Igrače nekoč in danes

Odločili smo se, da bomo z vami razmišljali na glas o igračah nekoč in danes. Hmmm. Ogromno se je spremenilo ja, pa vendar se včasih vprašamo, kdo je pripeljal do tega. Nova doba ali prav mi, starši sami? Verjetno eno z drugim, pa vendar... 

Včasih nismo niti razmišljali ali bi odšli ven na igrišče, kaj šele, da bi nas starši morali prositi. Danes starši prosijo svoje otroke, da se odlepijo od vseh tehničnih zadev, ki jih premoremo doma in se gredo igrat s prijatelji na sonce. Pa so res novodobni otroci "krivi", da se raje poglabljajo v telefone in tablice, kot v igro z žogo ali kakršnokoli drugo igro, kjer je potrebno razmigavanje, bodisi možgančkov bodisi fizično? Po našem mnenju in opažanju smo ravno starši pripeljali do tega. Nas starše pa seveda tempo življenja. Pa je res tako hiter, da zmanjka časa ravno za naše malčke? Da otroku raje ponudimo "neumno" igračo, za naših 5 minut miru? Smo mnenja, če bi starši znali od majhnega sodelovati z otroki, jih bodriti, spodbujati njihovo vztrajnost z našo vztrajnostjo, jih naučili da se je po padcu, vredno pobrati in poskusiti znova... Starši na žalost zmeraj manj sledimo otrokovim željam, do mere ki je zdrava. Ali prepustimo, da otrok postane šef in narekuje tempo življenja, ter tako pozabimo nase in na vlogo starša, ki je vzgajati. Ali pa nas enostavno ni. Tudi, ko smo, nas ni zares tam ob njih. Morali bi jih zares poslušati in slišati, se spustiti na njihov nivo igre, opazovati, čas nameniti samo njim. Brez telefona, brez misli drugje. Tega skoraj ni, oz vse manj. Seveda so vedno svetle izjeme, ki pa žal prikimavajo tem trditvam. Se pa da, samo opozoriti se moramo na to. Otroci zmeraj več posegajo po "instant" igračah in predvsem po produktih, ob katerih se ne razvija nikakršna sposobnost, kvečjemu celo lahko zavira otrokov razvoj. Zakaj? Ker jih starši na to navajamo od malega in si s tem kupujemo čas. 
V podjetju Singa se trudimo, da bi poleg pametno zabavnih igrač otrokom, ponudili tudi možnost ponovnega sodelovanja med starši in otroki. Pokažite svojemu otroku kako biti vztrajen, pohvalite ga, že ker vas opazuje in kaj kmalu bo sam želel poseči po nečem kar je dobro. Dobro zanj, dobro za vas, dobro za družino, odnos, vztrajnost, doslednost, učenje, načrtovanje,.... Če povzamemo, dobra šola, za celo življenje! 
 
Se beremo... Vaša Singa 

Najnovejše objave

Kategorije igrač