7 dobrih idej za nepozabne jesenske počitnice doma

Juhu! Prve počitnice v novem šolskem letu so tu! Že veste, kako jih boste preživeli? Imate vse splanirano ali še iščete ideje? 

 

Če jih ne boste preživeli doma, ne pozabite na priročne in zabavne potovalne družabne igre (pri nas jih najdete kar 15!), ki vam znajo krajšati večere ali trenutke, ko vas preseneti dež. Če pa jih boste preživeli doma, vam bo naših 7 ustvarjalno-zabavnih idej lahko prišlo še kako prav!

Pa pojdimo po vrsti, predloge vam bomo pripravili kar po dnevih, vi pa lahko obrnete njihov vrstni red, če vam tako bolj ustreza.

Ponedeljek: Dan za izlet po okolici in vaja pozornosti

Z otroki se predihajte na bližnjem gričku ali raziskujte s kolesom bližnjo okolico. Načrtno iščite stvari, ki jih še niste opazili, čeprav ste šli kje že večkrat mimo. Zanimivo, kako je lahko okolica drugačna, kadar se naša pozornost okrepi.

Torek: Igranje družabnih iger s prijatelji 

Povabite prijatelje ali v krogu družine igrajte kakovostne družabne igre. Predlagamo, da izberete nekaj novega, da ne boste le kartali ali igrali Človek ne jezi se. Že poznate večno aktualen Okvirity, ob katerem si premigate prste in možgane? Kombinacijo taktike in gasilskega znanja pa lahko preizkusite v družabni igri Gasilska brigada, ki ima povrh vsega trenutno ob naročilu še brezplačno poštnino!

Nakup

Polna zabavnega nelagodja pa je lahko soba, kadar s prijatelji igrate »flašo resnice« oziroma igro Resnica ali izziv za zabavo, še bolj smešno pa je, če to različico igre igrate z družino. Bi radi videli očeta, kako izvaja smešne vragolije? No, potem izberite igro Resnica ali izziv za družine.

Nakup

Sreda: Čarovniško okraševanje in rezljanje buč 

V soboto bo poleg dneva reformacije tudi priljubljena, a malce strašljiva noč čarovnic. V krogu družine ali prijateljev lahko izrezljate nekaj buč in jih postavite na okensko polico ali pred vrata. Stanovanje lahko tudi okrasite tako, da bo nekaj vzdušja prišlo k vam že pred soboto. Iz belega papirja na primer izrežite pajkove mreže, iz črnega pa netopirje ter jih nalepite naokoli.

Četrtek: Družinski večer ob čaju, piškotih in 3D-sestavljankah 

Skuhajte čaj po svojem okusu in iz omare privlecite kakšne slastne piškote ter sestavljajte skupaj atraktivne 3-D sestavljanke z motivi ljubkih živali, domačih mest ali tujih krajev. Lahko priredite tudi hitrostno tekmovanje v zlaganju sestavljank! Štopajte vsakega posebej, kdor bo imel najboljši čas, jo lahko sestavi še enkrat! ;)

Nakup

Petek: Barvanje kamenčkov za 1. november 

Ker imamo radi svet, se vsako leto bolj zavedamo pomena zmanjševanja odpadkov. Med le-te spadajo tudi sveče, ki jih je vsako leto odlagamo na grobove. Če še niste že v prejšnjih letih nanje simbolno odložili le kamenčkov, na katerih je narisana svečka, to lahko storite letos. Pojdite ven in naberite nekaj lepih srednje velikih kamnov. Z otroki jih lahko pobarvate in porišete. Tako boste krepili ustvarjalnosti in svojo ekološko plat.

Sobota: Zabava za noč čarovnic  

Huhuhu … Sobote se veselimo vsi! Na vrsti je kuhanje bučne juhe, peka čudnega peciva, čarovničinih prstov recimo, pripravljanje čarobnih napitkov in čarovniški disco v najbolj odštekanih kostumih. Lahko si tudi pobarvate obraze in se igrate grozljive obraze s svetilko. Saj veste, kako to gre? Ugasnete luč v sobi, naredite grimaso in se obsvetite s svetilko. Tekmujte v tem, kdo bo najbolj grozovito zabaven.

Nedelja: Miselne igre in izzivi namesto učenja

Ob nedeljah misel rada uhaja k ponedeljku. Da bo prihod v šolo prijeten, a prizemljen, je dobro, da si možgančke razgibate. Ni treba, da vedno z učenjem in nalogami – tudi z miselnimi igrami se to da več kot odlično! Tale družabna miselna poslastica zahteva kar nekaj miselni spretnosti, vedno polna izzivov pa zna biti tudi Rubikova kocka. Njega različica v najbolj odštekani obliki je Skewb ultimate!  

In kaj sledi jesenskim počitnicam? Ja, novoletne počitnice – seveda! ;) 

Najnovejše objave

Kategorije igrač