Blog

Danes se igram, da jutri znam!

Ste se kdaj vprašali, kaj je bilo prej – igra ali znanje? Ste se kdaj vprašali, kaj od njiju je bolj pomembno? Zagotovo je, da hodita z roko v roki in da brez enega ne bi bilo drugega. A pred znanjem je brez dvoma bila igra! Prvo pravo znanje se v prvih letih življenja rodi predvsem iz igre in najrazličnejšega igranja. Zato res ni vseeno, s kakšnimi igrami in igračami se otrok igra. Dobre in kakovostne igre in igrače prinašajo trdno znanje in voljo do učenja v prihodnosti.

5 čudovitih idej, kako deklice spodbuditi k pozitivnemu mišljenju!

Življenje je lepo, a včasih tudi polno izzivov. Otroci so vsemu čudovitemu in manj čudovitemu podvrženi prav tako kot odrasli. Zato je izredno pomembno, da otroke že zgodaj pričnemo učiti in spodbujati k pozitivnemu razmišljanju. Iz razmišljanja se namreč rodi delovanje. Če je razmišljanje pozitivno, bo takšno tudi delovanje. To je brez dvoma naložba v otrokovo svetlo prihodnost.

Podarite otroku naravno, podarite mu les!

Lesene igrače nikoli niso bile le stvar preteklosti. Pravzaprav so v teh modernih časih v ospredju bolj kot kdaj koli prej, saj zavedanje staršev o tem, kaj je dobra, naravna in kakovostna igrača iz leta v leto narašča. Les je pravzaprav del naše kulturne dediščine, zato lesene igrače niso zgolj igrače, temveč so igrače z velikim I. V nadaljevanju si preberite, zakaj so prav lesene igrače ena najboljših izbir tako za otroka kot za naše okolje.   

Ko bom velik, bom raziskovalec! Ko bom velika, bom detektivka!

Se spomnite še vprašanja: »Kaj boš, ko boš velik? Kaj želiš postati, ko boš velika?« Se morda spomnite tudi razvoja svojih odgovorov ali vsaj delčka tega? Se je začelo s princesko, nadaljevalo s frizerko, zdravnico, veterinarko, reševalko delfinov, uspešno podjetnico? In kaj ste sedaj? ;)

Kako otroka navdušiti za učenje angleščine?

Ptički že leta in leta čivkajo, kako je zgodnje učenje tujega jezika izredno pomembno za otrokov razvoj in kakovost njegovega življenja. Pri nas in v večjem delu sveta je to angleščina, brez katere si več ne znamo predstavljati življenja, saj nas močno povezuje, izobražuje, navdihuje, razveseljuje ter dela strpnejše in bolj odprte.

Kako praznovati prvi šolski dan ali prvi dan vrtca?

Nazaj v šolo, nazaj v vrtec, ali pa morda čisto prvič v življenju? Vsekakor je take dneve treba proslaviti, jim dodati pomembnost in tudi igrivost, da bo otrok lažje pričel z novo rutino in vsemi obveznostmi, ki bodo nasledile brezskrbne počitnice. 

10 razlogov, zakaj je KUKU – Zabavno učenje postal prava uspešnica

Redkokdo v zadnjih mesecih ni slišal za izjemno priljubljeno interaktivno didaktično knjižno zbirko Kuku – zabavno učenje , ki letos osvaja slovenijo. Tisti, ki vas obkrožajo otroci, pa ste zanjo slišali zagotovo!   

KUKU, zabavno učenje je tu!

KUKU – Zabavno učenje je edinstven vzgojni koncept in tehnološka novost na področju učenja , ki otroku na izjemno privlačen, zabaven in varen način zagotavlja obilo zanimivih in poučnih informacij. 

Igrati se skozi učenje in učiti se skozi igro

Najnaprednejši in moderni načini podajanja znanja otrokom oziroma snovi učencem, so takšni, da se novo znanje radovednežu skoraj samo vtisne v spomin. Da znanje najbolje pride v kri in tam tudi ostane, je najboljši izkustven način učenja. 

Če bi Nikola Tesla imel tako igračo, ko je bil še majhen, bi …

Dober glas seže v deveto vas, dobre igrače pa tudi. Segle bi tudi v preteklost, če bi le  lahko. 

Izkoplji čisto prave kristale kar sredi svoje sobe! Pa mamuta tudi!

Sliši se neverjetno in morda pretirano. Vendar je mogoče. 

Na pomoč – najin otrok se dolgočasi!

Polna soba najrazličnejših igrač, vi zatopljeni v neodložljivo delo, otrok pa spet toži, da mu je dolgčas. Vam je poznano?
Kategorije igrač