Kaj lahko ob praznikih otroci podarijo mamicam

Marec je mesec pomladi in mamic!

Otroci izredno radi podarjajo darila, najraje svojim mamam. Ker je mesec marec nasploh mesec mam ter žensk in ker se vsaka od njih običajno izredno razveseli pozornosti, ki jo dobi od svojega otroka, je ravno pravi čas, da se razmisli in pogleda, kaj vse otroci lahko podarijo svojim mamam. Seveda pa bodo ideje prišle prav tudi pri obdarovanju drugih pomembnih žensk, s katerimi se najmlajši pogosto srečujejo (babice, tete, vzgojiteljice, učiteljice, sosede …).

Ideje bodo lahko prišle prav ob različnih priložnostih, kot so na primer rojstni dnevi, prazniki, obletnice, konec šolskega leta, in ne zgolj ob dnevu žena ter materinskem dnevu.

Kaj podariti mami zraven šopka rož?

Večina mam obožuje rože. Otroke lahko spodbudimo, da jim naberejo manjši šopek rož, zraven pa še spoznajo imena rastlin ter njihove lastnosti, na primer kdaj cvetijo, ali so morda strupene ob uživanju ali stiku s kožo in podobno. Med potencialno strupenimi se najdejo tudi pomladni zvonček, narcise in tulipani, zato je dobro otroke poučiti, da rožice v nikakšni obliki ne uživajo. 😉 

Sicer pa naj otroci k cvetlicam dodajo še nekaj, kar so izdelali sami prav z mislijo na svojo mamo. Tako bodo ob pripravi darilca krepili še svojo domišljijo ter ustvarjalnost. Če je le mogoče, naj otroci ne podarjajo instant daril, temveč spoznajo smisel in simboliko drobnih pozornosti. 

Kaj najraje podarjajo deklice?

Deklice najraje podarjajo svoje umetniške izdelke. To so lahko ročno izdelan unikaten nakit, predvsem priljubljene so ogrlice in zapestnice prijateljstva, lepa risbica ali voščilnica ter izdelki, ki za izdelavo potrebujejo znanje ročnih spretnosti (šivanje, pletenje, kvačkanje …). Pri tem rade uporabljajo različne barve, bleščice ter različne materiale (papir, glina in drugi materiali za oblikovanje, blago …).

Med priljubljenimi ustvarjalnimi seti, s pomočjo katerih lahko deklice svojim mamam pripravijo res lepo darilce, so tudi:

 • Set z zvezdnim nakitom, iz katerega je mogoče izdelati osem čudovitih bleščečih obeskov na ključe.
 • Plavajoči kristalni nakit, ki omogoča izdelavo petih posebnih ogrlic in zapestnic, ki se povsem zlijejo s telesom.
 • Kristalni obeski želja vsebujejo material za izdelavo 5 prelepih kristalnih obeskov, ki jih deklica naredi sama. Ima pa ta obesek tudi magično moč, da izpolni skrite želje. 😉 
 • Shooting star maker, s katerim se da narediti zvezdne utrinke presenečenja, ki vsebujejo lepo sporočilo in drobno pozornost, na primer kos nakita iz prej omenjenih setov, ročno izdelano zapestnico in seveda ... Veliko čarovnije! ✨
 • Akvarelna pobarvanka vsebuje 20 ročno izdelanih ilustracij, vsaka od njih pa je prava umetnina.
 • Ena izmed mnogih zvezdnih skicirk s čudovitimi pravljičnimi motivi.

Vsestransko uporaben, kadar gre za izdelavo daril in presenečenj za mame oziroma prijateljice in druge ženske, je tudi kreativni set Bleščeča norost Constellafetti. Z njegovo pomočjo se lahko izdela vrsto praktičnih, a estetskih izdelkov (zvezek, obesek za verižico ter ključe, zapestnico, ...). Z bleščicami pa lahko okrasimo tudi karkoli drugega si zaželimo. 🥰

Kaj najraje podarjajo dečki?

Dečki običajno raje podarijo kaj manj bleščečega.🙂 Navadno najraje posežejo pa naravnih materialih in so pri tem sila ustvarjalni. Poleg risbic, zanimivih skulptur in malce bolj tehnično obarvanih izdelkov radi svojim mamicam (prav tako kot deklice) tudi kaj skuhajo ali spečejo, seveda ob pomoči in nadzoru odraslih.

Med iskanim materialom za ustvarjenje ter ustvarjalnimi seti za dečke so zagotovo:

 1. Set z magnetki ZOO živali, hišni ljubljenčki ali dinozavri, s pomočjo katerih se da uliti mavčne priponke v obliki živali ter jih pobarvati po svoje.
 2. Set Naredi in pobarvaj, s katerim sami naredimo, pobarvamo in okrasimo prisrčne figurice pasjih mladičev. 
 3. Set za gojenje kristala, ki bo zraven ali namesto rož vsako mamo preprosto očaral, saj bo s pomočjo znanja, potrpežljivosti in ljubezni zrasel kar doma.
 4. Origamiji vseh vrst in oblik.

Mame imajo rade darilca s priloženim sporočilom in predvsem …

Mame imajo najraje sporočilca, ki izkazujejo hvaležnost, ljubezen in imajo pozitiven naboj. Del pozornosti za mamo naj tako predstavlja tudi risbica, voščilnica ali napis, ki to izžareva. Kadar otroci še ne znajo pisati, jih pri tem spodbudimo na primer z vprašanjem: Kaj želiš napisati svoji mamici? Kaj ti tvoja mamica pomeni?

Nekaj predlogov lepih in toplih sporočilc, ki bodo mamam in drugim ženskam ogrela dušo in srce, podajamo tukaj:

 1. Dragi mami, hvala, ker si vedno moja največja podpora. Čudovita si!
 2. Mama, tvoja ljubezen je kot sonce, ki osvetljuje moj vsakdan. 
 3. Mami, tvoj nasmeh je moj najljubši. Naj bo današnji dan poln nasmehov!
 4. Hvala, ker si vedno tu, da me poslušaš in razumeš. Srečen praznik, mami!
 5. Mami, ti si moj vzor in moj navdih. Hvala za vse, kar počneš zame.
 6. Srečen praznik, mami! Upam, da veš, kako zelo te imam rad(a).
 7. Hvala, ker si najboljša mama na svetu!
 8. Hvala, ker si mi vedno znala pokazati pot do sreče, in to še vedno počneš.
 9. Draga mamica, tvoja toplina me vedno ogreje, ko mi je hladno. 
 10. Dragi mama, tvoja ljubezen je kot čarobna moč, ki me vedno dvigne in mi da krila, da lahko poletim novim zmagam naproti. Hvala ti za vse. 

Vedno pa se sporočilom mami poda tudi čudovita pesem Toneta Pavčka, ki gre takole:

Mama je ena sama, 
prva radost je mama, 
prvi spev nina-nana, 
prva beseda: mama!

Dajmo vse rože mami, 
dajmo vsa sonca mami, 
pesem, ki v nas se drami, 
dajmo, zapojmo mami:

Naj ne ostane brez mame,
nihče na širnem svetu, 
naj žive naše mame, 
mame – najlepše na svetu!

Ne pozabite pa, da imajo mame poleg darilc in drobnih sporočilc najraje čas, preživet s svojimi otroki ter družino. Zato bo najlepše darilo, če se otroci z mamo preprosto skupaj poigrajo, odigrajo družabno igro, se sprehodijo po naravi, preberejo motivacijsko zgodbo in se zvečer stisnejo skupaj. 

Kategorije igrač