Majhne igre, velike pustolovščine - družabne igre za počitnice!

Potovalne igre sodijo v vsako otroško potovalko ali nahrbtnik, posebno v času počitnic, ko si oddahnemo od šole in šolskih obveznosti. 

Bliža se čas potovanj in popotovanja, igranja, raziskovanja ter sproščenega klepetanja. Najbolje pa je, če nam uspe otrokom pričarati kar vse našteto v enem.

Praktičnost, zabavnost in igrivost

Brez dvoma so potovalne igre nepogrešljiv družinski potovalni pripomoček, ki omogoča, da so daljše poti lahko prijetne in prav nič dolgočasne, počitnice pa tudi v dolgih brezskrbnih urah na plaži ali travniku polne povezovalnega druženja. 

Ker so navadno potovalke in popotniški nahrbtniki prepolni tega in onega, rado zmanjka prostora za kakšno stvar. Potovalne igre pa so narejene skrbno in premišljeno, zato je zanje med vso popotniško prtljago vedno še prostor, saj jih je mogoče stlačiti v še tako natrpan kovček ali torbo.

Družabne potovalne igre, ki se nikoli ne zgubijo

Družabne potovalne igre pozna vsak. Med igrivo paleto je mogoče izbirati med zimzelenimi potovalnimi igrami, kot so na primer: ŠahŠtiri v vrsto/križci in krožciČlovek ne jezi seVislicePotapljanje ladjicPoišči besedoBingo in magnetna različica igre Potovalni bingoKače in lestveLov na zaklad ter Dirka z avtomobili. Z njimi bodo poletni večeri na obali, ob tabornem ognju ali na babičinem vrtu lahko še prijetnejši in zabavnejši.

Nakup

Velika prednost zgoraj naštetih potovalnih iger za vse generacije je tudi to, da se zelo težko izgubijo. Gre namreč za poseben koncept iger z magneti, ki so zapakirane v kovinsko embalažo, tako da je njihove delce mogoče izgubiti le, če se prav posebej potrudite. 😀 Prav zato je potovalne igre znamke Purple cow mogoče brezskrbno igrati v travi, pred šotorom, ob peščeni obali in drugje – različne magnetne figurice se namreč trdno držijo svoje podlage, hkrati pa omogočajo lahkotno premikanje.

Nakup

Dedki in očetje bodo med potovalnimi igrami najraje izbrali igranje šaha, babice in mame Štiri v vrsto v kombinaciji s Križci in krožci, dekleta in fantje obožujejo Poišči besedo. Na Potapljanje ladjic pa sploh v toplih dneh stavijo prav vsi! Večno zelene klasične družabne igre so v poplavi različne tehnološko napredne površinske zabave pravi balzam za dušo. Pa tudi za družinsko oziroma prijateljsko vzdušje! 🙂

Nakup

Vsi poznamo Potovalnih 50 - igre za enega igralca

Novost letošnjega leta so potovalne igre Potovalnih 50, ki so namenjene kratkočasenju ali sprostitvenemu odmiku za enega otroka (pa tudi za odraslega včasih 😊). Lahko gre za edinca ali pa za enega od otrok, ki si želi nekaj razvedrila v miru, pa naj gre za čas preživet v avtu, na počitnicah, na obisku, med čakanjem ali doma.

Nakup

Čeprav gre za igrivo potovalno novost, pa v resnici zabavne kratkočasne aktivnosti iz serije Potovalnih 50 poznamo prav vsi, saj se med njimi skrivajo štiri »starodavne« dejavnosti, ki hkrati odganjajo dolgčas, krepijo pozornost, motorične spretnosti in na prijeten, sprošujoč način razmigajo možgančke. To so LabirintOd pike do pikeNajdi me in 7 razlik – saj so vam znani, kajne? Samo v novi preobleki so se znašli pred nami, sodobni čas jih namreč močno potrebuje, da mlade ume in raziskovalce vsaj za del časa prežene stran od zaslonov in preveč informacij.

Nakup

Vsi štirje potovalni kompleti so zasnovani tako, da ne boste takoj, ko jih odprete, iskali pisala, saj se v praktični kovinski embalaži poleg petdesetih kartic z izbrano aktivnostjo (labirinti, sedem razlik …) nahaja tudi svinčnik. Gre za – lahko bi se reklo – kakovostno instant rešitev, kadar je otroka potrebno zamotiti, umiriti, zabavati ali ga preusmeriti stran od sodobne tehnologije. 

Nakup

Otrokom potovalne igre, odraslim pa malo miru

Čeprav si je včasih to težko priznati, tudi odrasli potrebujemo kakovosten čas zase. Sploh na dopustu paše malo miru več. Da bo razmerje med druženjem z družino in časom zase ugodno za vse, bodo pomagale poskrbeti prav potovalne igre, ampak … Ampak, pozor! Lahko se zgodi, da vas tako navdušijo, da jih boste raje igrali z otroki, kot pa v miru srkali svojo najljubšo pijačo. No, izbira je vaša! Vsekakor je zabavno preživet čas v krogu družine nekaj najlepšega in najbolj dragocenega! 

Pa uživajte v počitniškem vzdušju, kjerkoli že ste. Pri tem ne pozabite, da igre ne potrebujejo le otroci, temveč da igrivost prav vse generacije čudovito sprosti, poživi pa tudi malce pomladi! 😉

Najnovejše objave

Kategorije igrač