Zakaj je robotika za otroke tako popularna?

Tako kot odrasli nikoli nismo prestari za učenje, tako tudi najmlajši nikoli niso premladi zanj. Tudi robotika, ki na prvi pogled deluje kot zakomplicirana tehnična veda za odrasle, ponuja mnogo priložnosti za učenje že pred vstopom v šolo. Pravzaprav je pomembno, da otroka v sodobne vede, ki so hkrati dobra popotnica za življenje in morda celo bodoča služba, uvedemo čimprej.

Na področju otroškega znanstvenega raziskovanja nas bo z odličnimi igralno-didaktičnimi materiali izredno dobro opremila blagovna znamka 4M, ki je specializirana za kreativno-znanstvene oz. raziskovalne igrače. Med njimi je trenutno kar enajst različnih setov, s katerimi lahko otroka vpeljete v svet napredne in zabavne robotike. Otroci od 8. leta naprej se s popularnimi roboti lahko spoznavajo že sami, saj so vsem setom priložena natančna navodila, ki omogočajo samostojno delo.

Napredna energija – solarni roboti!

Najnaprednejša tehnologija vključuje naravne vire in skrbi za trajnostni razvoj. Otrok se s temi temami lahko spozna preko sestavljanja solarnega robota, ki se na sončen dan z uporabo sončne energije premika čisto sam. Na voljo pa je tudi mini solarni robot 3 v 1, ki lahko s pomočjo sonca hodi kot robot, spretno pleza po vrvi ali se vozi kot dirkalnik. Otroci bodo nad čudeži, ki jih skupaj ustvarjata narava in tehnologija, več kot navdušeni!

Nakup

Robo-pajek ali robotska roka?

Med znanstvenimi otroškimi seti za učenje robotike se otroci zelo navdušujejo nad tistimi, ki oponašajo žive stvari. Tak je na primer robot pajek,  ki se spušča in dviga po vrvici in oponaša gibanje pravega pajka na pajčevini. Kako izgleda, si lahko pogledate v tem posnetku. Seveda morajo spretni otroški prsti pajka najprej sestaviti, šele potem sledi zabava! ;) Pa še to: Tega pajka se zagotovo nihče ne boji! :-)

Robotska roka, med dečki izredno iskana zadevica, pa oponaša pravo človeško roko ter s svojimi spretnimi realističnimi gibi in prijemi burka domišljijo, hkrati pa mlade zvedave glavice uči kombinacije robotike in anatomije. Vedno je zanimivo raziskovati in opazovati, kako roboti oponašajo človeka ali različne živali ter hkrati sobivajo z nami. Kaj bi raje imeli: robo-pajka ali robotsko roko?

Nakup

Robotika je tudi za dekleta 

Niso pa le fantje tisti, ki jih privlači svet robotov, tudi dekleta so nad njimi navdušena, če jim le damo priložnost. Na primer robota za milne mehurčke, s katerim je mogoče popestriti domače zabave, rojstne dneve ali pač zgolj dolgočasen dan, obožujejo tako dekleta kot fantje. S tem robotom bo soba – ena, dva, tri - polna milnih mehurčkov, in to brez enega samega človeškega piha. Za vse bo poskrbel mali robotek. Poglejte ga, kako deluje.

Reciklirajmo!

Izredno dober občutek dajo igrače in različni seti, ki na poti do svojega cilja vsebujejo recikliranje materialov. Taka je na primer gondola iz reciklirane pločevinke, ki predstavlja odlično učno in zabavno bazo hkrati. Shranite pločevinko svoje najljubše pijače in se z njo zapeljite gor in dol po priloženi žici.

Nakup

Robot je vedno dobra izbira za darilo

Set s takšnim ali drugačnim robotom, ki ga mora otrok pred igranjem sestaviti sam, je vedno odlično rojstnodnevno darilo, s katerim ne morete zgrešiti, saj hkrati pokriva področje učenja in svet zabave, nad njim pa bodo zagotovo navdušeni tudi očetje, dedki in bratje. Morda je dobro, da v takšnem primeru prinesete kar dva! ;)

Robot za shranjevanje denarja je kakovostno darilo in dobra naložba, saj poleg robotike otroke uči tudi ravnanja s financami ter jih vpelje v svet varčevanja. Hranilnik bo varno shranil vsak privarčevan kovanec, tako da bo vanj še večje veselje vreči še kakšnega.

Nakup

Če pa bi radi podarili darilo, ki hodi kar samo od sebe, bo robot hladilnik pravi za vas! Gre za atraktiven samohodeči magnet, ki s plezanjem po hladilniku kljubuje gravitaciji in nadobudno mladino zabava z učenjem zakonov fizike v praksi. 

Kdor pa želi združiti robotiko in glasbo ter otroka popeljati v svet različnih ritmov, ga bo navdušil robot bobnar, ki ga ta trenutek dobite po akcijski ceni. Naš Lan vam je pripravil nazoren posnetek, v katerem v ritmu z robotom bobnarjem igra na pločevinko kuhane koruze – poglejte ga, kako se zabava! :-)

Nakup

Kategorije igrač