Izkoplji čisto prave kristale kar sredi svoje sobe! Pa mamuta tudi!

Sliši se neverjetno in morda pretirano. Vendar je mogoče. 

Set za izkopavanje kristalov, ki ga je mogoče dobiti tudi pri nas, združuje udobje doma in vonj po neokrnjeni naravi. Škatla namreč vsebuje mavčno kocko, v kateri so vliti najrazličnejši kristali oziroma poldragi kamni. Vsaka mavčna kocka vsebuje nekoliko drugačno število kristalov, vendar je v vsakem setu vsaj osem različnih kristalov – običajno tudi kakšen več. Vijolični ametist, nežni roževec, kamena strela in drugi kristali bodo tako razveselili in povečali domačo zbirko kamnin.

Igra izkopavanja je preprosta, a zabavna za vsakogar – ne le za otroke, čeprav je v prvi vrsti set namenjen populaciji med 5. in 14. letom. S priloženim orodjem (kladivcem in čopičem) zna biti čas izkopavanja kristalov prav pomirjajoč, znanstveno obarvan in poln pričakovanj, saj se nikoli ne ve, pod katerim zamahom kladivca bo čakalo kristalno presenečenje. Set vsebuje tudi škatlice za razvrščanje kamnin, povečevalno steklo in mošnjiček za shranjevanje. 

Nakup

Mladi geologi in ostali ljubitelji kamnin, mineralov in fosilov so navdušeni nad tem naravnim setom, tisti, ki ga v roke dobijo prvič, pa začudeni in radovedni. Držati v roki čisto pravi kristal, ki ga izkoplješ čisto sam, je posebno doživetje. Ob uporabi tega poučnega, a zabavnega materiala, zna marsikdo na svet okoli sebe pogledati drugače. Kamen kar na enkrat ni več kamen. Kamni pričnejo dobivati imena, razmišljanje o tem, koliko so resnično stari in kdo vse je lahko stopil nanj, pa popelje vsakega otroka in odraslega v čas prazgodovine, kar odpre le še več vprašanj in zanimanj.

Zbirka igrač 4M spodbuja radovednost

Sicer pa je v zbirki igrač znamke 4M na voljo še nekaj setov za izkopavanje, ki nas popeljejo nazaj v preteklost. Na voljo je izkopavanje različnih vrst dinozavrov ter tudi mamuta, iz katerih je ob koncu mogoče sestaviti modele različnih velikosti. Stegozaver, triceratops, tiranozaver in drugi prazgodovinski orjaki lahko ponovno zaživijo v vašem domu ter s svojo prisotnostjo burijo domišljijo in otroško radovednost.

Ustvarjalci znamke igrač 4M se zavedajo, da otroško začudenje in čudenje nad svetom le raste in raste, kadar je ustrezno podprto, zato so razvili množico ustvarjalno-znanstveno-raziskovalnih setov za različne starosti otrok, ki so primerni tako za dekleta kot fante.

Med najmlajšo populacijo so izredni priljubljeni seti za ustvarjanje domačih magnetkov najrazličnejših oblik – od avtomobilčkov, dinozavrov, samorogov, različnih poklicev ... Doma tako otrok iz mavca vlije čisto svoje magnetke in jih nato pobarva po svoje. Za nekoliko starejše navdušence nad čudesi narave, tehnike in sveta nasploh pa so na voljo hišni otroški laboratoriji, ki razkrivajo detajle o tem, kakšna je znanost o kristalih, vulkanih, vremenu, tornadu itd. Med kakovostne igrače zbirke 4M spadajo tudi seti za izdelavo različnih eko robotov in naprav, ki razveseljujejo mlade tehnike in izumitelje, ter množica drugih bolj umetniško usmerjenih možnosti, med katerimi je možno izdelati svoj dežnik, svojo zapestnico, škatlo za mlečne zobke,  vtisniti v večen spomin svojo dlan, izdelati svojo lutko, pobarvati hranilnik v obliki pujska in še mnogo.

Otroci tega časa imajo k sreči na voljo ogromno paleto dobrih prostočasnih aktivnosti, igrač in iger. Dobro je, da se tega zavedamo tudi odrasli in to cenimo tako, da za svojega otroka oziroma otroke, ki nas obkrožajo, igrače in ostale materiale izbiramo zavestno in z občutkom. Še najbolj pa z ljubeznijo. 

 

 

 

Najnovejše objave

Kategorije igrač