Najlepša darila za otroke ob koncu šole so …

Darilo ob koncu šolskega leta je tista motivacijska pika na i, ki jo težko pričakuje večina otrok.

Seveda si otroci za vso svojo vnemo, trud, ure učenja in pisanja domačih nalog zaslužijo spodbudno nagrado, ki jih bo še z večjim veseljem popeljala v težko pričakovanje poletne počitnice. A kakšno naj bo darilo, da ne bo premajhno ali preveliko, da otrok ne bo imel slabega občutka ali pa občutka, da je vse samoumevno? Izobraževanje je namreč sestavni del vsakega otroštva, zato je dobro, da otrok že zgodaj spozna, da se uči, izobražuje in nadgrajuje zase in ne za starše, šolo ali zaradi obljubljenega darila. Darilo ob koncu šolskega leta naj bo sladka češnja na vrhu torte!

Kakšno darilo podariti svojemu šolarju ali šolarki?

Ker vsak najbolj pozna svojega otroka, naj bo darilo predvsem v skladu z otrokovimi željami in interesi. Če vaša deklica raje raziskuje, ji podarite kaj raziskovalnega, kajti niso vsa dekleta zaljubljena v rožnato barvo in modo. Prav tako nimajo vsi fantje radi divjega lovljenja zunaj ter bolj fantovskih iger – nekateri imajo neznansko radi tudi ustvarjanje.

Dobro darilo ima vedno tudi dodano vrednost, kar pomeni, da nima zgolj zabavne funkcije, temveč tudi kakšno drugo, na primer: izobraževalno, gibalno ali kreativno.

10+ super predlogov daril za fante in punce

Da ne bo razmišljanje o tem, kaj točno otroku kupiti ob uspešnem zaključku šolskega leta, trajalo predolgo, vam podajamo deset in še kakšnega več kakovostnih in raznolikih predlogov za obdarovanje. Zagotovo boste med njimi našli takšnega, ob katerem boste rekli: "Aha, ta bo pravi!" Poglejte in si jih oglejte. Kateri bo pravo darilo za vašega šolarja?

1. Knjige in igre iz inovativne govoreče zbirke KUKU – Zabavno učenje so vedno dobra izbira, saj ponujajo napredno raziskovanje različnih tem sveta. Ker so počitnice namenjene izletom in potovanjem po svetu pa tudi doma, bosta interaktivni komplet Atlas sveta ali kulinarična poslastica Evropa na krožniku ena ob boljših izbir! Šolarji bodo ob njuni podpori spoznavali države sveta in gurmanske posebnosti evropskih držav ter se navduševali nad novimi kraji in okusi. V vseh knjigah so tudi večstopenjski zabavni kvizi, s katerim lahko otrok sam preveri svoje znanje. Pred nakupom teh knjig je dobro vedeti, da isto pisalo deluje prav v vseh knjigah in izdelkih te zbirke, zato gre brez dvoma za odlično investicijo v otrokovo znanje.

Nakup

NOVO! Vsi ljubitelji in poznavalci zbirke KUKU - Zabavno učenje bodo navdušeni nad najnovejšo uspešnico v zbirki, to je knjiga Zabavno naravoslovje. Izjemna naravoslovna enciklopedija nas skupaj z malim želodom Gajem popelje v odkrivanje skrivnosti žive in nežive narave, seveda na edinstven in otrokom zelo poseben interaktiven način. Idealna knjiga za poletni in počitniški čas, ko bomo tudi sami skupaj z otroci veliko v naravi in bomo nova odkritja še izkustveno podkrepili na skupnih izletih in vandranjih. Ta čudovita popotnica vsebuje več kot 2.800 zvočnih zapisov!

Nakup

2. Svetleča podloga za prerisovanje Dinosart ali Nebulous Stars bo navdušujoče darilo za vse tiste ustvarjalce in ustvarjalke, ki so vedno polni idej. Risanje, prerisovanje, ustvarjanje in načrtovanje bodo s tem izjemnim pripomočkom še večji užitek! 

Nakup

3. Sete za izkopavanje priljubljene znamke 4M obožujejo mlajši in starejši šolarji, saj so izredno sproščujoči, zabavni in poučni hkrati. Novost v zbirki - komplet za izkopavanje letečega dinozavra pteranodona - bo nedvomno navdušila tako dečke kot deklice! 

Nakup

4. Trajnostno darilo z morskim motivom bo lepo povezalo prehod med šolo in počitnicami. Rakovica na hibridni pogon, ki se ob lepem dnevu premika s pomočjo sončne energije, ob slabem pa deluje na baterije, bo prinesla raziskovalno igro doma ali na vrtu. Sodobni otroci obožujejo takšna inovativna darila! Zbirka 4M ponuja celo kopico zanimivih zelenih igrač, ki jih otroci sestavijo sami, hkrati pa se učijo o trajsnostnih virih energije. 

