Če bi Nikola Tesla imel tako igračo, ko je bil še majhen, bi …

Dober glas seže v deveto vas, dobre igrače pa tudi. Segle bi tudi v preteklost, če bi le  lahko. 

Moderen čas ima prednosti združevanja starih in večnih znanj ter novih materialov in pristopov. Mnoge igrače so hkrati odlični pripomočki za vseživljenjsko učenje. Tak je tudi električni labirint, ki prebuja strast do elektrotehnike, brez katere si danes življenja sploh ne znamo več predstavljati. Si lahko predstavljate, kakšna bi bila reakcija mladega Nikole Tesle, če bi v svojih otroških letih dobil v roke to zadevico? Čeprav je bil res neverjeten in nepojmljiv genij, ki je svet brez dvoma izjemno spremenil, in se je znašel tudi brez podpore takšne igrače oziroma učnega pripomočka, bi zagotovo obstal odprtih ust z navdušenja polnim srcem!

Naši mali in naše male Tesle imajo možnost, da se že v prvi triadi osnovne šole spoznajo s prvinami znanosti in elektrotehnike na povsem varen, a izkustven način. Električni labirint ponuja otrokom od osmega leta dalje obilo poučnih in zabavnih možnosti, da spoznajo, kako v praksi deluje čisto pravi električni krogotok.  

Mladi raziskovalec oziroma raziskovalka tako lahko sestavi svoj žičnati labirint ter spozna, kako pravilno zaključiti električni krogotok. Nato pa se lahko prične tekmovalna zabava s prijatelji! Tekmuje se lahko, kdo hitreje in brez napake premika palčko z enega konca labirinta na drugi konec. Če se igralec s palčko dotakne žice, nastane popoln električni tokokrog, sproži se brenčalo in zasliši se brenčeč zvok, kar naznani izločenje igralca iz igre. Sestaviti je mogoče različne oblike labirinta ter raziskovalni set uporabiti na več različnih zahtevnostnih stopnjah, kar omogoča zabavo, ki traja in traja. 

V škatli seta so plastično ohišje, ročica, osem plastičnih zatičev, ohišje za baterije, električno brenčalo, upogljiva kovinska žica, izolirne žice, štirje kovinski zatiči ter navodila za uporabo, potem se nekoliko drugačna igra, kot smo jih vajeni sicer, lahko prične.

Gre za raziskovalni set iz serije uporabnih mehanskih igrač, ki otroke spodbuja k učenju in razumevanju robotike, računalništva, ekologije, mehanike in drugih naravoslovnih tem oziroma znanosti. Med njimi so poleg električnega labirinta na voljo tudi robotska roka, gondola iz pločevinke, pametni robot in druge – lahko bi rekli – dobesedno pametne igrače, ki omogočajo otroku, da izumlja vedno nekaj novega. Prednost teh igrač je tudi v tem, da izum vedno uspe, če se otrok le dovolj potrudi in hkrati drži priloženih navodil. Veselje ob koncu izdelave je nepopisno, saj otrok vmes premaga tudi kak manjši neuspeh ter preko ponovnega poskušanja in z dodatnim trudom ugotavlja, da so napake in ponovni poskusi del učnega procesa in življenja nasploh.

Veste, kaj je vedno rekel slavni Thomas Edison, izumitelj filmske kamere, mikrofona in mnogih drugih uporabnih izumov, kadar mu kaj ni uspelo? Nikoli ni rekel, da se mu kaj ni posrečilo, temveč le, da je našel deset tisoč načinov, ki ne delujejo! Tako bodo tudi otroci, ki bodo čas preživeli v družbi z dobrimi igračami, ki spodbujajo ustvarjalnost in logično razmišljanje, lahko krepili pozitivno miselnost. Na nas odraslih pa je, da jim tudi pri igri (do)pustimo, da poskušajo znova in znova, da delajo svoje napake ter se tako naučijo, da se v življenju s trudom lahko doseže marsikaj in da ob prvem neuspehu nikakor ne gre vreči puške v koruzo!

Nakup

Najnovejše objave

Kategorije igrač