Ko bom velik, bom raziskovalec! Ko bom velika, bom detektivka!

Se spomnite še vprašanja: »Kaj boš, ko boš velik? Kaj želiš postati, ko boš velika?« Se morda spomnite tudi razvoja svojih odgovorov ali vsaj delčka tega? Se je začelo s princesko, nadaljevalo s frizerko, zdravnico, veterinarko, reševalko delfinov, uspešno podjetnico? In kaj ste sedaj? ;)

Sodobni otroci imajo običajno na poti vizije tega, kaj naj bi postali, manj postaj, saj imajo jasnejšo sliko o svetu, kar se imajo zahvaliti svetli strani informacijske dobe in dostopnosti dobrih informacij, učnih materialov in pristnih izkustev, obkrožajo pa jih tudi kakovostne in dobre igrače.

Raziskovanje je vedno koristno

Velik delež otrok privlači znanstveno-raziskovalno področje. Mnogo jih že zgodaj ve, da bodo raziskovalci, inženirke, tehniki, izumiteljice, detektivi in še kaj. Da bodo želje lažje sovpadle z realnostjo in da bo otroška vizija prej uresničljiva, je pomembno otroku njegovo področje zanimanja predstaviti na razumljiv in zabaven način. Najboljše sadove žanjeta skupaj igra in dobre igrače, s pomočjo katerih se otroci skoraj nezavedno učijo in si na nežen način pridobijo praktične izkušnje za učenje in življenje.

Dobre igrače naj podpirajo otrokovo zanimanje

Znanstveno-raziskovalna zbirka Purple Cow je ena tistih, ki sodi med najbolj kakovostne igrače, ki zadovoljijo še tako nemirnega otroškega raziskovalnega duha. V zbirki so štirje znanstveni kompleti, ki pokrivajo različna področja zanimaj mladih raziskovalcev in raziskovalk: Čudežni magneti, Optične iluzije, Vodni eksperimenti in Mladi detektivi.

Čudežna moč magnetov

Komplet Čudežni magneti omogoča izvedbo več kot 12 znanstvenih eksperimentov, ki združujejo različne vrste magnetov (tudi neo magnet!) in običajne predmete, ki jih najdemo v vsakem gospodinjstvu. Poleg glavne vsebine so priložena tudi podrobna navodila s fotografijami posameznih postopkov ter zanimiva znanstvena dejstva in pojasnila, ki bodo mlade raziskovalce in raziskovalke še bolj podžgali in navdušili pri ustvarjanju in preizkušanju novega in včasih tudi malce norega. 

Nakup

Optične iluzije so vedno zanimive

Optične iluzije so prava znanstveno-čarovniška poslastica, v katerih se bosta mladi raziskovalec in raziskovalka srečala z iluzijo dvojnega pomena, izkrivljenimi slikami, čarobnim hladilnikom, barvnimi iluzijami in drugimi utvarami, ki jih je v kompletu več kot 12! Vsi pripomočki so seveda priloženi, tako da je mogoče takoj, ko imamo škatlo, začeti s poglabljanjem v svet, ki je, in svet, ki ga ni. 

 

Nakup

Juhu, voda, voda, voda!

Vodne norčije, ki ga spremljajo različne igrače ali pa samo vedno zanimiva voda, so ena od priljubljenih zabav otrok vseh starosti, Vodni eksperimenti pa so njihova nadgradnja, ki tudi najstnikov ne pusti ravnodušnih. Komplet, v katerem je kar 14 eksperimentov, daje otrokom možnost, da kot pravi znanstveniki izvajajo eksperimente v svojem zasebnem laboratoriju. V eksperimentih se uporablja gel na osnovi vode. Otroke pa bo ta učni pripomoček, ki spada med odlične vzgojne igrače, popeljal v svet vode, lastnosti polimerov ter njihov svet delovanja v stiku z vodo in z drugimi snovmi. V video predstavitvi si lahko ogledate, kako zabaven in poučen je.

Nakup

Brez detektivskih iger ni pravega otroštva

Komplet Mladi detektivi bo pognal po žilah mladih raziskovalcev in raziskovalk pustolovsko in detektivsko vznemirjenje ter navdušil za nadaljnje raziskovanje skrivnosti sveta in ljudi. Otroci bodo lahko s pomočjo kompleta izdelali in opredelili svoje prstne odtise. Naučili se bodo, kako odvzeti nevidne prstne odtise z različnih površin s pomočjo železovega prahu, smukca, lepilnega traku in čopičev, tako kot to počnejo čisto pravi forenziki. V zadnjem eksperimentu bodo lahko izdelali celo svoj prstni odtis v 3D-obliki s pomočjo alginata in gipsa! Vse skupaj bodo spoznali 7 zabavnih detektivskih eksperimentov in zagotovo iznašli zraven še kakšnega svojega.

Nakup

Majhni čevlji zrastejo v velike, zato je pomembno, da otroku omogočimo, da si obuje tiste, ki ga najbolj privlačijo. Če želi biti raziskovalec – naj bo, če želi postati poštar – naj bo, če želi postati pek – naj bo, če želi postati oblikovalec – naj bo. Svet potrebuje najrazličnejše poklice, da se bo lahko lepo vrtel naprej. Zanimanje, ki si ga je otrok izbral z veseljem in navdušenjem skozi igro, bo lahko nekoč postalo njegova strast in njegov poklic!

 

Najnovejše objave

Kategorije igrač