Naša zgodba

Če smo odrasli preveč odrasli in pozabimo na male in velike radosti, se to odseva tudi na otrocih okoli nas. Prav je, da smo odrasli zreli in odgovorni ter hkrati še vedno dovolj razposajeni, in prav je, da otrokom dopuščamo in omogočamo, da so lahko pravi otroci. Otroci z velikim O. V nepregledni množici raznih dejavnosti, iger in igrač je pogosto težko izbrati pravo. To je takšno, ki bo otroka zabavala in ga učila hkrati. Prav zaradi tega, da bo izbira glede dobre in kakovostne igre ali igrače lažja, se je rodila Singa .

Kdo pravzaprav je Singa? Singa je mali radovedni levček, ki je svoje poslanstvo našel v svetu igrač. A ne kakršnih koli igrač, temveč igrač, ki združujejo hkrati več različnih kakovosti. Distribucijsko podjetje Singa je svojo zgodbo namreč pričelo pred desetletjem, ko je v igračah, družabnih igrah, ustvarjalnih in raziskovalnih setih ter drugih spremljevalnih materialih, pričelo združevati izobraževalno, zabavno in inovativno

Singa se zaveda, da ima vsaka igrača v sebi posebno moč, s katero na otroka lahko vpliva dobro ali slabo. Otroci se z igračami, igrami in različnimi junaki pogosto identificirajo, zato je izredno pomembno, kakšna je ta skrivna moč. Singa obožuje vzgojne igrače, ki celostno podpirajo razvoj otroka. Negovanje in krepitev radovednosti, ustvarjalnosti, inovativnosti in logičnega razmišljanja že od prvih otrokovih korakov dalje sta ključnega pomena za otrokovo uspešno življenjsko pot. Vse je namreč zelo povezano. 

Pomembno je, da se tudi odrasli zavedamo, da je dobra igrača mnogo več kot le sredstvo za kratkočasenje ter da svojemu otroku in otrokom sveta ponudimo igrače, družabne igre in didaktične pripomočke, ki v otrocih in mladostnikih prebujajo le najboljše lastnosti in vrednote. Važno je, da je vsak otrok v svojem svetu raziskovanja, igrač in učenja slišan in viden ter da podpremo njegova zanimanja in tisto, kar ga veseli. Danes je namreč morda nekaj videti kot navdušenje, a jutri bo to lahko že otrokov poklic. Naši največji zakladi morda danes zgledajo majhni, a čas hitro teče – kmalu bodo oni tisti, ki bodo v rokah držali niti sveta. Zato jim dajmo pozitivne vrednote in možnost povezujejo s konstruktivnimi liki in vsebinami tudi v pravljičnem svetu igrač. 

Singina vizija je učiti skozi igro in igrati se skozi učenje, zato tudi večina naših izdelkov sledi tem kriterijem. Tako z izdelki Wild Science vzgajamo mlade raziskovalce, ki lahko na zabaven, varen in poučen način spoznavajo osnove kemije, fizike, geologije, informatike, z izdelki 4M pa mlade znanstvenike, inženirje in ustvarjalce, ki kar v svoji sobi spoznavajo delovanje vulkanov, svet dinozavrov in mamutov, spoznavajo planete, gravitacijo, vzgojijo čisto svoje kristale, si izdelajo robota na sončne celice in še mnogo drugih vznemirljivih reči.

Pri nas je mogoče najti vsem poznane in priljubljene 3D Puzzle, ki se ponašajo s prekrasnimi National Geografic, Animal Planet in Discovery channel motivi, pa tudi z motivi naše prekrasne Slovenije, ki jih ponujajo puzzle I feel Slovenia. Sestavljanke so vedno krasno darilo – tudi za starejše obdarovance, saj ponujajo vsakomur vseživljenjsko krepitev, pa tudi ohranjanje motoričnih spretnosti, koncentracije in logičnega razmišljanja.

Obožujemo naravne materiale in spodbujamo inovativne pristope učenja kar med igro. Naše lesene igrače spremljajo malčke prav do vstopa v šolo. Za šolarje in odrasle brihtne glave pa smo poskrbeli s širokim naborom kakovostnih miselnih iger in izzivov, ki krepijo logiko, numerično razmišljanje, elektrotehniko, prostorsko predstavo in še kaj. Miselne igre in izzivi pa so pravzaprav namenjeni vsem starostnim skupinam, saj je ves čas dobro kodrati možgane ter krepiti logično mišljenje. Naši možgani naravnost obožujejo miselne zagonetke, igre in izzive, saj čutijo, da jih to ohranja v dobri kondiciji tudi pozno v starost.

Krasno orodje za krepitev družinskih in prijateljskih vezi pa so zagotovo družabne igre. Nepopisno zabavna in nekoliko drugačna družabna igra Pentastic bo druščino povezala, nasmejala in ustvarjalno razgibala, medtem kot bo družabna igra Okvirity v igralno ekipo prinesla zdravo tekmovalnost, krepila hitrost prstov in logičnega razmišljanja. Nasploh so družabne igre v tem modernem, s tehnologijo zelo podkrepljenem času pravi balzam za dušo, ki krepi realne stike in spodbuja razvoj medsebojnih odnosov.

Singa ponuja kakovostne igrače, igre, poučne materiale in sete za dekleta in fante od prvih korakov dalje. Fantje se bodo morda bolj našli v eksperimentalnih in tehničnih igrah in igračah, dekleta pa v bolj barvitih in ustvarjalnih, kot je na primer priljubljena vilinska kolekcija Nebulous stars, ki razveseljuje s svojo barvito milino in kreativnimi pristopi.

Singa obožuje v ustvarjanje zaljubljene družine, zato se ves čas trudi, da z lastno ustvarjalnostjo in trdno vizijo o dobrih igračah in kakovostnih igrah v otroške roke pripelje le najboljše: inovativno, ustvarjalno in zabavno hkrati.

Ker ni vseeno, s kakšnimi igračami in kakšne igre se igrajo sodobni otroci in novodobna mladina, in ker ne vzgajajo le starši in knjige, ampak tudi igrače in igre, je potrebno tudi na tem področju gojiti zavedanje ter dobro teorijo spraviti v še boljšo prakso. Singa vsak dan znova sledi tej viziji, hkrati pa je neizmerno hvaležna, da lahko skupaj z vami izpolnjuje sanje in pričakovanja vsem malim in velikim otrokom sveta. Iz malega namreč zraste veliko, iz radovednega še radovednejše, iz zabavnega še zabavnejše, iz logičnega še bolj logično, iz ljubljenega še bolj ljubljeno … in tako naprej.

 

Kategorije igrač