KUKU predstavlja izjemno novost - Zabavno naravoslovje!

Interaktivno knjižno zbirko KUKU - Zabavno učenje je obogatila izjemna nova enciklopedija znanja!

Naravoslovje je vedno zanimiva tema za raziskovanje. Otroke in odrasle pritegne v osupljivi svet narave na vsakem koraku, pa naj bo to ob cesti, kjer raste trava, pod njo pa živijo deževniki in mravlje, v gozdu, kjer kar mrgoli od življenja, ali pa v vodi, kjer so rastline in živali prilagojene čisto drugačnim razmeram kot bitja, ki živijo na kopnem. 

Da bo raziskovanje naravoslovja še privlačnejše in bolj igrivo, bo poskrbela nova govoreča knjiga Zabavno naravoslovje iz interaktivne zbirke in izjemno priljubljene uspešnice KUKU – Zabavno učenje. Ta ne bo razveselila le otrok med 6. in 12. letom, temveč tudi učitelje naravoslovja prve in druge triade osnovne šole, pa tudi vse tiste, ki so v naravo in njene osupljive lepote preprosto zaljubljeni.

Kam vse vas popelje knjiga Zabavno naravoslovje?

Tehnološko napredna knjiga Zabavno naravoslovje, ki čudežno oživi z interakvitnim pisalom KUKU, otroke s pomočjo majhnega želoda Gaja popelje v svet žive in nežive narave. Gaj je namreč imel srečo, da ni pristal v želodcu kakšne od gozdnih živali, zato se je odločil, da bo bralce knjige med svojim iskanjem prostora, kjer bo lahko pognal močne korenine in zrasel v mogočno drevo, popeljal skozi raznolika naravna okolja.

Med sprehodom po gozdu podnevi in ponoči, v času zime, ko snežna odeja prekriva tla, med pohajkovanjem čez polja in gore ter še kje, bo razkrival skrivnosti narave, hkrati pa razložil, kaj je prehranjevalna veriga, kakšne vrste kamnin najdemo naokoli, kaj vse je potrebno, da se na mizi znajde sveže pečen kruh, ter vrsto drugih zanimivosti in modrosti povezanih z našo čudežno naravo.

Pokukaj v notranjost knjige! 👇

Knjiga Zabavno naravoslovje vsebuje 15 poglavij, ki poleg klasičnih naravoslovnih tem, kot so znanost o živalih, rastlinah in človeškem telesu, zajema tudi različne zanimivosti iz sveta pod mikroskopom, obiska živalskega vrta in pogledov na naravo z različnih zornih kotov.

Bogato zakladnico znanja ob čudovitih ilustracijah dopolnjuje okoli 2.800 različnih zvokov in besedil, ki bodo razumevanje in ljubezen do narave ter učenje naravoslovnih tem približali vsakomur, ki si bo vzel čas za njeno branje oziroma poslušanje in raziskovanje. 

Povabilo na kviz in v naravo sta vedno dobrodošla

Navdihujoče in govoreče knjižno delo Zabavno naravoslovje ob vsakem branju ponudi tudi povabilo v naravo, saj se najbolj učinkovito učenje zgodi takrat, ko se novo pridobljene informacije in znanje poveže praktično oziroma z izkustvom. Prepoznati in potipati različne kamnine, prepoznati to in ono žival v njenem naravnem okolju, opazovati rastline in slišati šepet nežive narave so aktivnosti, ki po listanju te knjige dobijo globlji pomen. 

Poleg tega pa vsaka stran ponuja tudi preverjanje znanja v obliki večstopenjskih kvizov, in sicer lažjega, srednje težkega in zahtevnega. Ti so zasnovani tako, da iščejo znanje, ki je preko ilustracij, besedil ali zvokov predstavljeno tudi v knjigi. Branje oziroma raziskovanje narave in naravoslovja je s to knjigo poučno, zabavno in navdihujoče, poleg tega pa zelo spodbuja tudi otroško vedoželjnost. 

Sodoben interaktivni učbenik za vse generacije

Ta interaktivna knjiga deluje pravzaprav kot sodoben učbenik, ki s pomočjo otrokom privlačnega pristopa povzema predvsem najpomembnejše vidike učnega načrta naravoslovja za 4. in 5. razred osnovne šole. Z njo je razumevanje naravoslovne učne snovi še poglobljeno in predstavljeno na barvit in privlačen način. Zahvaljujoč interaktivnemu pisalu se otroci lahko z lahkoto učijo samostojno ter z navdušenjem. 

Posamezne teme je ob koncu učenja mogoče ponoviti s pomočjo kvizov. Celoten koncept interaktivne knjižne zbirke KUKU – Zabavno učenje je namreč zasnovan tako, da ves čas daje poudarek praktični uporabi pridobljenega znanja.

Pokukaj v notranjost knjige! 👇

Ker gre za izredno poglobljeno in z mnogo podrobnosti ustvarjeno knjigo, jo bodo z veseljem v roke vzeli tudi starejši – posebno babice in dedki bodo ob svojih vnukih navdušeno raziskovali svet narave na sodoben, a preprost način. Gre za knjigo, ki – tako kot vse preostale knjige iz zbirke – z naprednim didaktičnim pristopom otrokom približa učenje in spoznavanje sveta na čisto drugačen - lahkoten in zabaven način.

OPOMBA: Pisalo knjigi ni priloženo, zato vsem, ki ga še nimate, priporočamo nakup enega izmed KUKU kompletov, kjer se pisalo kupi skupaj z eno izmed štirih izjemnih knjig: Zabavna angleščinaSvet živali in Atlas sveta za šolarje ter Učenje skozi igro za mlajše otroke. 

Odlično darilo za mlade radovedne glave

Če želite mladim in zagnanim naravoslovcem, ljubiteljem narave in v bistvu vsem radovednim in razigranim glavicam za rojstni dan, novo leto, ob koncu šolskega leta ali kar tako, ker jih pač imate radi, podariti kakovostno darilo, ki bo lahko lepo služilo svojemu namenu še leta in leta, jim podarite to bogato in poučno knjigo. Seveda pa bo darilo še lepše, če jih zraven povabite še v naravo za izlet presenečenja. Skupaj raziščite, kakšne kamnine se vse najde v gozdu, kakšne cvetlice rastejo na travniku, kako je sestavljen klas pšenice, kako potujejo oblaki in kako se imenujejo, kje živijo vodne živali in kje dvoživke, katere živali so aktivne podnevi in katere ponoči … Kadar se znanje poveže z druženjem in naravo, bo darilo za večno ostalo v čudovitem spominu. 🥰

Kategorije igrač