Branje je zabava! To potrjuje 30.000 mladih bralcev!

Aprila skupaj z našimi KUKU bralci praznujemo svetovni dan knjige. 

Gre za pomemben dan, ki je namenjen zavedanju glede knjig, književnosti, branja, učenja, pa tudi avtorskih pravic in drugih tematik, ki so povezane s knjigami. Svetovni dan knjige se od leta 1995 praznuje 23. aprila. Gre za s starim ljudskim običajem povezano praznovanje, ki izhaja iz Katalonije. Katalonci so si namreč že od nekdaj na dan svetega Jurija (23. april) podarjali vrtnico in knjigo, ob tem pa rekli: "Vrtnica je za ljubezen, knjiga pa za vedno!" Čudovito, kajne?

Sodobni časi pa so prinesli drugačne, nadgrajene možnosti branja, ki otroke, mlade in odrasle še lažje navdušijo na vedno osupljivi svet knjig, ki razgrinja nove zgodbe, znanje in ideje. Knjige, na katere smo mi še posebej ponosni, saj združujejo lepote slovenskega jezika, poučnost, zabavo in inovativnost, so tiste, ki jih zajema interaktivna govoreča knjižna zbirka KUKU – Zabavno učenje

Knjige KUKU imajo z razlogom več kot 30.000 uporabnikov

Knjige iz zbirke KUKU – Zabavno učenje ponujajo drugačen pristop k branju, učenju in raziskovanju sveta. Zasnovane so premišljeno, navdihujoče in v koraku s časom, zato otroci med 2. in 12. letom (odvisno od posamezne knjige) vedno znova radi posegajo po njih. Pogosto se z njimi kratkočasijo tudi odrasli, saj gre za sodobna in vsebinsko poglobljena tematska knjižna dela, ki pa se jih bere na drugačen način kot klasične knjige.

Več kot 30.000 zadovoljnih uporabnikov te knjižne zbirke je zato krasen dokaz, da gre za odličen inovativen knjižni izdelek, hkrati pa tudi jasen dokaz, da otroci in mladi izjemno radi berejo in da knjige nikakor niso nekaj preživelega. Obvezen pripomoček, s katerim knjige KUKU oživijo ter dobijo svoj glas, je interaktivno pisalo, ki deluje prav v vseh knjigah (tudi tistih, ki bodo izšle v prihodnosti).

Spoznavanje različnih tem na zabaven in poučen način

Knjižna zbirka KUKU – Zabavno učenje ima trenutno dvanajst tematsko različnih knjig (10 večjih in 2 manjši), ki otroke popeljejo skozi različne svetove. Ob podpori različnih zvokov, besedil, pesmi in kvizov se ob čudovitih ilustracijah v vsaki od knjig odpre nov pogled na posamezno tematiko, hkrati pa otrok zaradi inovativnega avdio-vizualnega pristopa znanje usvoji, ne da bi se procesa učenja sploh dobro zavedal. Zato knjige KUKU omogočajo najbolj učinkovito učenje - skozi igro in zabavo.

Zaradi širine celotne knjižne zbirke bo na svoj račun prišel prav vsak mladi bralec – s takšnim ali drugačnim zanimanjem. Poleg tega pa se zbirko vsako leto dopolni še z novimi tematikami. Tudi letos se bo, in to precej!

Raziskovanje Evrope in sveta na kulinaričen, igriv ter izviren način 

Ker otroci skoraj brez izjeme ves čas čakajo počitnice in se veselijo odkrivanja novih kotičkov okolice in sveta, jim bodo knjige Evropa na krožniku, Atlas sveta in Zabavna angleščina pri tem v podporo in veselje. Lažje je čakati, če se ob tem še raziskuje in širi novo obzorje. 

Novost Evropa na krožniku otroke s pomočjo slastnih receptov, ki so značilni za določeno evropsko državo, vabi k spoznavanju posamezne evropske države. Tako se sočasno lahko razvijajo tri strasti: ljubezen do branja, kuhanja in potovanj!

Komur je Evropa premajhna, se lahko odpravi po širnem svetu, ob tem pa mu bo ob spoznavanju različnih kontinentov in držav sveta pomagal govoreči Atlas sveta, v katerem je ena stran namenjena tudi podrobni predstavitvi Slovenije.

