Osupljive znanstvene novosti v svetu igrač

Igrače in pripomočki z znanstveno tematiko ali pridihom so z razlogom tako priljubljeni in vsako leto bolj iskani za igranje, učenje, raziskovanje doma ter tudi znotraj šolskih in organiziranih prostočasnih dejavnosti. 

Otroci te generacije so še radovednejši in nikakor niso zadovoljni, če se na njihov zakaj, odgovori zgolj z zato. Na njihova neskončna vprašanja, kot so: Zakaj nastane statična elektrika?, Kako ustvariti vroči suhi led?, Kako pridobivati vodo iz rastlin?, Kako prižgati ogenj brez vžigalic?, Kateri dinozavri vse obstajajo?, Kako ustvariti svoj parfum? in tako naprej, bodo najhitreje in povsem točno odgovorili znanstveno-raziskovalni seti. Z njimi bodo lahko s pomočjo varnih poskusov sami raziskovali ta čudoviti svet, poln raznolikih nasprotij, neverjetnih zanimivosti in osupljivih odkritij!

Res odlične znanstvene in raziskovalne komplete ponujata blagovni znamki Purple Cow z desetimi navdihujočimi raziskovalnimi seti in zbrika Wild Science, ki poleg norih znanstvenih poskusov sedaj ponuja še izjemne sete znanosti o okolju. Zbirki sta zasnovani s pomočjo ekipe znanstvenikov in ljubiteljev dobrih igrač, ki otroku poleg zabave omogočajo tudi učenje na zabaven način in povsem brez napora. Letošnja jesen je obe znanstveno-raziskovalni znamki obogatila z novostmi, ki jih bodo veseli predvsem mladi znanstveniki, znanstvenice, raziskovalci in raziskovalke, zna pa se zgoditi, da ob setih z novostmi ne bodo ravnodušni niti tisti odrasli, ki jih še vedno poganjata otroška radovednost in navdušenje!

Čarobna znanost in nora znanost o jajcih!

Znanost nikoli ni bila dolgočasna in rezervirana samo za izbrance, čeprav so jo vrsto let tako predstavljali in prikazovali. Znanstvenik je lahko prav vsak, ki je vsaj malo radoveden in vsaj toliko pogumen, da si upa odkrivati zanimive skrivnosti o na videz navadnih oziroma običajnih stvareh. Otroci imajo že prirojene lastnosti dobrega raziskovalca, zato je dobro, da jih pri tem podpremo. A kako? V prvi vrsti s kakovostno poučno igračo!

Nakup

S spoznavanjem znanstvenih poskusov in zakonitosti naj otrok najprej prične na zabaven način, saj bo tako lahko vzljubil celotno znanost – tudi tiste njene bolj zakomplicirane in abstraktne dele, ki pridejo na vrsto kasneje. Odličen set za začetnike – pa tudi za izkušene mlade znanstvenike in znanstvenice – je novost Čarobna znanost, ki vsebuje dvanajst poučnih in zabavnih eksperimentov, ki razkrivajo ozadje mnogih pravih čarovniških čarovnij, ki pogosto temeljijo prav na znanosti. S pomočjo tega kompleta bo razkrito, kako se ustvarja vroči suhi led, poleg tega pa se bo z njegovo pomočjo mogoče naučiti neverjetnih optičnih iluzij, pisanje skrivnih sporočil, ustvarjanje slike, ki spreminja izraze na obrazu in še marsikaj! Ta čarovniško-znanstveni set je primeren za otroke od osmega leta naprej, navzgor pa glede let ni omejitev. :)

Nakup

Ta norčavi set Nora znanost o jajcih je primeren za znanstveno raziskovanje od osmega leta dalje. Čeprav večina o jajcih razmišlja bolj z gurmanskega kot z znanstvenega vidika, ta set ponuja ravno to: zanimivo znanstveno učenje ob na videz najbolj običajnih stvareh in v najbolj navadnih okoljih, kot je na primer kuhinja. Ta komplet namreč vključuje kar štirinajst znanstvenih trikov in zabavnih eksperimentov prav z jajci. Z njegovo pomočjo bo mogoče spoznati jajce, ki se ga posesa v steklenico, jajce, ki se spremeni v poskočno žogico, optično iluzijo, ki bela jajca obarva srebrno, jajca, obdana s pisano pajčevino, in še kaj. Da pa zaradi morebitne umazanije v kuhinji ne bo slučajno prišlo do slabe volje, je setu priloženo tudi umetno jajce. Zanimivo in res malce noro, kajne?

Nakup

Spoznajte čudesa sveta in moč vulkanov!

Odličen poučni pripomoček za domače ali šolsko raziskovanje sveta pa sta tudi težko pričakovani novosti Čudesa Zemlje in Vulkani sveta, ki s svojo obsežnostjo, poglobljenostjo in zanimivostjo navdušujeta vse mlade in malce manj mlade, ki so zaljubljeni v geologijo, kemijo, fiziko ali pa si želijo preprosto svet in njegov nastanek raziskovati ter spoznavati malce po svoje.

Raziskovalni set ČUDESA ZEMLJE je edinstven prikaz delovanja našega planeta s pomočjo geologije, fizike in kemije. S pomočjo tega kompleta je mogoče ustvarite vulkanski izbruh s polzečim tokom lave, mineralne vrelce, strupena plinasta jezera, kristalizirati nove minerale, izdelati in pobarvati edinstveno fosilno kamnino, ki se prelomi na dva dela in razkrije fosile iz  štirih fosilnih obdobij, in še kaj. Set  VULKANI SVETA pa omogoča, da ustvarite edino ekskluzivno sestavljanko tektonske karte na svetu ter podrobno spoznate, izdelate in okrasite modele kar enajstih znamenitih vulkanov sveta. Izdelava vulkanskih bombic, ustvarjanje izbruha lave in lavinih jezer pa so pika na i temu obsežnemu in poučnemu raziskovalnemu setu. Z njegovo pomočjo je mogoče postati pravi strokovnjak za vulkane!

Nakup

Znanstven set je vedno odlično darilo

Pri iskanju tega in onega otroškega darila za svojega otroka, vnuka ali prijatelje in prijateljice svojih otrok ne pozabite, da so dobra darila tista, ki imajo poleg zabavnega elementa tudi dodano vrednost v obliki nove izkušnje, znanja ali pa element, ki spodbuja otrokovo domišljijo ter krepi njegovo ustvarjalno plat. Znanstveni seti pravzaprav združujejo prav vse: raziskovanje, ustvarjanje, opazovanje, čudenje in zabavo!

Nakup

Kategorije igrač