Dobri decembrski možje že trkajo na vrata …

Najbolj mrzel, a hkrati najbolj topel mesec je pred vrati. December. Mesec, ko oživijo dobre želje in tiste, ki jih nosimo v sebi. Vonj po cimetovih kolačkih in božičnem čaju spremlja domove, otroci pa največkrat že od pozne jeseni pišejo pisma Miklavžu, Božičku, dedku Mrazu in morda še komu. Pisma ves čas popravljajo in dopolnjujejo, odrasli pa se včasih malce zaskrbljeno sprašujemo, kako bomo lahko vse načrte glede obdarovanja speljali tako, da bodo otrokom še dolgo ostali nepozabni spomini …

Vendar v tem modernem času ni lahko biti otrok. Poleg nenehnega hitenja in prekomernega informiranja je v porastu tudi ceneno potrošništvo. Otroci večkrat begajo od ene želje do druge, mnogokrat takšne, ki nima zgodbe in čez nekaj dni, če se uresniči, postane kup navlake. Zato smo tukaj odrasli, da otroke usmerimo, podučimo, sprejmemo in potolažimo. Tudi kar se novoletnih želja tiče.

Da bodo vaši decembrski možje lažje izbrali, vam podajamo nekaj vodil, na katera se je dobro nasloniti, kadar želimo otroka presenetiti s primernim in kakovostnim darilom.

1. Darilo naj bo letom primerno. Če ste v dvomih, poglejte na deklaracijo ali vprašanje prodajalko.
2. Darilo naj bo osebno in naj upošteva otrokove interese – večina fantov na primer ne bo zadovoljna s pripomočki za modni studio, medtem ko jih dekleta naravnost obožujejo.
3. Darilo naj bo po sistemu »več muh na en mah«, kar pomeni, da naj ne bo le zabavno, temveč naj tudi spodbuja otrokovo radovednost, ustvarjalnost, ročne spretnosti, veščine sodelovanja v skupini ali naj ima kakšno drugačno dodano vrednost.
4. Ne kupujte daril, ki bodo otroka navdušila le minuto ali dve. Kupujte z vizijo, naj bo darilo trajnostno, naj bo večplastno, tako da bo otroka navduševalo znova in znova.

Da bo najmanj dilem, smo vam pripravili nekaj predlogov kakovostnih daril, s katerimi boste obdarjencu oziroma obdarjenki zagotovo narisali nasmešek na obraz in v srce poslali žarek lepega. Da boste lažje izbrali, smo jih razporedili v kategorije glede na starost.

Darila za malčke do 5. leta
Lesena račka z jajčkom je primerna za malčke, ki so ravno shodili, in je odličen pripomoček za krepitev ravnotežja ter vlečnih sposobnosti. Z njo bo odkrivanje sveta zabavnejše.

Lesen glasbeni center je naravna in barvita igrača, ki razvija otrokov posluh, ritem in motoriko. Glasbeni talent raste od rojstva najprej, omogočite mu, da se razvija.  

Lesena delovna miza z orodjem bo otroku omogočila, da na zabaven način razvija svojo domišljijo, svoje ročne spretnosti, spoznava različne poklice ter se uči skrbeti za urejeno delovno okolje.

Darila za otroke do 10. leta
Čarobni akvarel iz čudovite linije izdelkov za deklice Nebulous Stars bo navdušil mlade umetnice z barvito čarobnostjo, ki se sveti v temi. Ko bo platen zmanjkalo, se bo sanjski navdih nadaljeval še dolgo v dan in zvezdnato noč.

Set za predstavo čarovniških trikov bo začaral lebdeče kroglice, omogočil igranje v 3D-vesolju, s posebnimi triki skril kovance in še kaj. Občinstvo bo navdušeno, čarovnik pa še bolj!

Izkopavanje kristalov in vulkana je set, ki s svojo osupljivostjo navduši tako dekleta kot fante. Geologija še nikoli ni bila tako zanimiva in zabavna, kot je lahko sedaj – in to kar na domači mizi!

Astronomski teleskop je odličen prenosen pripomoček za raziskovanje skrivnosti in lepot vesolja od 6. leta dalje. Teleskop je izredno stabilen, lahek in ima nastavljivo višino, tako da ga bo dolga leta lahko v jasno nebo usmerjala vsa družina.

Darila za starejše otroke, mladino in odrasle, ki so mladi po srcu
Družabna igra Gasilska brigada je igra, ki navdušuje slovenske družine. Slovenci smo po duši »gasilski narod«, ki nam je mar za druge. S to namizno igro bosta na preizkušnji taktičnost in gasilsko znanje, ekipni duh pa se bo zagotovo okrepil!

Okvirity je odlična družabna igra, ki bo z zabavno možgansko telovadbo in hitrimi prsti povezala celotno družino oziroma prijatelje. Obilica barvnih okvirjev bo postala prava hitrostna uganka, v kateri bosta ves čas na preizkušnji pozornost ter logično in kreativno razmišljanje. 

Še ena zabavna družabna igra Pen-tastic bo razgibala domišljijo in telo ne glede na leta. Zabavno risanje na tako izviren način, kot ga še niste doživeli, bo v kombinaciji z ugibanjem pod vašo streho prineslo obilico smeha! Na koncu igre bodo telesa razgibana, obrazi nasmejani, domišljija pa bo hotela še!

Voki-toki z dometom kar šest kilometrov je odlična zunanja igrača, ki nudi obilico gibanja, skrivalnic in zabave. To je igrača, za katero se zna zgoditi, da jo na vrt s seboj vzame tudi babica!

Naj bodo tudi načrtovanje obdarovanja in nakup ter priprava daril podčrtani z dobro energijo in ljubeznijo. Če vas beganje od ene do druge trgovine izčrpava, lahko darove za svoje najdražje s skodelico vročega čaja ob računalniku naročite kar preko spleta. Naj bo vsak korak, ki ga naredite med prazniki, narejen v miru in radostno. Prav taka pa naj bodo tudi tista mala ali velika srčna darila za vaše najljubše. A ne pozabite, da je najdragocenejša stvar, ki jo lahko podarite otroku, čas, ki ga preživite z njim. 

 

 

Najnovejše objave

Kategorije igrač