4 najboljše detektivske igre za otroke

Naj dvigne roko tisti, ki ni prebral niti ene knjige iz zbirke 5 prijateljev, kakšne od prigod Sherlocka Holmesa, vsaj ene detektivke Agathe Christie ali kakšne od napetih mladinskih knjig našega Bogdana Novaka?

Prav nič rok ni videti, in to je krasno! :-) Branje je ena od boljših kratkočasnih in koristnih izbir, tako kot skrbno izbrane igre. Če pa se doda še ščepec vohunjenja, iznajdljivosti in vznemirjenja, dobimo prave in najboljše detektivske igre, ki bi se jih igrali tudi otroci nekoč, če bi le obstajale.

Znanost vohunjenja 

Postati detektiv ali vohun ni mogoče kar takoj. Potrebno je znanje določenih veščin in spretnosti, da je lahko detektivska misija uspešna. Fantastična vohunska igra Znanost vohunjenja za otroke med 8. in 14. letom ponuja prav to – uvod v svet detektivsko-vohunskega znanja. Igra omogoča pošiljanje strogo zaupnih podatkov, zapisanih v Morsejevi abecedi ali z nevidnim črnilom, ki je vidno le s posebnimi vohunskimi lečami. Poleg tega ta znanstveno-raziskovalni komplet razkriva najpogostejše skrivne kode, ki jih uporabljajo čisto pravi vohuni. Hudo dobro, kajne?

Nakup

Pravi mladi detektivi

Koliko zabave in čisto pravega spoznavanja detektivskega znanja lahko prinesejo navadni prstni odtisi, boste z otrokom prav hitro ugotovili z eno od teh dveh škatel: 

1. Odkrivanje prstnih odtisov uči zbiranja dokazov, arhiviranja in prepoznavanja prstnih odtisov na čisto pravi detektivski način! Poglejte sem, kaj vse vas čaka v tem detektivskem izzivu!

Nakup

2. Mladi detektivi pa ponujajo kar sedem različnih eksperimentov za mlade raziskovalce in raziskovalke in vsi so povezani prav s prstnimi odtisi! Mladi detektivi in detektivke bodo s pomočjo tega raziskovalnega seta izdelali in opredelili svoje prstne odtise, se naučili, kako odvzeti nevidne prstne odtise z različnih površin kot pravi forenziki. Izdelali pa bodo lahko celo svoj prstni odtis v 3D-obliki s pomočjo alginata in mavca! Tukaj si lahko pogledate, kako ta detektivska zabava s prstnimi odtisi izgleda.

Nakup

Komu zvoni … alarm?

Spoznavanje zakonitosti električnega vezja skozi igro in obilo zabave hkrati bo v dom prinesel Alarm proti vsiljivcem. Najprej ga je treba sestaviti, potem pa ga postaviti za vrata sobe, kamor največkrat pridejo vsiljivci. ;) Prav nihče od nepovabljenih v prostor ne bo mogel vstopiti neopažen. Pravzaprav ga bodo skoraj slišali tudi sosedje! :-) Znanja in zabave poln ustvarjalni set je to – poglejte si v tem videu, kaj vse vas časa v škatli. Pripravite se, da bo več kot le zabavno!

Nakup

Želite še več raziskovanja?

Če v vaši družini raziskovanja – ne le detektivskega in vohunskega – ni nikoli dovolj, vam priporočamo, da si ogledate naš nabor več kot sedemdesetih znanstveno-raziskovalnih igrač in iger blagovne znamke 4M, ki so znane po tem, da otrokom velike teme sveta predstavljajo na razumljiv način. S 4M seti bo spoznavanje znanosti, kemije, fizike, prazgodovine in še marsičesa čisti užitek.

Najrazličnejše pustolovce pa ne bodo pustile ravnodušne niti eksperimentalne in potovalne igre znamke Purple Cow, s katerimi bo mogoče spoznati optične iluzije, fizikalnost magnetov, čarobnost vode in še mnogo več.

Najnovejše objave

Kategorije igrač