Kako se mame najhitreje povežejo s svojimi otroki?

Ta teden mame praznujejo materinski dan. Mame, nikoli same, vedno obkrožene s tisoč in enim opravilom, otroškim smehom in jokom ter večnim iskanjem ravnovesja skoraj v vsem. 

Zato ta članek posvečamo prav njim z upanjem, da bodo v njem našle kakšno dobro idejo, kako s svojimi otroki še lepše, pristnejše in bolj povezano preživeti dragoceni čas. 

Ni ga čez objem

Otroci se sicer razlikujejo med seboj, a neglede na spol, zanimanja in posebnosti, je vsem skupno: vsi hrepenijo po maminem objemu. Ta je pravzaprav najboljši povezovalec med otrokom in mamo. Na tih, a globok način se skozi njega pretaka energija ljubezni, varnega zatočišča, sprejemanja in občutka, da bo ne glede na vse, pravzaprav vse v redu. Ja, sveta brez mam, mamic, babic se res ne da predstavljati … 

Kako se mame najlažje povežejo s hčerkami?

V prvi vrsti se mame najbolj globoko s hčerkami lahko povežejo preko pogovora, preko doživljajev iz svojega življenja, ki je polno različnih čustev, iznajdljivosti, zanimivih prelomnic, koncev in začetkov. Hčerke so običajno z mamami izredno povezane, saj si poleg različnih skupnih zanimanj delijo tudi lepote in izzive ženskega spola. Poleg tega pa so oboje izredno ustvarjalne in so skoraj iz nič sposobne ustvariti marsikaj. Mame lahko iz pustega prostora z malo spretnosti ustvarijo dom, iz nekaj skromnih sestavin okusno jed … in tako naprej. Hčerke so jim izredno podobne. Pomembno je, da se jih na primeren način spodbuja v njihovi ustvarjalnosti, sanjah in vizijah. Mame to odlično znajo! Ob podpori odlične dekliške znamke Nebulous Stars gre še lažje. S pozitivnimi afirmacijami, ki jih prinašajo Nebulos Stars zvezdice, in njihovim občutkom za dobroto, lepoto in kreativnost bosta tudi mama in hči utrdili svojo povezanost preko ustvarjanja s čarobnimi zvezdnimi pripomočki, različne poglede pa lahko sproti obravnavata s pomočjo igre vlog, na primer s pomočjo čudovitih Nebulous Stars punčk.  

Sploh pred odhodom v posteljo je za mame in hči lepa priložnost, da se povežeta ob skupaj popiti skodelici čaja ali kakava ali pa ob kakšni sproščujoči in umirjeni ustvarjalni aktivnosti. Zvezdna praskanka Podrgni in naredi, ustvarjanje kozmičnega in plavajočega nakita, ki daje občutek, kot da lebdi na koži, ali izdelava prekrasnih okraskov za okno so odlični predlogi za skupno ustvarjanje!

Za večerno sprostitveno aktivnostjo pa ni lepšega, kot se vsaj za kratek čas skupaj uleči v posteljo, opazovati čudovit lovilec sanj nad glavo, si voščiti miren spanec in lepe sanje ter se tako odpraviti na nočno potovanje k zvezdam in še naprej …

Kaj pa povezovanje med mamami in sinovi?

Sinovi govorijo drugačen jezik, ne dobesedno seveda. S sinovi mame običajno najdejo drugačne mostove povezovanja, kot na primer s hčerkami. Fantje potrebujejo več akcije, gibanja in tematsko drugačnega ustvarjanja. Ni lepšega, kot skupno kolesarjenje ali zgolj lovljenje okoli mize! Oh, kako se sinovom oči zasvetijo, kadar mama končno malo poskusi voziti avto na daljinca ali celo s streljati v tarčo! Tudi skupno ustvarjanje na bolj divje teme je še kako zabavno in povezujoče! Na primer na temo dinozavrov ali drugih pošasti. Je pa dejstvo, da sin prej ali slej z mamo ne bo hotel deliti dnevnika skrivnosti, bo pa z veseljem ustvaril kaj strašanskega na moderni LED-svetleči podlogi za prerisovanje ali v naravi iz naravnih materialov.

Združujejo tudi zgodbe

Tako hčerke kot sinove z mamami pa tudi očeti izredno povezuje branje različnih zgodb – izmišljenih ali po resničnih dogodkih. Branje je lahko izredno povezovalno, sploh če ga pri otroku uvedemo dovolj zgodaj in nam z njim celo uspe ustvariti nekakšno prijetno rutino, na primer pred spanjem. Otroci si bodo zaželeli skupnega branja tudi še dolgo po tem, ko bodo že znali tekoče brati. Kajti skupno branje ni samo poglabljanje v vsebino knjige, temveč predvsem energija povezovanja, ljubezni in sprejemanja.

Ker so današnji otroci sodobni otroci, je zanje najbolje, da jim ponudimo različne možnosti in izbire – najhitreje bodo osvojili in za svoje sprejeli kombinacijo klasičnega in tehnološko naprednega. Na domači bralni polici zato ne sme manjkati kakšna od posebnih govorečih interaktivnih knjig iz knjižne zbirke KUKU – Zabavno učenje, preko katerih bodo otroci spoznavali svet učenosti na sodoben, zabaven, poglobljen in kakovosten način. Ob sodelovanju staršev pa bo branje teh knjig postalo prava povezovalno-izobraževalna dogodivščina!

Najnovejše objave

Kategorije igrač