Poletimo v vesolje s prav posebno knjigo!

Vprašanja o vesolju so pogosto na otroškem seznamu, prav tako pogosto kot gledanje v zvezde in čudenje.

Vesolje je res ogromno, tako da vesoljskih vprašanj pravzaprav nikoli ne zmanjka, odrasli pa pogosto ne vemo vsega. Vse zadrege na to temo bo zagotovo rešila govoreča knjiga Vesolje iz tehnološko napredne knjižne zbirke KUKU – Zabavno učenje, v kateri je že sedem knjig, kmalu pa se pridružijo tudi nove.


Knjiga KUKU - Vesolje je na voljo brez pisala, ki omogoča, da knjiga čudežno oživi in spregovori, tako da je za delovanje knjige potrebno kupiti
interaktivno pisalo ali katero izmed knjig, ki jih ponujamo v paketu s pisalom. Vse KUKU izdelke najdete na naši spletni strani in v prodajalnah po vsej Sloveniji. 

Več kot 2200 zvokov in besedil o vesolju

Gre za eno bolj obsežnih knjig iz zbirke KUKU – Zabavno učenje, ki meji že na pravo malo vesoljsko enciklopedijo. Knjiga s svojo izčrpnostjo ne bo navdušila in očarala le otrok, temveč zagotovo tudi odrasle! Sicer pa je primerna za otroke od 6. leta starosti dalje, deluje pa le v kombinaciji s posebnim interaktivnim pisalom, s katerim je mogoče spoznavati tudi vse ostale knjige iz omenjene zbirke.

Kako je človek poletel na Luno in kako je raziskovanje vesolja napredovalo skozi leta, desetletja in stoletja, bodo otrokom v knjigi skozi izčrpne ilustracije in informacije pokazali profesor Vega, Luna, Gal, pes Einstein in mačka Eris. 

Nakup

Kaj vse ponuja ta fantastična knjiga?

S knjigo Vesolje se boste z otrokom sprehodili mnogo kilometrov nad tlemi skozi ozvezdja, lunine mene, spoznali boste sestavo vesolja, galaksije, osončje in planete, orbito, potovanje na Luno in še in še.  Ta knjiga vam bo predstavila prispevek mnogih astronomov, kot so Pitagora, Nikolaj Kopernik, Johannes Kepler, Galileo Galilei, Isaac Newton, Edwin Hubble, Albert Einstein in drugi. Med njimi je tudi izjemna astronomka Caroline Herschel! Svoje znanje o vesolju pa bosta lahko po koncu vsakega poglavja preverila v obsežnem kvizu v treh težavnostnih stopnjah!

Kako deluje interaktivni sistem znotraj knjige?

Knjiga Vesolje je ena izmed sedmih knjig iz zbirke KUKU – Zabavno učenje, ki predstavlja edinstven sistem učenja. Z interaktivnim pisalom se je potrebno rahlo dotakniti posamezne slike ali besedila, potem pa boste zaslišali ustrezne informacije, zvok ali glasbo. Tak način učenja ponuja res nova didaktična izkustva in poučna doživetja! Ta knjiga lahko res obsežno (spre)govori, mogoče pa jo je tudi klasično brati. Nad njo so navdušeni tudi mnogi pedagogi.

Nekaj skrivnosti iz vesoljskih kvizov

Da si boste lahko še bolje predstavljali, kaj vse ponuja ta izjemna knjiga o vesolju, vam izjemoma razkrivamo nekaj vprašanj iz kvizov znotraj knjige. Odgovori se tako ali drugače skrivajo v knjigi, najti pa jih je potrebno s pomočjo pozornega opazovanja, poslušanja vsebine in povezovanja različnih informacij. No, pa na hitro preverite svoje znanje – gre za vprašanja prve težavnostne stopnje! 

  • Poišči astronoma, ki je izdelal model vesolja, v središču katerega je bila Zemlja!
  • Katero ozvezdje je imenovano po ptici ujedi?
  • Poišči rdečo pritlikavko!
  • Na sliki osončja poišči Kuiperjev pas!
  • Poišči raketo, ki je v vesolje ponesla satelit Explorer 1!
  • Pokaži kozmonavta, ki se je prvi sprehodil po vesolju!
  • Poišči prvo robotsko vozilo na površju Lune!
  • Kje je vzletna stopnja prve robotske sonde, ki je odvzela vzorce z Lune?

No, kako je šlo? Vsekakor priporočamo, da si z otrokom nadeneta skafander in skupaj s pomočjo te knjige osvojita še več znanja o vesolju, zvezdah in vesoljnih poteh! Boste videli, kmalu bosta poletela od navdušenja! :)

Najnovejše objave

Kategorije igrač