Nakup

5. Za mlade pustolovce, tabornike in skavte bo najlepše darilo to, da jih peljete na izlet v hribe, tam pa jim podarite set Mladi pustolovec, s katerim bodo lahko še izboljšali svoje preživetvene strategije v naravi ter se naučili še kakšno novo! V kompletu najdete več kot ducat dejavnosti, ki so, verjemite, še kako pomembne, če se znajdete v posebni situaciji. To je komplet, za katerega si želite, da ga v resničnem življenju nikoli ne bi potrebovali, a če ga vendarle bi, boste hvaležni, da ga imate! 🤓

Nakup

6. Prenosljiv zmogljiv teleskop s kakovostno optiko bo darilo, ki bo vse počitnice aktualno, saj se z njim lahko opazuje zvezde z domačega okna ali pa izpred šotora kje ob morju. Z njim bo mogoče spoznati in opazovati še vse kaj drugega kot le zvezdo Severnico! Za ljubitelje dnevnega raziskovanja pa bosta pravo pustolovsko darilo detektor kovin in zmogljiv otroški daljnogled

Nakup

7. Ste že videli kako bruha lava v živo?! 😦 Veliki set Vulkani sveta je izjemna pridobitev napredene raziskovalne kolekcije Wild Science in kot nalašč za igrivo počitniško raziskovanje. Gre za edinstveno tektonsko sestavljanko na svetu, ki vključuje tudi čisto pravi bruhajoči vulkan! Predvsem mladi (in tudi starejši) naravoslovci, raziskovalci, ljubitelji geologije in naravnih čudes bodo navdušeni! 

Nakup

8. Čudovita denarnica Nebulous stars za pridno privarčevana sredstva od žepnine, rojstnih dni in drugih priložnosti, ki ima prostor za bankovce, kovance, kartice in dokumente, bo ob koncu šole razveselila vsako deklico. Na voljo so kar trije čudoviti zvezdni motivi! Ker pa imajo dekleta veliko skrivnosti, ki jih rade podelijo z najboljšo prijateljico ali s svojim dnevnikom, bodo izredno navdušene nad Dnevnikom skrivnosti, ki ima poleg ključavnice priložene še mnoge kreativne aktivnosti, kazalo s perlicami in obilo črtastih strani za pisanje svojih misli, skrivnosti, sanj in vizij. Zadetek v polno bosta tudi kreativna kompleta Plavajoči nakit in Zvezdne tattoo kreacije ... saj veste, katero dekle pa ne ljubi lepega nakita in tatujev. 🥰

Nakup

9. Sploh če greste takoj po koncu šole na počitnice, bodo uporabno darilo tudi potovalne igre, s katerimi se bo otrok lahko kakovostno kratkočasil med vožnjo ter tudi na licu mesta. V tem primeru so odlične igre Potovalnih 50, ki so zasnovane tako, da otroke preusmerjajo od prekomerne uporabe sodobne tehnologije. Na voljo so kar štiri različice igre, in sicer Od pike do pike, Labirint, 7 razlik in Najdi me. Sicer pa bodo počitnice na poti za vso družino bolj zabavne, igrive in prijetne, če bo z vami potovala vsaj ena od klasičnih potovalnih iger, na primer: Bingo, Človek ne jezi se, Potapljanje ladjic ali Poišči besedo

Nakup

10. Mladi geniji se ob koncu šole znajo pričeti hitro dolgočasiti, zato jim je dobro ponuditi tudi kak počitniški miselni izziv. Miselne igre –  trenutno jih je na voljo več kot 90 – bodo mladim mislecem in logikom dodobra razmigale možgane prav vsak dan počitnic! Miselne igre obožujejo tudi očetje, zato bo takšno darilo ob koncu šolskega leta na skrivaj razveselilo tudi njih! 😀

Nakup

V kolikor v našem raznolikem seznamu daril za fante in dekleta vseeno niste zagledali svojega favorita, vas v Singa spletni trgovini čaka še cela paleta izjemnih kreativnih in raziskovalnih setov za starosti od 7 do 14 let. Vseh dobrih predlogov enostavno ne moremo stlačiti v samo en članek! 😉 Prepričani smo, da boste našli najboljše darilo ali pozornost za še bolj razigran in vesel odhod na počitnice.  

Darilo brez skupaj preživetega časa nima prave vrednosti

Pri podarjanju daril, pa naj gre za rojstnodnevna, tista ob koncu šolskega leta ali ob drugih priložnostih, pa nikar ne pozabimo na to, da je skupno preživet čas oziroma druženje tisto, ki je najpomembnejše. Med prihajajočimi počitnicami si vzemite več časa za skupno branje, pohajkovanje, raziskovanje, kuhanje, ustvarjanje, vrtnarjenje, pogovarjanje in sanjarjenje. To je tisto, kar poleg drobnih pozornosti, otroci zares potrebujejo!

Zdaj pa uspešen in vesel zaključek še enega izjemnega šolskega leta, le še nekaj dni in POČITNICE SO TU! 🥳

Kategorije igrač