Evropa na krožniku – novost v zbirki KUKU – Zabavno učenje

Ravno ob pravem času je čisto sveža in dišeča na naše police prispela knjiga Evropa na krožniku – že dvanajsta govoreča knjiga napredne knjižne zbirke KUKU – Zabavno učenje.

 

Prav v teh prazničnih dneh, ko z domov diši po domačih piškotih, pecivu in drugih dobrotah, ki navadno spremljajo prazničen decembrski čas, bo izdatno zadišalo tudi iz te knjige! Pa ne le po svežem domačem kruhu, temveč tudi po francoskih rogljičkih ter drugih dobrotah evropskih držav.

Nakup

Kako gredo skupaj kuhanje, geografija in branje?

Kuhanje, branje in geografija gredo več kot odlično skupaj! Sploh najmlajši obožujejo aktivnosti, v katerih se različne tematike med seboj zanimivo prepletajo. Točno to pa ponuja tudi nova KUKU-knjiga Evropa na krožniku. Sprehod od krožnika do krožnika, od kuhinje do kuhinje ter od ene evropske države do druge bo navdušil mlade sodobne bralce, gurmane in popotnike. 

Spoznavanje različnih evropskih jedi se v knjigi Evropa na krožniku krasno povezuje s spoznavanjem evropskih držav. S tem pa se bo geografsko poznavanje sveta nadgradilo na prav poseben način. Če se boste z otroki po branju knjige še lotili priprave kakšne jedi, ki je v knjigi omenjena, bo izkustvo popolno, otrokovo novo pridobljeno znanje pa ponotranjeno, kar pomeni, da še dolgo ne bo šlo v pozabo. 

Sicer pa tudi pri branju te knjige, tako kot pri vseh preostalih knjigah in izdelkih zbirke KUKU – Zabavno učenje, potrebujete interaktivno pisalo, ki deluje v prav vseh KUKU-proizvodih. Ta mala investicija bo prinesla veliko novega znanja, zabave, igre in navdušenja.

Nakup

Spoznavanje Evropa je s prijatelji prijetnejše

Da se bodo otroci med interaktivnim branjem te knjige lažje znašli med novimi državami in jedmi, bosta poskrbela osrednja lika knjige – Oliver in Laura, brat in sestra.  S številnimi dialogi in novimi informacijami bosta ob preostali obsežni vsebini knjige otroke vodila med evropskimi državami, novimi jedmi, zanimivimi informacijami in navadami. Tako bosta na simpatičen, razumljiv in zabaven način otrokom približala Evropo in njene značilnosti še z druge strani … krožnika. 🙂

Njuni kuharski prijatelji so ju namreč povabili za kulinarično potovanje po sedmih evropskih državah, kjer bosta spoznavala Evropo tako, da bosta hkrati stopila v gurmanske in turistične čevlje. Potovala bosta čez Francijo, Italijo, Grčijo, Švedsko, Madžarsko, Združeno kraljestvo in Španijo ter združevala prijetno s koristnim: popotovanje, prehranjevanje in znanje.

Nakup

Ta knjiga bo odgovorila na mnoga vprašanja

Ta bogato obložena (ja, prav ste prebrali 😉) knjiga bo odgovorila najmlajšim na mnoga vprašanja – tudi na tista, ki jih sploh še niso postavili. Otroci jo bodo stran za stranjo požirali z odprtimi usti, kar pa ni čudno, saj jih bo knjiga večkrat zaradi svoje gurmansko obarvane vsebine nagovorila k pripravi novih jedi.

V tehnološko napredni knjigi Evropa na krožniku bodo tako otroci lahko med drugim izvedeli, ali je lubenica sadje ali zelenjava, da na Madžarskem pri kuhanju paprike ne uporabljajo samo zaradi okusa, kje so Kanarski otoki in kateri otoki vse jih sestavljajo, kje je specialiteta hladna višnjeva juha, kje je rižota tradicionalna jed (ne, ni na Kitajskem! 😉), kaj je pittypanna, iz katere moke so primarno narejeni makroni, koliko je širok Gibraltarski preliv, katera žival je Andaluzijec, koliko otrokov leži na Sredozemskem morju, koliko je star recept za mortadelo, po kom je dobila ime priljubljena pica Margerita, kateri je najhitreje govoreči jezik na svetu, kaj velja za grško nacionalno zlato, na katerem otoku gojijo najboljše pistacije, kdaj, kje in zakaj je zajtrk postal tako pomemben obrok dneva, kje vse teče reka Laba, kakšnega okusa je madžarsko morje in še mnogo zanimivega, poučnega, zabavnega, presenetljivega in navdihujočega!

Nakup

Sedem receptov za družinsko povezovanje v kuhinji

Knjigo Evropa na krožniku poleg več kot 2.500 različnih besedil, dialogov in zvokov nadgrajujejo tudi kuharski recepti. Kar sedem jih je! Seveda vsak od njih prihaja iz druge evropske države in seveda iz vsakega nastane jed, ki jo otroci obožujejo. Nekatere med njimi nekateri že poznajo, drugih pa skoraj zagotovo ne.

S to knjigo se bo lahko družina na preprost način povezala tudi ob vsakodnevnih opravilih in ne samo pri branju ali na potovanju. Tudi pri kuhanju in … pomivanju posode. 😊👍

Nakup

Knjiga in hrana sta najlepše darilo 🎁

Ker je knjiga Evropa na krožniku izšla ravno v prazničnem času obdarovanja, bo za tiste, ki dobra darila še iščete, prava rešitev. Premišljeno izbrana knjiga je vedno lepo in dragoceno darilo, če se jo podari v kombinaciji s hrano, pa pravi zadetek v polno! 

Če ob tej knjižni govoreči novosti otrokom podarite še sestavine za pripravo kakšnega recepta ali predpasnik z njihovim imenom, bo navdušenje popolno! Seveda pa nikar ne pozabite podariti tudi svojega časa, kajti darilom brez druženja, povezovanja in skupnega veselja, navadno nekaj manjka. Zato sploh otrokom podarite svojo prisotnost, objem in skupne trenutke, tako bo tudi darilo dobilo pravo vrednost in ne bo nikoli pozabljeno.

Pa dober tek, bon appetit, buon appetito, buen provecho, bon appétit, smaklig måltid, καλή όρεξη in jó étvágyat kívánunk! 😃

Nakup

 

Ostanimo v stiku

Ostanite še naprej igrivi – stopite v naš svet igrač. Ob prvem vpisu vam podarjamo 10% popust na vaš naslednji nakup v spletni trgovini singa.si!

Najnovejše objave

Kategorije igrač