Blog

Najboljših 10 daril, ki nikoli ne razočarajo!

Vedno vam radi pridemo nasproti, kadar ste v dilemi, kakšno igračo kupiti otroku ob tej ali oni priložnosti. Trenutno so aktualni novoletni nakupi, a spodnji »plonk ceglc« vam bo dal kar nekaj dobrih namigov in usmeritev tudi ob rojstnih in drugih veselih dneh.

Dobrodelna akcija: »Kupi in daruj za Anino zvezdico«

Singa tudi letošnje leto v sodelovanju z Zavodom za pomoč socialno ogroženim prispeva k dobrodelni akciji »KUPI IN DARUJ ZA ANINO ZVEZDICO« .  

Dober daljnogled pozimi daleč vidi, dober teleskop pa še dalj!

Marsikdo ob besedni zvezi »raziskovanje sveta« pomisli le na toplejše letne čase. Raziskovanje narave ali zgolj okolice doma je vedno zanimivo in polno poučnih dogodivščin. Zima naj ne bo izgovor, da se ne gre ven, prav tako pa ne opravičilo, da se na omari pozabi daljnogled ali kak drug raziskovalni pripomoček, s katerim bo svet od zelo daleč ali zelo zelo blizu oživel.

Kuku, ena (naj)boljših idej za darilo je tu!

Če ste spet ali še vedno v dilemi, kaj bo vaš dobri mož podaril ob prihajajočih praznikih vašemu navihancu ali navihanki, vam prihajajo nasproti z eno res res res krasno idejo! To je taka ideja, kjer se ne da določiti, kdo je na koncu bolj vesel: tisti, ki je tako vrhunsko darilo prinesel, ali tisti, ki ga je prejel! To pa je zato, ker to darilo združuje skoraj nemogoče: učenje in zabavo ter staro in novo! No, ta ideja je izjemno darilo tudi za rojstni dan ali ob kakšni drugi praznični priložnosti.

Koga bodo letos poslušali dobri možje – razum ali srce?

Miklavž, Božiček in Dedek Mraz v teh dneh že nežno trkajo na naša vrata, še bolj pa na misli odraslih, ki razmišljamo, kaj v prihajajočih prazničnih dneh podariti otrokom. So bili pridni, poredni, razigrani, navihani? Saj je vseeno – samo, da so zdravi in da smo skupaj! Prav je, da s(m)o obdarovani vsi, čeprav le z majhno pozornostjo.

Kaj je pomembnejše: učenje ali igra?

Zapleteno vprašanje, saj se seveda pomembno oboje. A če se zgledujemo po vprašanju: »Kaj je bilo prej – kura ali jajce?« lahko z gotovostjo trdimo, da je pred učenjem bila igra. Ali pa tudi ne.

7 dobrih idej za nepozabne jesenske počitnice doma

Juhu! Prve počitnice v novem šolskem letu so tu! Že veste, kako jih boste preživeli? Imate vse splanirano ali še iščete ideje?   

Danes se igram, da jutri znam!

Ste se kdaj vprašali, kaj je bilo prej – igra ali znanje? Ste se kdaj vprašali, kaj od njiju je bolj pomembno? Zagotovo je, da hodita z roko v roki in da brez enega ne bi bilo drugega. A pred znanjem je brez dvoma bila igra! Prvo pravo znanje se v prvih letih življenja rodi predvsem iz igre in najrazličnejšega igranja. Zato res ni vseeno, s kakšnimi igrami in igračami se otrok igra. Dobre in kakovostne igre in igrače prinašajo trdno znanje in voljo do učenja v prihodnosti.

5 čudovitih idej, kako deklice spodbuditi k pozitivnemu mišljenju!

Življenje je lepo, a včasih tudi polno izzivov. Otroci so vsemu čudovitemu in manj čudovitemu podvrženi prav tako kot odrasli. Zato je izredno pomembno, da otroke že zgodaj pričnemo učiti in spodbujati k pozitivnemu razmišljanju. Iz razmišljanja se namreč rodi delovanje. Če je razmišljanje pozitivno, bo takšno tudi delovanje. To je brez dvoma naložba v otrokovo svetlo prihodnost.

Podarite otroku naravno, podarite mu les!

Lesene igrače nikoli niso bile le stvar preteklosti. Pravzaprav so v teh modernih časih v ospredju bolj kot kdaj koli prej, saj zavedanje staršev o tem, kaj je dobra, naravna in kakovostna igrača iz leta v leto narašča. Les je pravzaprav del naše kulturne dediščine, zato lesene igrače niso zgolj igrače, temveč so igrače z velikim I. V nadaljevanju si preberite, zakaj so prav lesene igrače ena najboljših izbir tako za otroka kot za naše okolje.   

Ko bom velik, bom raziskovalec! Ko bom velika, bom detektivka!

Se spomnite še vprašanja: »Kaj boš, ko boš velik? Kaj želiš postati, ko boš velika?« Se morda spomnite tudi razvoja svojih odgovorov ali vsaj delčka tega? Se je začelo s princesko, nadaljevalo s frizerko, zdravnico, veterinarko, reševalko delfinov, uspešno podjetnico? In kaj ste sedaj? ;)

Kako otroka navdušiti za učenje angleščine?

Ptički že leta in leta čivkajo, kako je zgodnje učenje tujega jezika izredno pomembno za otrokov razvoj in kakovost njegovega življenja. Pri nas in v večjem delu sveta je to angleščina, brez katere si več ne znamo predstavljati življenja, saj nas močno povezuje, izobražuje, navdihuje, razveseljuje ter dela strpnejše in bolj odprte.
Kategorije igrač