Seveda pa je Evropo in svet precej težko spoznavati brez znanja tujih jezikov. Ker v svetu za lažje sporazumevanje med različnimi državami prevladuje angleščina, je smiselno, da se otrok z njo spozna čim prej. Tako mu bo hitro zlezla v uho in jo bo lahko brez težav uporabljal za raziskovanje novih držav, sveta, ljudi in znanja. Knjiga Zabavna angleščina, ki je še vedno ena najbolj priljubljenih, bo poskrbela, da bo otrok lahko svoje znanje angleščine nadgrajeval in dopolnjeval. Pri ustvarjanju te knjige so sodelovali tudi naravni govorci, kar še poveča njeno vrednost! 

Živa bitja – živali in človeško telo – pod drobnogledom

Ljubitelje živali – tistih, ki ustvarjajo naš planet barvitejši, in tistih, ki so živele pred davnimi časi – bosta najbolj navdušili knjigi Svet živali in Dinozavri. Obe sta izjemno obsežni, a razumljivi, zabavni in zanimivi od prve do zadnje strani. V obeh bodo najrazličnejše živali oživele ter se oglasile na pristen način. Poleg novega znanja in mnogih zanimivosti bo mogoče – kakor bi bilo res – slišati različne vrste dinozavrov, ptic, zveri in drugih vrst živali.

Tiste, ki se navdušujejo nad osupljivostjo človeškega telesa ter se morda spogledujejo z enim od zdravniških poklicev, pa bo očarala interaktivna knjiga Človeško telo, kjer bo preko več kot 2000 različnih zvokov in besedil mogoče spoznati vse njegove skrivnosti. V njegovo notranjost lahko pokukate tukaj.

Matematika in vesolje hodita z roko v roki

Ljubezen do številk in matematike se – tako kot ljubezen do tujih jezikov, glasbe in športa – začne krepiti že od prvih dni. Dobro je, da preprosto računanje in pravilno štetje otrok usvoji še pred vstopom v šolo. Knjiga Zabavne številke otrokom ponuja prav to – učenje štetja do dvajset na razumljiv in zabaven način. Poleg tega se bo s pomočjo te knjige okrepila tudi sposobnost dobrega opazovanja, ki v življenju pride še kako prav.Ker iz majhnega zraste veliko – kar velja tudi za različna zanimanja in znanje – je prav, da otrokove želje po ustvarjanju, raziskovanju in učenju tudi praktično podpremo. Knjiga je vedno prava izbira – tudi za tiste, ki sicer raje računajo. 

Pred vstopom v šolo pa je smiselno, da otrok pozna tudi letne čase, mesece, dneve v tednu, barve, črke in osnovne like. Odkrivanje vsega tega mu bo na zabaven in samostojen način omogočila knjiga Učenje skozi igro, ki je za mnogo otrok vstopnica v svet zabavnega učenja.  

Pogosto se ljubezen do matematike oziroma naravoslovja prelevi tudi v mistično raziskovanje področja astronomije in vesolja. Prava enciklopedija znanja - knjiga Vesolje bo ob tem lahko več kot le odskočna deska, saj je zasnovana tako, da jo lahko prebirajo in se nad njo vedno znova čudijo tudi odrasli. 

Nove knjige že nestrpno čakajo, da povečajo zbirko!

Knjižna zbirka KUKU – Zabavno učenje se ves čas širi kot balon. Nekaj naslovov je vsaj nam že znanih in močno se veselimo, da jih spoznate tudi vi. Ker je bolj zanimivo, če smo malce skrivnostnejši, naj povemo le, da letos izide kar 5 novih knjig! Da boste nanje lažje čakali, naj vam razkrijemo njihove tematike. To bodo: enciklopedija o naravoslovju za šolarje, učenje s pravljicami za naše mlade bralce, kreativna in posebna knjiga polna neumnosti za otroke od 5. leta naprej, Moja prva angleščina za mlajše otroke in izjemen Angleški slikovni slovar

Vsaka od njih bo po svoje odprla vrata novemu znanju in v otroške glavice vnesla nove ideje, svež veter, okrepila otroško domišljijo in ponudila izvirne načine razmišljanja. 

No, drugo leto pa med drugim končno zbirko dopolni tudi poskočna in razgibana govoreča knjiga o športu! A pustimo drugo leto za drugič … 😉

Kaj naj še rečemo – veselimo se knjig, ki nam jih prinaša prihodnost! Pa lepo praznujte svetovni dan knjige – s kakšno dobro knjigo v roki, seveda! 📚😊

Najnovejše objave

Kategorije igrač