PEN-TASTIC: Ustvarjalna družabna igra, s katero vsi deli telesa oživijo

Ni lepšega kot se v družbi svojih najljubših ljudi pozabavati, nasmejati in celo do solz nakrohotati, zraven pa še uriti svojo domišljijo! Lep pospešek k temu lahko naredijo nekatere družabne igre. Ena od takih je gotovo Pen-tastic, igra za vse generacije. Ta poleg druženja in izjemne zabave z velikim nasmeškom ponuja tudi priložnost za razvijanje otrokove iznajdljivosti, ustvarjalnosti – tudi glede razmišljanja ter umetniških sposobnosti, in to na prav poseben način, ki dodobra razgiba telo.

Ne gre zgolj za risanje 

Pravila igre so preprosta. Kdor je na vrsti, mora s kupčka izvleci karto in na priloženo podlago s posebnim svinčnikom narisati, kar le-ta veleva. A ne z roko, temveč s katerim koli drugim delom telesa! Tako sotekmovalci ugibajo, kaj s komolcem, nogo, usti ali na drug način narisana slika predstavlja. Tisti, ki prvi ugane, dobi točko, potem pa se krog ponovi in se običajno ponavlja, dokler se druščina ne razide. 

Igra je primerna za oba spola ob približno 7. leta naprej, navzgor pa ni omejitev – gre pa zagotovo za igro, ki s svojo dinamiko, zabavnostjo in nepredvidljivo kreativnostjo dviguje voljo do življenja tudi starejšim ljudem, ne le otrokom in mladostnikom. Igra je pritegnila med drugim tudi slovenskega prvaka v boksu in vzornega očeta, Dejana Zavca, ki je dokazal, da je poleg športnega duha v njem tudi dobršen del umetnika. 

S Pen-tasticom se lahko tudi vi preizkusite v risanju najbolj zanimivih predmetov in pojmov na še bolj zanimiv način. Igra ponuja tudi opcijo, da rišete z lisicami na zapestjih. Narišite s komolcem rolico toaletnega papirja tako kot Dejan Zavec ali čisto v svojem slogu ptičje gnezdo, in to z usti! Si upate

Nepredvidljiva kreativnost

V življenju smo mnogokrat postavljeni v situacijo, ko moremo – hočemo ali ne – improvizirati, da neko situacijo rešimo, nadgradimo, preoblikujemo … Pen-tastic v vsakem igralcu  spodbuja ustvarjalnost – pa ne zgolj glede samega risanja, temveč tudi glede načina gibanja pri ustvarjanju posamezne slike. V igri se združita umetnost in šport, kar se na prvi pogled zdi skoraj nemogoče. A umetnost te igre ni vzvišena in preresna, temveč zelo zabavna, šport pa ne tekmovalen, temveč tak, ki med ekipo igralcev sproža valove sodelovanja. In nebrzdanega smeha, seveda! Ob tej domiselni igri se fantastično vzdušje spremeni v pen-tastično!

Veselje, razigranost in navdih, ki se sproščajo med vsemi med igranjem, še dolgo po končani igri ostajajo v krvi vsakega udeleženca. Igra kot je ta, lahko zelo kakovostno popestri vsak otroški rojstni dan, saj povabljence malce začara, tako da z lahkoto pozabijo za vse preveč priljubljene igre na zaslonih telefonov in tablic. Pristno druženje in igra med sovrstniki v živo in ne zgolj na spletu ali v virtualnem svetu sta sploh v teh modernih časih izjemno dragocen in pravzaprav tudi nujen del vsakega otroštva. Da se otroci med seboj začutijo, nasmejijo, pogovorijo, morda tudi malce sporečejo, vse to je izredno pomembno za njihov zdrav razvoj. Za zdrav razvoj pa je potreben tudi ščepec zdrave norčavosti! Še bolje pa dva! 

Ste za poseben izziv?

Predlagamo vam, da pogledate na koledar, kdo v vaši družini naslednji praznuje rojstni dan, in ta dan označite s svojo najljubšo barvo. Neglede na to, ali praznuje oče, mama, najstniški sin, vrtčevska hči ali morda babica, s katero stanujete, praznujete v krogu družine ali prijateljev drugače! Praznujete kot v dobrih starih časih z igranjem družabnih iger! Med njimi je lahko tudi Pen-tastic, seveda. Če ga še nimate, bo morda namig, da je to lahko tudi krasno rojstnodnevno darilo, zelo na mestu. Pa noro razgibano in ustvarjalno zabavo vsem! Pravzaprav pen-tastično!

 

 

Najnovejše objave

Kategorije igrač