Kaj je pomembnejše: učenje ali igra?

Zapleteno vprašanje, saj se seveda pomembno oboje. A če se zgledujemo po vprašanju: »Kaj je bilo prej – kura ali jajce?« lahko z gotovostjo trdimo, da je pred učenjem bila igra. Ali pa tudi ne.

No, vsekakor pa smo v moderni dobi, ko klasično učenje ni več edina in najboljša izbira, saj je dokazano, da ima znanje daljši rok trajanja, če je pridobljeno na igriv, lahkoten in izkustven način. Zatorej …

… popeljimo otroke v učenje skozi igro

Otroke je potrebno v veliki svet poln dogodivščin, učenosti in izzivov peljati s pomočjo trdne ljubezni, dobrega zgleda, s pomočjo dobrega didaktičnega materiala, z igrivostjo in pozitivnim ter iskrenim pristopom. 

Kaj je najpomembnejši gradnik učenja?

Svet učenja in učenosti na prvi pogled včasih izgleda kot resna pokrajina, a pogled od blizu razodene, da je ta svet resnično pisan in dinamičen. Da gre učenje že od malih nog lahko tekoče in gladko, sta potrebna dva gradnika, ki ju imajo otroci prirojena. A ob dobri podpori starša ali pedagoga bo popotnica za življenje le še večja in prijetnejša. Katera dve sta to? Prvi je domišljija, drugi pa igrivost. Njune pomembnosti v procesu učenja ne gre nikoli podcenjevati.

Kaj je ena od pogostejših napak ob prehodu otroka v šolo?

Ob koncu vrtca in začetku šole je najpogostejša napaka odraslih to, da otrokom pričnejo počasi odvzemati svet igre in igrač. Čeprav šola zna biti resna, pa je dokazano, da otrok znanje najlažje usvoji, kadar učenje poteka skozi igro. 

Ko otrok vstopi v šolo, ni nikakor čas, da se odstrani vse plišaste igrače, da se omeji igranje z bolj otroškimi igrami in igračami, temveč nasprotno. Dodajte otroku igrače in igre, le te naj bodo premišljeno izbrane. Šola še zdaleč niso samo guljenje na pamet in domače naloge. Učimo pa se pravzaprav vse življenje, in to od svojega prvega dne.

Tehnološko-didaktična novost, ki spodbuja učenje skozi igro že pri malčkih

Od letošnjega leta je učenje skozi igro pri malčkih ter otrocih mogoče na kakovosten, radoveden in iskriv način spodbuditi z izjemno in nekoliko drugačno knjigo, kot jih poznamo sicer. Interaktivna govoreča knjiga Učenje skozi igro je tehnološka novost na področju izobraževanja predšolskih otrok, ki s pomočjo interaktivnega pisala knjigo oživlja, otroku pa omogoča neverjetno igriv in napreden pristop do učenja. Barve, števila, črke, poklici, liki in druge pomembne informacije, ki jih otrok mora pridobiti pred vstopom v šolo, bodo s pomočjo interaktivnega pisala in posebej zasnovane knjige postale del otrokove splošne razgledanosti, ne da bi se pri tem sploh naprezal. Znanje bo osvojil z veseljem in čisto mimogrede. 

Knjiga je nastala v sodelovanju z otroškim psihologom in otroka spodbuja pri njegovem razvoju. Vsebuje več kot 1000 različnih zvokov in besedil, s katerimi bo otrok spoznal svet okoli sebe na drugačen način, ki mu bo omogočil, da si bo informacije tudi dobro zapomnil.

5 razlogov, zakaj je knjiga Učenje skozi igro nepogrešljiva

Knjiga je nekaj posebnega zaradi edinstvenega koncepta podajanja znanja, nepogrešljiva pa je zato:

1. ker podaja znanje na otroku dostopen in razumljiv način,
2. ker vsebuje preproste igre in kvize, s katerimi lahko otrok utrjuje svoje znanje,
3. ker se lahko otrok že zgodaj sreča s samostojnim učenjem na primeren način,
4. ker spontano naučeno znanje traja največ časa,
5. ker bo ljubezen do učenja in kasneje šole postajala tako vsak dan večja.

Nakup

Različne možnosti nakupa in učenja – tudi za šolarje

Knjigo Učenje skozi igro je mogoče kupiti v kompletu ali knjigo posebej ter interaktivno pisalo posebej. Pomembno je vedeti, da je interaktivno pisalo mogoče uporabiti tudi v ostalih treh knjigah iz zbirke KUKU – Zabavno učenje, ki so namenjene šolarjem. To so Zabavna angleščina, Atlas sveta in Svet živali. V prihodnosti pa se bodo tem knjigam pridružile še nove, tako da bo naložba v knjige in posebno interaktivno pisalo, ki deluje tudi kot MP3-prevajalnik, brez dvoma poplačana.

No, sedaj pa hitro se učit! No, ne - igrat! In to brez slabe vesti!

Kategorije igrač