Zbirka KUKU – Zabavno učenje in skrivnostne novosti!

Ste pripravljeni izvedeti skrivnost, katere nove knjige iz zbirke KUKU – Zabavno učenje prihajajo na police to jesen? :)

Knjige iz zbirke KUKU – Zabavno učenje so drugačne knjige, saj združujejo princip klasične knjige in sodobnih tehnologij. Gre za napreden interaktivni pristop, ki otroku na zabaven in privlačen način poda znanje z različnih področij, in to tako, da ob tem sploh nima občutka, da se v resnici uči. 

Do sedaj je v zbirki izšlo sedem priljubljenih govorečih knjig, in sicer Zabavna angleščina, Atlas sveta, Svet živali, Vesolje, Vozila in stroji, Učenje skozi igro ter Domače živali. Vsaka od knjig ima več kot tisoč, nekatere celo več kot dva tisoč različnih zvokov in besedil, s katerimi je branje prava pustolovščina. Skrivnost tega popotovanja je interaktivno pisalo KUKU, ki omogoča, da knjige govorijo in pojejo ter nas s tem popeljejo skozi izjemno bralno izkušnjo. Za prvo spoznavanje s to odlično didaktično zbirko, priporočamo nakup enega izmed štirih paketov, interaktivno pisalo pa se nato lahko uporablja za vse ostale posamezne knjige, ki so že na voljo in ki bodo izšle v bodoče. To jesen se tako zbirki pridruži še pet težko pričakovanih čudovitih novosti, med katerimi bodo tri knjižne, dve pa s področja izobraževalnih iger.

Med novostmi je knjiga Človeško telo, Dinozavri in …

Težko pričakovane novosti, ki bodo zbirko KUKU – Zabavno učenje izvrstno dopolnile, so Človeško telo, Dinozavri in Vsakdnevna opravila.

Knjiga Človeško telo je namenjena spoznavanju značilnosti, zanimivosti in skrivnosti človeškega telesa. Vsebino celotne knjig povezuje vesoljček Ukuk, ki je prišel s planeta KU, da bi raziskal zanimivo, skrivnostno in zabavno človeško telo. Povezovalni lik Ukuk ter privlačne ilustracije otroke med 5. in 12. letom spodbujajo k postopnemu odkrivanju posameznih delov človeškega telesa s pomočjo zanimivih informacij, zvokov, vaj in kvizov.  

Knjiga Dinozavri s pomočjo 1700 zvokov in besedil predstavlja osupljivi svet dinozavrov, ki so na Zemlji živeli pred milijoni let. V knjigi so na zabaven in razumljiv način predstavljena prazgodovinska obdobja ter življenje dinozavrov od njihovega pojava do izumrtja. Obsežna vsebina in čudovite ilustracije, ki so zasnovane na najnovejših znanstvenih spoznanjih, bodo navdušile mlade in večno mlade ljubitelje prazgodovine.

Za otroke med 2. in 6. letom pa bo na voljo druga nekoliko manjša knjiga z naslovom Vsakodnevna opravila. Gre za žepno kartonko, ki bo najmlajše na prijeten način podučila o vsakdanjih opravilih. Glavna junaka knjige sta Teo in Mia, ki vsakodnevna opravila predstavljata v družbi kužka in mucke. Vse dejavnosti v knjigi spremlja pesem, ki malčkom oziroma otrokom ponuja prijetnejši vstop v svet vsakdanjih obveznosti.

Deset knjig in dve igri

Ob izidu vseh napovedanih novosti bo zbirka vsebovala kar deset tehnološko naprednih govorečih knjig in dve igri, ki predstavljata prav posebno novost med novostmi.

Gre za znano in priljubljeno igro spomin, a na povsem nov način, ki ne krepi le vizualnega, temveč tudi slušni spomin. Dve tematski različici igre, in sicer Prometna zabava in Vesele živali, ki se ju igra na KUKU-način, bosta ob igri otroke popeljali v svet zvokov različnih živali ter prometa.

Kako se najhitreje učiti in naučiti?

Čeprav šola uči eno, življenje pogosto pravi drugo. Dejstvo je, da se hitrost in intenzivnost pomnjenja ob učenju stopnjujeta le v določenih okoliščinah. Ni vsako učenje plodno, mnogokrat je zgolj površinsko in kratkotrajno. Raziskave kažejo, da najboljše rezultate ponujajo trije pristopi učenja, in sicer: učenje skozi igro, izkustveno učenje ter zabavno učenje. Knjige iz zbirke KUKU – Zabavno učenje združujejo prav vse! Omogočite otroku zabaven vstop v svet učenja in znanja! 

Odkrijte svet zabavnega učenja! 

 

 

 

 

   

 

Kategorije igrač