Pripravite se na najboljšo otroško novoletno zabavo!

December je čez sredino, tako da prav vsi pridno odštevamo do konca leta – otroci in odrasli!

Misli so razpršene na dva konca. Na enem veselo pričakujejo, kaj bodo prinesli dobri možje, na drugem pa, kakšno novoletno družinsko zabavo pripraviti, da bo res ostala v nepozabnem spominu. Da boste zadnje letošnje praznovanje lahko pripravili po svojih željah in okusu, vam podarjamo nekaj dobrih dodatnih idej, s katerimi bo vaša zabava lahko imela vse dobre lastnosti.

Kakšna je dobra otroška novoletna zabava?

Seveda mora v prvi vrsti biti zabavna! :) Poleg tega nikakor ne sme biti dolgočasna! Dobra zabava – ne le otroška – vključuje v pogovor in ostale aktivnosti prav vse njene udeležence in udeleženke ter deluje povezovalno. Na zabavi ne sme manjkati smeha, različnih domislic ter seveda kakšne dobrote za pod zob! Pred začetkom je potrebno prostor ustrezno pripraviti za ples, igro in ostale aktivnosti, na novoletni zabavi pa seveda mora biti poskrbljeno tudi za prijetno okrasitev z lučkami, smrečico in drugo dekoracijo.

6 odličnih zabavnih idej za popestritev nepozabne otroške zabava

1. Za začetek nekaj miselnih izzivov

Da se zabava ne bo prehitro razplamtela, jo je dobro načrtovati po korakih. Druženje lahko pričnete kar z zabavnim kvizom! Zmagovalcu pa potem podelite častno nalogo, ki jo boste izvedeli v drugi točki. Če nimate časa za pripravo kviza, si ga lahko »sposodite« iz ene ali več zabavnih in poučnih knjig iz izjemne interaktivne zbirke KUKU – Zabavno učenje. Prav vsaka knjiga namreč na vsaki strani vsebuje več različnih tematskih kvizov, in to kar v treh težavnostnih stopnjah, tako da boste lahko vanj vključili mlajše in starostne otroke, ob tem pa se ne bo prav nihče dolgočasil. Nasprotno! Kvizi v knjigah KUKU so prav prijetno zabeljeni, tako da vam bodo poleg prazničnega možgančkanja prinesli tudi precej novega znanja o živalih, svetu, vesolju, človeškem telesu, dinozavrih in drugih rečeh.

2. Brez srečelova ne gre

Kvizu naj sledi srečelov. Častno naj ga vodi zmagovalec kviza, ki naj podaja izžrebane številke in darila ter koordinira odvijanje darilc, tako da bo lahko vse teklo kot po maslu. Da bo srečelov uspel, je pred tem vse povabljene oziroma družinske člane potrebno obvestiti o tej nameri. Vsak naj pripravi simbolno darilce v majhnem znesku, še bolje pa je, če ga izdela sam. Tako lahko pred zabavo poteka skrivna izdelovalnica daril za srečelov, ki lahko na primer vsebuje peko slastnih piškotov ali izdelavo kakšnih manjših izdelkov. Magnetki so na primer dobra zamisel, poleg tega pa jih je res preprosto ustvariti. Simbolno, a zanimivo darilce so tudi žepni vulkan, set za izkopavanje svetlečega dinozavra, miselni izziv v obliki snežinke, pametni plastelin, čisto pravi potovalni bingo ali kaj drugega, kar vsebuje zabaven ter poučen oziroma kreativen element.

3. Čas za večerjo in pogovor

Seveda mora biti na novoletni zabavi tudi dovolj časa za sproščen pogovor in okušanje dobrot. Nikakor naj novoletna zabava ne bo samo skakanje od ene do druge aktivnosti. Naj kljub vsem načrtom teče čimbolj spontano! Predlagamo pa, da v zabavo vključite tudi zdrave, a privlačno pripravljene jedi, da ne bo po koncu slabe volje zaradi bolečega trebuščka od preveč sladkarij.

4. Družabne igre so odlična zamisel

V drugem delu zabave naj pridejo na vrsto najljubše družabne igre – Človek ne jezi se, klasična igra Remi, domine ali kakšna druga igra. Če je kakšno za darilo prinesel kateri od dobrih mož, je ta dan lepa priložnost, da jo preizkusite! 

Namesto družabnih iger ali še bolje po njih pa svojo pozornost lahko namenite različnim čarovniškim trikom, ki vedno znova očarajo in začarajo. Če jih želite vključiti v novoletno zabavo, to otrokom še pravočasno povejte, da imajo dovolj časa, da se dobro naučijo vseh čarodejskih podvigov.

5. Ples je vedno dobra ideja

Po času za igranje in pogovoru pride na vrsto najživahnejši del zabave: ples! Odmaknite stole in mizo ter pripravite domače plesišče. Morda najdete doma celo majhno disko kroglo za popolno vzdušje. Če je nimate, se da izredno lepo plesno svetlobo ustvariti tudi z običajnimi novoletnimi lučkami ali drugimi svetili ter domislicami. Namesto plesa pa lahko izvedete tudi obmetavanje s pliškoti ali z blazinami, ki ga sploh fantje izredno obožujejo!

6. Na koncu je čas za obdarovanje

Obdarovanje je težko in običajno najbolj pričakovan čas novoletnega večera. Novoletno otroško oziroma družinsko druženje zaključite z odvijanjem daril, ki jih je prinesel dobri mož. Dogovorite se, da boste darila odpirali počasi eden za drugim, da bo čarovnija pričakovanja in vznemirjenja lahko trajala čim dlje. 

Če pa vaš Božiček oziroma dedek Mraz slučajno še vedno nima darila, ker ne najde prave ideje in časa, mu na hitro podajamo nekaj dobrih idej, s katerimi ne gre zgrešiti. Med njimi so različne sestavljanke, zmogljiv otroški mikroskop, raziskovalni set Čudesa Zemlje, električno razpršilno pero za prav posebno ustvarjanje, pobarvanke, svetlobna veriga s planeti osončja itd., za malčke pa so vedno dobra izbira kakovostne lesene igrače. Seveda je idej še mnogo več v našem izjemnem darilnem kotičku!

Naj zabava ne bo tekma

Včasih se tudi najboljši nameni spremenijo v manj prijetno izkušnjo. Da bo praznovanje res krasno, je potrebno poskrbeti za povezovano in ljubeče vzdušje, kljub temu, da zna včasih kakšna aktivnost, kot so na primer kviz ali družabne igre, zapeljati v bolj tekmovalne vode. Naj bo tekmovanje igrivo in naj se posebno pozornost nameni tudi tistim, ki v določeni igri niso zmagali, sploh če imajo težave s sprejemanjem mesta, ki je nižje od prvega. ;)

Poleg tega je pomembno, da se kljub vsej razigranosti zabava konča pravi čas. Večji otroci morda že lahko počakajo, da ura odbije polnoč, mlajši pa naj se v kar največji meri držijo ustaljene spalne rutine, kajti zaradi ene zabave je kljub vsemu ni vredno porušiti.

In ne pozabite del igrivosti, zabavnosti in povezovalne energije iz praznovanja prenesti v prihodnje leto! Vsak dan naj bo vsaj malo razigran, nasmejan in iskriv! Pa srečno, zdravo in nasmejano v prihajajočem letu!

Najnovejše objave

Kategorije igrač