Danes se igram, da jutri znam!

Ste se kdaj vprašali, kaj je bilo prej – igra ali znanje? Ste se kdaj vprašali, kaj od njiju je bolj pomembno? Zagotovo je, da hodita z roko v roki in da brez enega ne bi bilo drugega. A pred znanjem je brez dvoma bila igra! Prvo pravo znanje se v prvih letih življenja rodi predvsem iz igre in najrazličnejšega igranja. Zato res ni vseeno, s kakšnimi igrami in igračami se otrok igra. Dobre in kakovostne igre in igrače prinašajo trdno znanje in voljo do učenja v prihodnosti.

Kaj se je pametno igrati?

Za otrokov razvoj so najboljše igrače, ki ob igri razvijajo še domišljijo, radovednost, krepijo pomnjenje, logično razmišljanje in utrjujejo ročne spretnosti. Na takem temelju bo otrok tudi do navadnega šolskega znanja znal pristopiti bolj pozitivno in zagnano, saj se bo zavedal, da je vsako pridobljeno znanje del neke nove celote, za katero se nikoli ne ve, na katerem koraku bo prišla prav.

Odlična podpora ob »nevidnem učenju skozi igranje« je izjemno iskana kakovostna blagovna znanka igrač 4M, ki predvsem osnovnošolcem med 8. in 14. letom ponuja širok nabor ustvarjalno-zabavno-raziskovalnih kompletov. Z njimi bo otrok lahko raziskal posamezno področje, ki ga zanima, ali pa spoznal nekaj čisto novega. Anatomija človeškega telesa, robotika, geologija, prazgodovina, arheologija, ekologija, matematika, čarodejstvo, astronomija in znanost bodo v otrokovo zavest in radovedne glavice vstopili brez napora in čisto mimogrede.

Nakup

Raziskovalne sete na mizo!

Da bo šlo igrivo učenje z lahkoto in zares, je otroka najbolje opremiti s kakovostnimi knjigami in različnimi raziskovalnimi seti, s katerimi bo lahko svoja zanimanja in svet okoli sebe spoznaval v svojem tempu in na svoj način. To mu bo sploh omogočilo udobno raziskovanje, v katerem ne bo imel občutka, da ga kdor koli v kar koli sili. Občutil bo le podporo in navdušenje!

Pustite mu, da čisto sam sestavi tega okostnjaka, pravo robotsko roko ali sam zašije svojo lutko? Ponos, ki zraste iz samostojnega ustvarjanja, gradi tudi otrokovo samozavest in vero v lastne sposobnosti.

Mladim zagnanim radovednežem so na kožo pisani tudi različni raziskovalni seti Wild Science, znanstveni seti Purple Cow in odlični pripomočki priljubljene znamke National Geographic, s katerimi bo raziskovanje bližnje in daljne okolice postalo še večja dogodivščina. Izjemno zmogljiv mikroskop, model sončnega sistema, holografski projektor in čudežni magneti ne bi smeli manjkati v nobeni otroški sobi, ki spodbuja učenje skozi igro in lastna izkustva.

Kaj pa najmlajši

Malčkom je pomembno ponuditi čim več različnih izkustev v obliki najrazličnejših doživetij in priložnosti, da svoje roke, noge in čutila čimbolj preizkusijo in uporabljajo. Za njih so prav posebej primerne FSC-certificirane lesene igrače EverEarth, ki s svojo toplino, barvitostjo in premišljeno zasnovo malim nadobudnežem omogočajo zanimivo in varno raziskovanje sveta.  

Nakup

Kako lahko pri tem pomagamo starši?

Svojim otrokom tako pri igranju kot pri učenju lahko pomagamo s pravim zgledom. Če nas bo otrok na primer videl brati knjigo, bo to ponotranjil in nas prej ali slej posnemal. Tako bo nastala ljubezen do branja. Starši imamo v rokah mnogo vajeti, s katerimi lahko svojega otroka navdušimo za najrazličnejše dejavnosti, ustvarjenje in raziskovanje, preko katerih bo razumevanje mnogih zapletenih življenjskih pojavov in procesov v prihodnosti bolj razumljivo in domače.

Poleg vašega zgleda pa je ključnega pomena tudi vaše navdušenje. Če boste k stvarem pristopali živahno, radostno in navdušeno, boste s tem nalezli tudi svojega otroka pa tudi širšo okolico!

 

Kategorije igrač