Pogled na človeško telo na zabaven in inovativen način

Znanje o človeškem telesu nam pride prav vse življenje. 

Dobro poznavanje sestave človeškega telesa in njegovih delov, njegove značilnosti, delovanje ter druge podrobnosti so del splošne izobrazbe, zato je s spoznavanjem te teme smiselno začeti čimprej. Nad temo človeškega telesa pa otroke – tudi najmlajše – ni težko navdušiti, saj gre za izredno zanimivo področje učenja. Pri tem bo odlično in temeljito pomagala posebna govoreča knjiga Čoveško telo iz izjemno priljubljene didaktične zbirke KUKU – Zabavno učenje, ki bo mnogo novih in zanimivih dejstev ter podrobnosti o človeškem telesu naučila otroke, pa tudi odrasle. 

Po sledeh čudežev človeškega telesa z govorečo knjigo

Posebna interaktivna knjiga Človeško telo bo predvsem otroke med 5. in 12. letom starosti skozi različne tematske sklope na poglobljen, a razumljiv način, navdušila nad raziskovanjem in preučevanjem telesa, tako kot to počnejo ljudje različnih poklicev, na primer zdravniki, kirurgi, fizioterapevti, arheologi, učitelji, znanstveniki in drugi.

Knjiga vsebuje več kot 2000 različnih poučnih zvokov in besedil, na vsaki dvojni strani pa sta na voljo gibalna vaja in kviz, s pomočjo katerega lahko mladi raziskovalci oziroma raziskovalke preverijo svoje znanje, razumevanje ter spomin.

Skozi celotno knjigo znanje in informacije o telesu podaja ter povezuje vesoljček po imenu Ukuk, ki je prišel s planeta KU, da bi raziskal zanimiva in skrivnostna čudesa, ki se skrivajo znotraj človekovega telesa. S svojim začudenjem pa neznansko navdušenje. To drugačno knjigo krasijo privlačne ilustracije, ki otroke spodbujajo k postopnemu odkrivanju posameznih delov človeškega telesa – vidnih in tistih, ki se skrivajo v njem.

Nakup

Srce, pljuča, možgani, kosti, mišice in še kaj

Celoten koncept je zasnovan tako, da se otrok skozi knjigo s pomočjo govorečega interaktivnega pisala, ki je nujno potreben za popolno izkušnjo interaktivnega branja, spoznava pomembne dele človeškega telesa ter njegovega delovanja. (Če pisalo že imate, bo delovalo tudi v tej knjigi ter vseh ostalih izdelkih zbirke KUKU – Zabavo učenje. V kolikor pa se še niste spoznali z zbirko KUKU - Zabavno učenje, priporočamo nakup pisala v enem izmed kompletov s knjgo.)   

Poleg uvodnega spoznavanja evolucijskega razvoja človeka, različnih ras in značilnosti oziroma podobnosti ljudi, ki živijo na različnih kontinentih, ter spodbujanju k enakosti, so poglavja v knjigi zasnovana tako, da na zabaven in hkrati poglobljen način obravnavajo mnoge druge pomembne teme iz anatomije človeškega telesa, ki so:

 • delovanje in sestava srca in pljuč, ki ves čas našega obstoja skrbita za naš utrip ter dih,
 • prehranjevanje in delovanje prebavil, ki sta neločljivo povezana med seboj,
 • kosti in mišice ter povezanost z gibanjem,
 • možgani imajo zaradi svoje pomembnosti in posebnosti v knjigi posebno poglavje,
 • zaznavanje sveta s čutili,
 • kako se začne življenje,
 • pregled vseh delov življenjskega cikla od rojstva do konca življenja.

Posebni poglavji v knjigi sta namenjeni tudi premagovanju bolezni ter ustrezni preventivi, higieni in skrbi za telo. Brez poznavanja le-teh ni dobrega dolgoročnega telesnega počutja oziroma zdravja.

Nakup

Kaj vse je mogoče najti v kvizih o človeškem telesu?

Kvizi v tej knjigi so izredno premišljeno zasnovani in posegajo na preverjanje znanja glede najrazličnejših tem, ki se tičejo poznavanja človeškega telesa. Z njihovo pomočjo bodo šolski otroci mimogrede usvojili tudi tisto znanje, ki je predpisano po učnem načrtu. In to čisto z lahkoto!

Za boljši občutek in predstavo vam podajamo nekaj vprašanj iz različnih poglavij:

 1. Kateri sistem ima nalogo, da varuje notranjost tvojega telesa: limfni sistem, živčevje ali prebavila?
 2. Kaj pomeni izraz Homo sapiens sapiens: razumni človek, človek z veliko glavo ali prevarant?
 3. Kateri organ iz zraka jemlje kisik, izloča pa ogljikov dioksid?
 4. Koliko ledvic ima človek: eno, dve ali tri?
 5. Koliko hrane zaužije človek v enem letu: več kot 250, več 500, več kot 800 kilogramov?
 6. Koliko kock sladkorja je v enem litru kole: 27, 37 ali 47?
 7. Kaj tvorijo med seboj povezane živčne celice v možganih: visečo mrežo, nevronsko mrežo ali cesto omrežje?
 8. Kod potujejo solze od oči do nosu: po solzni žlezi, po solzevodu ali solzni cevi?
 9. Kaj proizvaja rastni hormon: jetra, vranica ali možgani?
 10. Kje koža najbolj občutljiva: na nosu, na hrbtu ali na prstih in jeziku?

Sicer pa so kvizi razdeljeni na tri težavnostne stopnje, tako da znanje lahko brez težav postopoma usvajajo mlajši in starejši otroci z različnim predznanjem. Vsa zgornja vprašanja so vzeta iz najtežje težavnostne stopnje, ki je primerna tudi za osvežitev znanja odraslih.

Nakup

Zakaj je knjiga najlepše darilo?

Knjiga je najlepše darilo ob različnih priložnostih – za rojstni dan, ob koncu šolskega leta, za novo leto … – zato ker se z njo podarja tudi znanje. Znanje pa, vsaj če je pridobljeno za izkustven in zabaven način, z nami ostane za večno. Knjiga Človeško telo iz priljubljene interaktivne knjižne zbirke KUKU – Zabavno učenje, ki vsebuje že 10 različnih poučnih naslovov ter dve posebni družabni igri, bo zato tudi potem, ko jo otroci prerastejo, ostala del otrokove zakladnice znanja in s tem večen spomin!
Pa vi? Ste že napolnili svoj KUKU - kovček znanja? ;)

Najnovejše objave

Kategorije igrač