Najbolj zabavne miselne igre za trening možgančkov

Prav vsak od nas je že slišal za miselne igre, kot so puzzle, sudoku, spomin, šah in križanke, kajne? 

Nekaj od teh izzivov, če ne kar vse, smo vsi tudi že preizkusili v praksi in prevetrili svojo miselno kondicijo. Miselne igre so namreč ena od najboljših telovadb za možgane, ki je pomembna za staro in mlado čez vse življenje, zato je prav tako pomembno, da jih redno igramo. Poleg tega spodbujajo veselje do logike in matematike, ki sta lahko še kako zabavni in igrivi! 

Kako se logike in logičnega sklepanja učiti kar doma?

Veliko lažje kot iz knjig, učbenikov in delovnih zvezkov, razvijamo logične sposobnosti s pomočjo različnih ugank, zagonetk in miselnih iger, ki prinesejo obilo zabave in zdravo tekmo s samim s seboj, z družinskimi člani ali prijatelji! Med najbolj popularnimi in zanimivimi miselnimi igrami so igre Recent toys in Eureka, ki so lahko odlično darilo ne le za otroške navdušence miselnih izzivov.

Logika za mlajše in vse potem

V prve miselno-logične vode otroka najbolje popeljejo običajne sestavljanke, ki hkrati krepijo tudi motorične spretnosti. Prav kmalu pa bo otroka navdušila in zaposlila Rubikova kocka, ki je odlična spremljevalka tudi v odraslo dobo. Pri nas dobite njene naprednejše različice, med katerimi med drugim navdušujeta s svojo izvirnostjo in večnimi izzivi miselna žogica Icosoku ter napredna miselna igra Brainstring Advanced.

Miselna igra Icosoku

5 zabavnih predlogov za mlade logične profesionalce

1. Miselna igra Hollow Cube

Gre za edinstveno miselno igro s kocko brez notranjega jedra, ki razkriva prav vsak premik posameznega dela. Potek igre 1. Premešajte barve z vrtenjem in obračanjem posameznih segmentov. 2. Nato poskusite kocko nazaj sestaviti tako, da dobite enobarvne ploskve. Precej zahtevna naloga vas čaka, a verjamemo, da bo šlo!

2. Miselna igra s telefonom

Ta miselna igra za mlade od 14+ in vse odrasle navdušence na prvi pogled morda zgleda samo kot okrasek, a pripravite se, da boste na pomoč na koncu najverjetneje poklicali kar prijatelja! ;) Bo pa tale logični telefonček tudi zelo primerno darilo za kakšnega ljubitelja miselnih zagonetk. Tja do 100. leta ga priporočamo! ;)

Miselna igra telefon

3. Constantin puzzle box v treh težavnostnih stopnjah

Gre za posebno vrsto miselne igre v obliki sestavljanke v škatli, ki vsebuje prazen prostor. A le kako jo odpreti? Ta miselna igra je na voljo v treh težavnostnih stopnjah. Predlagamo, da pričnete s prvo, nadaljujete z drugo in zaključite z zadnjo. A saj res – pišemo za profesionalce! Potem pa kar pričnite z najtežjo! ;)

Miselna igra Constantin Puzzle Box #2

4. Za nore oboževalce vijakov

Za res prave logične norce je najbolj primeren miselni izziv Nutcase T6. Igra, ki jo je zasnoval nizozemski snovalec miselnih izzivov Oskar, ima dva cilja: 1. odstraniti malo matico tako, da razstavite ohišje, 2. spremeniti besedilo na vijaku iz nut-case v case-nut (nutcases v angleščini pomeni norci). Tole bo pa res izziv! ;) Poglejte, koliko težavnostnih zvezdic je narisano na škatli! Miselne igre na kovinsko in zelo zapleteno vižo, vas v večjem številu čakajo tukaj.

Miselni izziv Nutcase T6

5. Srčen miselni izziv 

Miselne igre in izzivi so lahko tudi izjemno lepo oblikovani in več kot prijetni tudi očem, ne le možganom. Nad tem izzivom v obliki srca Love T1 se bo še posebej navduševal nežnejši spol. V tem izzivu je treba dve polovici srca spraviti skupaj tako, da se popolnoma prilegata druga drugi. Zgleda sila preprosto, a – verjemite – da ni. Nekako tako kot ljubezen, ki je preprosto zapletena. ;) 

Miselni izziv Love T1

Za konec - miselna igra za vsak žep!

Ker je največjim ljubiteljem možgančkanja brez logičnih izzivov prav hitro dolgčas, smo z žepnimi miselnimi igrami v obliki obeskov za ključe poskrbeli tudi za njih, da lahko čisto na vsakem koraku trenirajo svoje male in velike sive celice. Za spodbujanje še bolj intenzivnega možgančkanja predlagamo barvito kocko Mini molecube ali miselno kroglo Mini skewb prav v vsak žep!

Obesek miselna igra Mini Skewb

Miselne igre so prava zabava za vsakogar, tako za otroke kot za radovedne in pogumne odrasle. Sploh očkom so všeč, zato ob nakupu dobre otroške miselne igre ni odveč, da morda razmislite, če bi vzeli domov kar dve! ;) 

Zdaj pa 1, 2, 3 – dvignite svojo možgansko aerobiko na zabavnejšo raven! :-)

 

 

 

Najnovejše objave

Kategorije igrač