovanja osebnih podatkov objavljal na tej spletni strani. Zadnja sprememba 25.5.2018.