Igrače, ki jih obožujejo mladi raziskovalci

Otroci so si med seboj lahko zelo različni. Nekateri imajo raje znanost, drugi umetnost, tretji šport ali kaj drugega, nekateri pa več stvari hkrati.

Starši imamo pogosto svojo predstavo, kakšen naj bi otrok bil, kaj naj bi ga še posebej zanimalo in kje naj bi se še posebno udejstvoval, a se v vsakdanjem življenju največkrat pokaže, da imajo otroci svoje želje, vizijo in pot – tudi kar se tiče izbora svojih zanimanj. Na tem mestu jih je predvsem pomembno podpreti ter jim ponuditi prostor, vodstvo, orodje in pripomočke, ki jim bodo omogočali spoznavanje želenega področja. V tem prispevku boste lahko prebrali, kako z najboljšimi raziskovalno-znanstvenimi igračami, igrami in pripomočki omogočiti prijetno spoznavanje sveta tistim otrokom, ki jim pogosto rečemo mladi raziskovalci oziroma raziskovalke.    

Vse najboljše znanstvene stvari so štiri

Čeprav pregovor pravi, da so vse najboljše stvari tri, pa so v otroškem raziskovalnem svetu pravzaprav štiri. Obstajajo namreč štiri izjemne blagovne znamke setov in igrač, ki so svoje poslanstvo našle prav v spodbujanju in raziskovanju barvitosti sveta, kar pogosto vključuje spoznavanje različnih ved ali področij življenja. Skrbno izbrane znanstveno-raziskovalne igrače ponujajo otrokom in mladostnikom raznoliko paleto možnosti za odkrivanje narave, vesolja ter njunih zakonitosti. Med najboljšo raziskovalno četverico se tako najdejo najrazličnejši seti in pripomočki blagovnih znamk 4MNational GeographicWild Science in Purple Cow.

S kreativno-znanstvenimi igračami znamke 4M do vesolja in nazaj

Z vsem že dobro znanimi zabavnimi in poučnimi kompleti blagovne znamke 4M bodo znanost, prazgodovinakemijafizikaastronomijageologija, ekologijarobotika in ročne spretnosti postale še bolj razumljive, dosegljive in s tem privlačne. Raziskovanje vesolja bo lahko potekalo skoraj na dlani, kemija bo postala povsem logična in zabavna, robotika dosegljiva tudi najmlajšim, skok v prazgodovino pa mogoč v hipu! Seveda je z raziskovalnimi seti 4M mogoče raziskati še mnogo več, vse od delovanja vetrnih turbineko robotovsolarnih igričgravitacije in drugih. Na voljo pa so tudi bolj ustvarjalno-umetniški seti, preko katerih raziskovanje posameznih učnih in drugih tem poteka na drugačen način, na primer preko modeliranja in barvanja.

Raziskovalni pripomočki znamke National Geographic so razred zase

Raziskovanje sveta in okolice je otrokova naravna potreba, s katero znanje in izkušnje pridobiva na poglobljen, razumljiv in izjemno hiter način. Ustvarjalci blagovne znamke National Geografhic so poskrbeli za vrhunske otroške raziskovalne pripomočke, ki bodo lahko približali mikro svet znotraj doma ali makro svet zunaj. Seveda pa tudi vse ostale oblike sveta. Z dobro opremo je svet pustolovščin še bolj zabaven in vznemirljiv! V njihovi ponudbi so izjemno zmogljivi mikroskopivrhunski otroški teleskop, več daljnogledovpriročen kompasodličen voki-toki, ki ga pogosto uporabljajo tudi odrasli v podjetjih, ter letos nadgrajena verzija izvrstnega detektorja kovin za otroke.

Za to vrhunsko blagovno znamko stoji nemški proizvajalec Bresser, ki je vodilni svetovni proizvajalec optike, kar samo daje še več potrditev, da gre za resnično dobre raziskovalne otroške pripomočke, s pomočjo katerih bodo otroci svet raziskali na svoj način ter ob zabavnem učenju nevede ustvarili tudi raznovrstne otroške spomine.

S kompleti znamke Wild Science znanstvenim skrivnostim do dna 

Tudi znanstveno-raziskovalni seti blagovne znamke Wild Science ponujajo radovednim otrokom in mladim nove možnosti za odkrivanje sveta v najširšem pomenu besede – vse seveda skozi igro! Znanost je preko različnih tem na zabaven način približana tako fantom kot dekletom. Barve, parfumisluz, voda, bleščice, in novi seti zbirke iz okoljske znanosti - Vulkani in Čudesa zemlje so lahko odlična izhodišča za spoznavanje zakonov fizike, osnov kemije, geologije, astronomije in drugih znanstvenih ved. Kadar se otrokom vsakdanje teme približa na zanimiv način, se v njih lahko prebudijo mladi znanstveniki in znanstvenice, kemiki in kemičarke, biologi in biologinje in tako naprej.

S poskusi Purple Cow po sledeh raziskovalnih pustolovščin

Znano je, da otrokova radovednost raste hitreje, če se jo spodbuja. Mlade raziskovalke in raziskovalci bodo izjemno navdušeni nad spodbudo celovito zasnovanih priročnih znanstvenih setov znamke Purple Cow. Z njihovo pomočjo bodo z lahkoto stopili v čevlje različnih raziskovalcev, znanstvenikov in detektivov ter na izviren, razumljiv in privlačen način spoznali zakonitosti vodemagnetovoptičnih iluzijstatične elektriketehnik preživetja v naravičarobnega peska ter različnih čarobnih znanosti, med katerimi se najde tudi nora znanost o jajcih. Mladi inovatorji po koncu raziskovanja seveda ne bodo odnehali, hoteli bodo še več – to pa pomeni še več radovednosti, domišljije, znanja in miselnih spretnosti! Krasno, kajne?

Naj bodo dobre igrače vedno pri roki

Vsak otrok ima številna zanimanja in ga raziskovanje sveta še posebej privlači. Zato je otrokom pomembno ustvariti spodbudno ustvarjalno in raziskovalno okolje, da bo lahko naprej v svojem tempu razvijal svoja zanimanja. Naj bodo kakovostne igre, igrače pa tudi knjige vedno na dosegu otroške roke, saj bo tako svet znanja in modrosti lahko rastel skoraj sam od sebe. 

Kakšni pa so dobre igre, igrače in pripomočki? Takšni, ki poleg zabavnega elementa sočasno ponudijo tudi ustvarjanje, raziskovanje, opazovanje, razmišljanje, čudenje ali kakšno drugo aktivnost, kjer se prebudita radovednost in domišljija. Igrače znamk 4M, National Geographic, Wild Science in Purple Cow brez dvoma spadajo v sam vrh kakovostnih igrač, ki se največkrat znajdejo tudi med najlepšimi rojstnodnevnimi darili.

Kategorije igrač