Skozi igro v življenje

Se igrate s svojimi otroci, ali jim pustite prosto igro? Je kaj bolj pravilno in kaj manj? Ne. Oboje je pravilno, le pravo razmerje je pomembno. 

Definitivno je prav, da imajo otroci prosto pot, da lahko sprostijo svojo domišljijo in igro peljejo sami, kot si to želijo. S tem spoznavajo sebe, krepijo um in se učijo raznoraznih situacij, ki jih presenetljivo velikokrat odlično rešujejo.

Je pa prav, da si tudi mi vzamemo čas in se preko igre povezujemo s svojim otrokom, se spustimo na njegov nivo in pa ga učimo vsakdanjih stvari na otroku ljubi način. Torej včasih moramo dopustiti, da otrok vodi igro, starši pa mu sledimo in ubogamo navodila, ter spoštujemo pravila njegovega sveta. Hkrati pa drugič, kot "starši učitelji" izbiramo igro, kjer mi otroku pokažemo začetek poti, ki jo lahko sam pelje naprej in mu skozi igro, pomagamo premagati zahtevnejše ovire.

Povezana igra med starši in otroki dokazano pozitivno učinkuje na vse. Seveda najbolj od vsega utrjuje vez in zaupanje v omenjenem odnosu. Pomaga razvijati socialne veščine otrokom, saj sodelovanje s starši pelje do boljšega sodelovanja na sploh v različnih odnosih v življenju. Igra je lahko zelo lahkoten način sproščanja vsakodnevnega stresa in negativnih čustev. Velikokrat tudi pravilno povezana igra, daje otrokom stimulacijo in ideje, kako se lahko igrajo sami in jim to dviguje samozavest. Predvsem pa je res najbolj pomemben ta  dragocen in kvalitetno preživet skupni čas, ki je naložba za naprej. Otroci se bodo celo življenje radi obrnili k svojim staršem, se spominjali otroštva s pozitivnimi čustvi in pa najpomembnejše - dobili čas, ljubezen in zavetje staršev, ki ga za dobro samopodobo vsak človek potrebuje.

Pri Singi se trudimo, da starše in otroke povezujemo in tudi če otroci ne bi najprej posegli po igrači, ki ni "na prvo žogo"  nas starši vsakodnevno pozitivno presenečate, saj vas je zmeraj več, ki se zgoraj napisanega zavedate in si želite skupnega kvalitetnega časa z otroci, skozi katerega se veliko učite in seveda (to je NUJNO) smejite!

Najnovejše objave

Kategorije igrač