Podarite otroku naravno, podarite mu les!

Lesene igrače nikoli niso bile le stvar preteklosti. Pravzaprav so v teh modernih časih v ospredju bolj kot kdaj koli prej, saj zavedanje staršev o tem, kaj je dobra, naravna in kakovostna igrača iz leta v leto narašča. Les je pravzaprav del naše kulturne dediščine, zato lesene igrače niso zgolj igrače, temveč so igrače z velikim I. V nadaljevanju si preberite, zakaj so prav lesene igrače ena najboljših izbir tako za otroka kot za naše okolje.   

Naravno, brezčasno in varno

Lesene igrače z ustvarjalnega, čustvenega in intelektualnega vidika otroke izjemno spodbujajo k prosti igri, ki ima mnogo koristi za otrokov razvoj. V nasprotju s priljubljenimi hrupnimi, utripajočimi, vrtljivimi in poceni plastičnimi igračami, so lesene igrače varne, naravne in brezčasne. S svojo toplino in funkcionalnostjo otroka zamotijo tako, da »vsakih pet minut« ne išče nove igrače ali zaposlitve. Energija lesa je zelo pomirjujoča in že sama po sebi ustvarja prijetno razpoloženje, kar otroka nežno zaziblje v svet domišljije, ustvarjalnosti in neskončnih načrtov. Kakovostne lesene igrače so narejene iz varnih in okolju prijaznih materialov, kar je seveda zelo pomembno, ko govorimo o zdravju in varnosti naših otrok in o skrbi za ohranjanje narave in okolja.

5 velikih prednosti lesenih igrač

1. Vedno v modi

Lesene igrače so večne. V resnici skozi stoletja niso nikoli izginile iz mode. Les ves čas ostaja tudi gradnik mnogih šolskih pripomočkov in predmetov, del igrišč in je nasploh zelo povezan z dobo otroštva in brezskrbno otroško igro.

Nakup

2. Dolgotrajno in okolju prijazno

Lesene igrače so okolju mnogo prijaznejša možnost kot plastične igrače, saj so obnovljive, neškodljive, biološko razgradljive in jih je mogoče reciklirati. Ob kakovostni izdelavi in pravilni uporabi imajo dolgo življenjsko dobo in lahko prehajajo iz roda v rod. Izredno kakovostna znamka barvitih in okolju prijaznih lesenih igrač iz certificiranega lesa je nemška znamka EverEarth, ki jo je na naše veliko veselje mogoče kupiti tudi v Sloveniji. 

3. Prijetna podpora učenju

Lesene igrače so igrače višjega kakovostnega razreda in ponujajo vrsto izobraževalnih lastnosti. Otrok se ob igri s tako igračo mimogrede nauči še mnogih koristnih stvari za življenje. Hkrati pa ima s tako igračo izjemno podporo pri učenju, razumevanju, računanju, pismenosti, motoričnih sposobnostih in reševanju različnih izzivov – tako vsakdanjih kot šolskih. Ste imeli, ko ste bili majhni, svojo preprostejšo izvedbo takšne lesene sestavljanke? Novodobnim malčkom pa je bolj poznan vsestranski lesen igralni center, ki resnično poskrbi za razvoj otrokove sto in ene motorične spretnosti. 

Nakup

4. Varno za otroka

Les je v primerjavi s poceni plastiko dokazano kakovostnejši in varnejši material. Je močan, trden in nima škodljivih primesi, tako da otrokom predstavlja prijetno, zabavno, poučno in varno igro. Lesene igrače znamke EverEarth so narejene izključno iz trajnostnih in okolju prijaznih materialov. Pri njihovi izdelavi ni nikakršnih škodljivih kemikalij, uporabljajo se le preverjeni in človeku ter okolju neškodljivi materiali. Uporaba neoporečnih materialov ter vsakodnevna skrb za okolje in zaščito narave so ključni za zdravje in dobro počutje otrok in odraslih na dolgi rok.

Nakup

5. Domišljija, umirjenost in sodelovanje z roko v roki

Izjemno hiter napredek tehnologije je zagotovil, da so danes igrače polne različnih piskov, zaslonov, motečega hrupa in kričečih barv. Še vedno pa največkrat velja, da je manj več. Lesene igrače otroku namreč odpirajo več prostora za lastno igro, v kateri je mogoče vse, ne zgolj nekaj zvončkljanja in brnenja. Otroci se ob lesenih igračah lahko bolj izrazijo, sprostijo svojo domišljijo, svoja čustva in so bolj umirjeni, hkrati pa jih takšne igrače pa s svojo toplino, pristnostjo, zdravo preprostostjo in širino spodbujajo k sodelovanju med vrstniki in izmenjavi. 

Ni vsaka palica tista »za čez rit«

Prav vsak otrok se doma, v vrtcu ali zunaj sreča z leseno igračo, včasih pa preprosto kos lesa postane igrača in s tem največja zabava. Tako kot na primer v gozdu najdena palica, ki postane konjiček, bič, čarobna paličica ali kaj drugega, kar zraste na zeljniku otroške domišljije.

Otrok za srečno otroštvo in zdrav razvoj poleg ljubezni svojih staršev potrebuje podporno okolje. Del tega so zagotovo kakovostne igre in igrače. Lesene igrače so med tistimi na vrhu lestvice najboljših. Poleg vsega dobrega pa še izjemno povezujejo in krepijo otroška prijateljstva ter družinske vezi. Nas trenutno doma najbolj povezuje tale zanimiva lesena reč J, kaj pa vas?

Nakup

Kategorije igrač