Blog

Kako spodbuditi malčkovo motoriko na prijeten in poučen način?

Dojenček krepi svoje motorične spretnosti že v trebuhu, še bolj pa takoj, ko se rodi. 

Zakaj nismo nikoli prestari za barvanje pobarvank?

Čeprav barvanje pobarvank na prvi pogled zgleda kot preprosto opravilo in tako pač mimo grede, se ga nikakor ne sme podcenjevati, saj prinaša mnogo prednosti od mladih nog pa tja do zrelejših let. Če so motivi pobarvanke skrbno izbrani, pa sploh!

Primi vesolje v svoje roke in si ga oglej!

Vesolje je zelo zelo daleč, kajne? No, mogoče pa tudi ne, saj so znanstveniki pred časom povsem natančno določili, kje je rob vesolja oziroma, kje se le-to prične. Vas zanima kje?

Kakšen bi bil svet brez igrač?

Otroke smo vprašali, kakšen bi bil svet brez igrač?  

Nebulous stars zvezde vedo, da so prave prijateljice vredne več kot čisto zlato

Mistične meglice pravijo, da je v globoko v notranjosti vsake meglice skrito srce. V srcu pa se rojevajo iskrene ljubezni in prava prijateljstva. 

Zakaj je robotika za otroke tako popularna?

Tako kot odrasli nikoli nismo prestari za učenje, tako tudi najmlajši nikoli niso premladi zanj. Tudi robotika, ki na prvi pogled deluje kot zakomplicirana tehnična veda za odrasle, ponuja mnogo priložnosti za učenje že pred vstopom v šolo. Pravzaprav je pomembno, da otroka v sodobne vede, ki so hkrati dobra popotnica za življenje in morda celo bodoča služba, uvedemo čimprej.

Najboljših 10 daril, ki nikoli ne razočarajo!

Vedno vam radi pridemo nasproti, kadar ste v dilemi, kakšno igračo kupiti otroku ob tej ali oni priložnosti. Trenutno so aktualni novoletni nakupi, a spodnji »plonk ceglc« vam bo dal kar nekaj dobrih namigov in usmeritev tudi ob rojstnih in drugih veselih dneh.

Dobrodelna akcija: »Kupi in daruj za Anino zvezdico«

Singa tudi letošnje leto v sodelovanju z Zavodom za pomoč socialno ogroženim prispeva k dobrodelni akciji »KUPI IN DARUJ ZA ANINO ZVEZDICO« .  

Dober daljnogled pozimi daleč vidi, dober teleskop pa še dalj!

Marsikdo ob besedni zvezi »raziskovanje sveta« pomisli le na toplejše letne čase. Raziskovanje narave ali zgolj okolice doma je vedno zanimivo in polno poučnih dogodivščin. Zima naj ne bo izgovor, da se ne gre ven, prav tako pa ne opravičilo, da se na omari pozabi daljnogled ali kak drug raziskovalni pripomoček, s katerim bo svet od zelo daleč ali zelo zelo blizu oživel.

Kuku, ena (naj)boljših idej za darilo je tu!

Če ste spet ali še vedno v dilemi, kaj bo vaš dobri mož podaril ob prihajajočih praznikih vašemu navihancu ali navihanki, vam prihajajo nasproti z eno res res res krasno idejo! To je taka ideja, kjer se ne da določiti, kdo je na koncu bolj vesel: tisti, ki je tako vrhunsko darilo prinesel, ali tisti, ki ga je prejel! To pa je zato, ker to darilo združuje skoraj nemogoče: učenje in zabavo ter staro in novo! No, ta ideja je izjemno darilo tudi za rojstni dan ali ob kakšni drugi praznični priložnosti.

Koga bodo letos poslušali dobri možje – razum ali srce?

Miklavž, Božiček in Dedek Mraz v teh dneh že nežno trkajo na naša vrata, še bolj pa na misli odraslih, ki razmišljamo, kaj v prihajajočih prazničnih dneh podariti otrokom. So bili pridni, poredni, razigrani, navihani? Saj je vseeno – samo, da so zdravi in da smo skupaj! Prav je, da s(m)o obdarovani vsi, čeprav le z majhno pozornostjo.

Kaj je pomembnejše: učenje ali igra?

Zapleteno vprašanje, saj se seveda pomembno oboje. A če se zgledujemo po vprašanju: »Kaj je bilo prej – kura ali jajce?« lahko z gotovostjo trdimo, da je pred učenjem bila igra. Ali pa tudi ne.
Kategorije igrač