Zakaj je voki-toki National Geographic tako priljubljen med otroki in odraslimi?

Redke so igrače, ki veliko veselja naredijo otrokom in odraslim hkrati. 

Ena od takih je voki-toki znamke National Geographic, ki s svojimi odličnimi lastnostmi očara staro in mlado. Kar pa ni čudno, saj je za priljubljeno znamko National Geographic značilna vrhunska kakovost, ki združuje visoko stopnjo uporabnosti in krasen dizajn. Za vsem tem pa stoji vodilni proizvajalec optike - nemško podjetje Bresser.

Kratka zgodovina voki-tokija

Radijska postaja oziroma voki-toki, angleško walkie talkie, je ročni prenosni dvosmerni radijski oddajnik. Med drugo svetovno vojno sta ga izumila inženirja Alfred J. Gross in Henryk Magnuski. Prvič je bil uporabljen za vojne namene, kasneje pa so se voki-tokiji razširili na področje javne varnosti, potem pa še na različna komercialna in industrijska dela ter za področje ljubiteljske in osebne uporabe.

Kakšne lastnosti ima dober voki-toki

Da voki-tokiju lahko rečemo vrhunski, mora imeti določene lastnosti, s katerimi se loči od navadnih voki-tokijev, ki spadajo zgolj med otroške igrače. Za pripomoček, ki ga zadovoljno lahko uporabljajo tudi odrasli in ne le otroci, velja naslednje:

 1. Ima več različnih kanalov.
 2. Ima dovoljeno frekvenco za prosto uporabo (t. i. ultra visoko frekvenco, ki se giblje med 400 in 470 MHz).
 3. Ima dovolj velik doseg.
 4. Je izredno trpežen in dobro prenaša različne vremenske vplive.

Odličen voki-toki znamke National Geographic 

Voki-toki znamke National Geographic izpolnjuje vse lastnosti, ki jih ima dober voki-toki:

 1. Ima kar 8 različnih kanalov, kar omogoča lažje komuniciranje širokemu krogu ljudi, pa naj gre za otroke ali odrasle.
 2. Deluje znotraj amaterske frekvence, ki je prosta za uporabo. To pomeni, da zanjo ni potrebno posebno dovoljenje.
 3. Deluje v neverjetnem dosegu kar 6 kilometrov, kadar ni vmes večjih preprek. Odlično se obnese na odprtem.
 4. Je trpežen in praktičen, saj deluje s pomočjo baterij, kar omogoča, da vas – če boste s seboj imeli še kakšno baterijo – nikoli ne bo pustil na cedilu.

Izjemna otroška pustolovska igrača

Voki-toki je odlična pustolovsko-raziskovalna igrača, ki otroke vabi ven, kar je sploh v dobi tehnologije in pogostega sedanja za ekrani, izredno dobrodošlo. Nad njim so navdušeni tudi mladostniki, ne le mlajši otroci. Z njim bodo skrivalnice zunaj postale še bolj napete, zanimive in težko pričakovane. Med seboj se na osmih frekvencah lahko poveže večje število otrok, ki so lahko razdeljeni med seboj v različne ekipe. Uh, skrivalnice okoli hiše ali bloka so s pomočjo voki-tokija res vznemirljive.

Poleg tega gre za zabaven pripomoček, ki tudi znotraj doma deluje brezhibno. Z njim se lahko popestri marsikatero igro ali družinske pohodniške izlete. Kadar otrok še nima svojega mobilnega telefona, se ga lahko uporabi tudi kot komunikacijsko sredstvo za prve poskuse samostojnosti v bližini doma. Res priročno ter povrh vsega še brezplačno!

Nakup

Odličen pripomoček za odrasle v mnogih podjetjih

Voki-toki znamke National Geographic se je z razlogom našel med pogostimi pripomočki oziroma kot del opreme odraslih. Zaradi njegovih odličnih lastnosti in ugodne cene, glede na izdelek podobnih funckionalnosti, se ga pogosto uporablja v podjetjih, kjer je med sodelavci in sodelavkami, ki dela ne opravljajo v istem prostoru, potrebno veliko medsebojne komunikacije. Največkrat se ga uporablja predvsem v skladiščih, na gradbiščih in v različnih proizvodnih obratih. Enostavna in vsem dostopna komunikacija med zaposlenimi je zagotovo velika prednost, o kateri velja prav posebej razmisliti. 

Najnižja cena in vrhunska kakovost

Ta pustolovka igrača oziroma kakovosten službeni pripomoček ima še eno dobro lastnost, in sicer izjemno dostopno ceno, sploh glede na kakovost in vse prednosti, ki jih ponuja. Poleg zadovoljnih staršev se nam pogosto s pohvalnimi sporočili glede njegove široke uporabnosti, trpežnosti in dobre cene javijo tudi zadovoljni nadrejeni in zaposlenih iz najrazličnejših podjetij.   

Nakup

3 dodatne ideje za otroške igre z voki-tokijem

Z voki-tokijem se otroci lahko igrajo še kaj drugega kot skrivalnice. Nekaj predlogov vam podajamo tukaj. Sicer pa imajo otroci izredno moč domišljije, s pomočjo katere se bomo zagotovo spomnili še kakšne. Trije dodatni predlogi za igranje z otroško radijsko napravo zunaj so:

 1. Igra vlog. Otroci se bodo z njim izredno radi igrali igre vlog, predvsem priljubljenih poklicev. Voki-toki zna v otrocih prebuditi pogumne gasilce in gasilke, pravične policiste in policistke, razumne vojake in vojakinje ter vzdržljive gorske reševalce in reševalke. Morda s pomočjo igre vlog najdejo celo svoje poslanstvo.
 2. Iskanje zaklada. S pomočjo voki-tokijev lahko otroci iščejo zaklad, ki so ga odrasli skrili na varno mesto, a hkrati dovolj skrito, da bo iskanje zaklada dovolj časa zanimivo. Zaklad lahko predstavljajo različne stvari. To niso nujno sladkarije. Lahko jim skrijete sadje, oreščke ali zvitek s namigom, s pomočjo katerega bodo lahko iskali naprej. 
 3. Eko tekma v čiščenju okolice. Odlična in poučna igra je pobiranje smeti s pomočjo voki-tokija. Skupino otrok naj se razdeli v dve ekipi, vsi naj imajo ustrezno upremo in zaščito za tovrstno početje, poleg tega je pomembno, da se določi kraj pobiranja smeti in da igro nadzira odrasla oseba, ki hkrati tudi prevzame vlogo sodnika na koncu, ko je treba smeti prešteti oziroma stehtati ter nato določiti zmagovalno skupino.

Namig otrokom

Ker je voki-toki res zabavna in uporabna zadeva, predvsem otrokom polagamo na srce, naj skrbno pazijo na svoje, da se ne bo zgodilo, da jih obišče sestrična muce Copatarice, in sicer muca Vokitokica. ;) 

 

Najnovejše objave

Kategorije igrač