Motivirajmo otroke za šolo!

Šola je spet pred vrati in pospešene priprave na novo učno leto so v teku. Pripravimo tudi otroke, da se ga bodo čim bolj veselili! 

To poletje je minilo še prehitro in bilo res malo nenavadno, zato bi se večini od nas prilegle še ene male počitnice po počitnicah. 😉 A ni kaj – september je skoraj tu, zato se je na prihod novih šolskih obveznosti smiselno dobro pripraviti. Pa ne le samo tako, da je za šolo vse pripravljeno, temveč tudi z ustrezno miselno naravnanostjo.

Se otroke res da motivirati za šolo?

Seveda! S pravim pristopom in miselnostjo je vse mogoče! Pri tem glavno vlogo igramo odrasli, ki izobraževanje in šolske obveznosti lahko predstavimo navdušeno, ter s tem otrokom pomagamo poiskati smisel. Lahko pa vse skupaj predstavimo tudi kot nujno zlo, a potem zagotovo s strani šolarjev in šolark ni mogoče pričakovati navdušenja in zagona.

Med odrasle, ki imajo pomemben vpliv na otroke, pa ne spadajo le starši, stari starši in skrbniki, ampak tudi vsi učitelji, mentorji ter ostali pedagoški delavci, zato je za dober začetek šolskega leta pomembno tudi sodelovanje in povezanost med odraslimi.

Otroke je mogoče motivirati na več načinov

Najlažji način za motiviranje otrok je s sistemom nagrajevanja, a tega ne zagovarjamo. Bolj smiselna je takšna motivacija, ki v otroku krepi moč, samozavest, ustvarjalnost in samoiniciativno zanimanje za lastne stvari in aktivnosti, med katerimi pa je tudi učenje, raziskovanje, delanje nalog in obiskovanje prostočasnih dejavnosti. 

Motivacija naj bo konkretna in razumljiva

Otroke je najbolje motivirati na preprost in razumljiv način – brez abstraktnega filozofiranja in razglabljanja. Poleg spodbudnega okolja, ki vsebuje urejen prostor za učenje in ljubečo podporo odraslih, otroci najbolj razumejo konkretno spodbudo. Najbolje, da jih motivacijski elementi obkrožajo ves čas, saj jim bodo tako lahko počasi in skoraj neslišno zlezejo pod kožo. To nalogo pa bodo ob skrbno izbranih šolskih potrebščinah z motivacijskimi sporočili najbolje opravili različni motivacijski napisi (na primer na steni sobe), kot so: Učenje je zabavno!

  • V znanju je moč!
  • Vsemu sem kos!
  • Življenje je igra!
  • Vsak dan je čas za nov začetek!
  • Vsak dan je priložnost za veselje!
  • Ko pomisliš, da bi obupal-a, se spomni, zakaj si začel-a!
  • Zmožna si neverjetnih stvari!
  • Vesolje je neskončno – posezi po zvezdah!
  • Zaradi ovir rastemo!
  • Vedno verjemi v svoje sanje!

Zveni znano? Se spomnite, kdo je poln takšnih spodbudnih in motivacijskih misli? Priljubljene Zvezdice iz meglice, seveda! 😊

Nova šolska kolekcija Nebulous Stars navdihuje!

Šolske potrebščine in pripomočki, ki so zasnovani tako, da poleg uporabne vrednosti vsebujejo tudi visoko stopnjo estetike in motivacije, resnično obstajajo! V vseh dobro založenih knjigarnah in trgovskih centrih boste lahko našli novo čudovito in barvito šolsko kolekcijo za navdihujoč in nasmejan vstop v šolsko leto 2023/2024. Dekliška znamka Nebulous Stars je namreč spet presenetila s svojimi prefinjeno zasnovanimi novostmi, med katerimi so predvsem izjemna kolekcija šolskih nahrbtnikov in peresnic, najdete pa tudi barvne svinčnike, flomastre in praktične malenkosti, ki dopolnjujejo vsako šolsko torbo. Letos so ustvarjalci te priljubljene zbirke poskrbeli za res vrhunski nabor estestsko dovršenih in kakovostnih izdelkov za šolo.

Za zvezdice Nebulous Stars je značilno, da ob podpori svojih prijateljic otrokom prinašajo pozitivna sporočila. Ta se dotikajo različnih pomembnih področij življenja, kot so na primer ljubezen do sebe, skrb zase in za planet, sočutje, ustvarjalnost, usmerjenost k iskanju pozitivnih rešitev in veselje do vseživljenjskega raziskovanja in izobraževanja. 

Šolske torbe, ki jih je veselje nositi

Nove šolske torbe znamke Nebulous Stars spadajo med tiste, ki jih dekleta z velikim veseljem nosijo in zato zanje tudi lepše skrbijo. Ker so okusi različni, je mogoče izbirati kar med tremi različnimi modeli, vsak model pa je na voljo v dveh barvnih različicah. Ali boste izbrali takšnega na koleščkih ali takšnega, ki se nosi klasično na ramenih, je povsem vaša izbira. Vsi so prilagojeni otroškim telesom in razigranemu okusu.

Enostavno prevažanje na koleščkih

Za enostavno prenašanje vseh šolskih potrebščin bo odlično poskrbel nahrbtnik s kolesi in izvlečnim ročajem, ki je na voljo v roza barvi zvezde Nebulie in pravljične samoroginje Firiaz ter modrem odtenku, s čudovitima Isadoro in Iceano. Gre za prostoren ergonomsko obikovan nahrbnik, ki ima prilagodljive naramnice ter ločen sprenji del z dodatnimi predeli. Je še treba dodati, da sta obe barvi različici resnično čudoviti? 🥰

Udobno s torbo na ramenih v šolo ali vrtec

Klasičnen nahrbtnik z naramnicami, s katerim se bo otrok lahko brezskrbno podal v šolo ali na prostočasne aktivnosti, je prav tako na izbiro v roza odtenku – motiv Nebulia & Firiaz – ali modri barvi – motiv Isadora & Iceana. Za potep, izlet ali obisk prijateljev, in tudi za malo mlajše deklice v vrtcu pa bo odlična izbira manjši trendovski nahrbtnik z lila Estrelio, modro Isadoro, turkizno Nenuphio ali roza Hazelio. Praktično, lepo in navdihujoče prav na vsakem koraku!

Tri vrste barvitih peresnic

Izredno priljubljene 3-delne luksuzne Nebulous Stars peresnice so v prenovljenem dizajnu na voljo v štirih nadgrajenih modelih. Njihov videz je navdihujoč, njihova vsebina pa bogato založena, saj med drugim vsebujejo tudi osemnajst označevalcev in barvic, radirko, škarje, lepilo, šilček, ravnilo in druge šolske pripomočke. 

2-delno peresnico z zadrgo, v dveh glavnih letošnjih motivih (roza Nebulia & Firiaz in modra Isadora & Iceana), pa bo vaš otrok lahko napolnil čisto po svojih željah. Prav tako bo mogoče čisto po svojem navdihu opremiti samostoječo silikonsko peresnico Animoulous – na voljo so štirje modeli, ki predstavljajo zveste prijateljice Nebulous Stars zvezdic.

In še nekaj malenkosti, brez katerih ne gre

Poleg peresnice v šolski torbi ne smejo manjkati niti vrečka za športno opremo ali copate, denarnica z manjšim zneskom za kak priboljšek in skicirni blok za ustvarjanje med čakanjem. Če je le mogoče, naj si vsak otrok sam izbere potrebščine, ki so mu res všeč, saj bo tako z večjim veseljem obiskoval šolo ter se udejstvoval v šolskih obveznostih.

Isti ustvarjalci, dve liniji šolskih izdelkov

Ustvarjalci linije Nebulous Stars so mislili na vse, zato so poleg kolekcije Nebulous Stars ustvarili tudi manjšo kolekcijo, ki se jo bodo najbolj razveselili ljubitelji dinozavrov in prazgodovine. Šolsko torbo bodo tako lahko napolnili tudi 3-delna peresnica, barvice ter kemični svinčniki znamke Dinosart. Teh bodo najverjetneje najbolj veseli fantje!

Spodbujanje radovednosti in učenja je ključno za uspeh naših otrok. Z združevanjem pozitivnega okolja in navdušujočih šolskih potrebščin lahko resnično naredimo razliko v otrokovem šolskem in osebnem razvoju.

No, zdaj pa že počasi odštevamo, da se šola prične in da se prijatelji in prijateljice spet srečajo v šolskih klopeh. Res je, v znanju je moč, v povezovanju pa tudi! 😉

Katere navdihujoče Zvezdice vas bodo letos spremljale v šoli? Zvesto vas čakajo na prodajnih mestih po vsej Sloveniji. 🥰 

 

Kategorije igrač