Kdaj z otrokom pričeti brati in kdaj vstopiti v svet tehnologije?

Staršem se ob vzgoji otrok porajajo najrazličnejša vprašanja: razvojna, vzgojna, zdravstvena, izobraževalna in druga.

Res ni mačji kašelj v tem svetu, polnem nasprotij, biti odgovoren starš. S področja izobraževanja se kmalu po otrokovem rojstvu že pojavijo prva vprašanja, čeprav se morda varljivo zdi, da sta vrtec in šola še daleč. 

Kdaj z otrokom pričeti brati, kdaj otroka spustiti v svet tehnologije in kakšne igrače mu ponuditi, da bo njegov razvoj potekal pravilno, je le nekaj  pomembnih vprašanj, glede katerih je dobro, da so starši poučeni in seznanjeni.

Kdaj otroku pričeti brati?

Odgovor je: Čimprej. Če se da takoj ali z nekaj humorja rečeno: Že včeraj. Premišljeno izbrane kartonke, slikanice, zgodbe in pesmi bodo otroku prijetna in koristna popotnica v svet, kjer ga bo vsako leto čakalo več radovednosti, znanja pa tudi obveznosti. Sploh v predšolskem času je otrokom dobro ene in iste knjige brati večkrat, da vsebino in sporočilo določene knjige ponotranjijo in začutijo. 

Kasneje bodo prav zaradi skupnega branja, s katerim se da odlično dopolniti večerno rutino, otroci po knjigi posegali tudi sami. Ko se ljubezen do knjig in branja enkrat rodi, poti nazaj več ni.

Kaj pa tehnologija? Kdaj je pravi čas?

Tehnologija ima neskončno obrazov, ki se precej razlikujejo, zato je pri njenem doziranju predvsem pomembno, kaj spuščamo v otrokov krog. Ker so sodobni otroci praktično ves čas obkroženi s tehnologijo, je težko, da je ne bi zaznali in da jih ne bi zanimala. Vsekakor je dobro, da mobilni telefoni in računalniške vsebine ne postanejo malčkovo sredstvo za kratkočasenje, temveč se dodajajo zmerno in letom primerno. Tukaj velja pravilo »manj je več«.

Branje in kakovostno izbrana tehnologija skupaj?

Čeprav sta klasično branje in sodobna tehnologija na prvi pogled precej oddaljena pojma, obstajajo kakovostne poučno-zabavne rešitve, ki prav malčkom in tudi starejšim otrokom hkrati ponujajo vstop v svet znanja, tehnologije in zabave. Takšne so na primer inovativne knjige iz tehnološko napredne interaktivne zbirke KUKU – Zabavno učenje, ki ponujajo množico priložnosti za koristno in radovedno kratkočasenje.

Nakup

Knjiga, ki govori, bo malčke res navdušila

Knjiga, ki s pomočjo posebnega interaktivnega pisala govori, bo navdušila malčke in predšolske otroke, saj jo bodo lahko »brali« kar sami. Govoreča knjiga Učenje skozi igro otroke skozi igro popelje v svet števil, črk, barv in likov ter ostalih informacij, ki so pomembne za njihov razvoj. S preprostimi igrami in kvizi si bodo malčki prav sami pridobili znanje in samostojno vadili. Knjiga je nastala v sodelovanju z otroškimi psihologi, tako da gre za premišljen didaktičen produkt, ki vsebuje več kot 1000 zvokov in besedil in otroka vsak dan znova uči o barvah, številkah, črkah, likih, poklicih in še marsičem!  

Novost za malčke je govoreča knjiga manjšega formata

Druga, malčkom namenjena, interaktivna knjiga iz zbirke KUKU – Zabavno učenje, ki je novost letošnje jeseni, je kartonka Domače živali. Od vseh knjig je namenjena najmlajši populaciji – že od 2. leta dalje. Razlikuje se tudi po tem, da je manjšega formata, tako da jo udobno lahko v rokah držijo tudi najmlajši. S pomočjo interaktivnega pisala, ki deluje v čisto vseh KUKU-knjigah, bo malček spoznal domače živali, njihova bivališča, oglašanje in še kaj. Knjiga vsebuje več kot 300 različnih zvokov in besedil, s katerimi bo prvo samostojno odkrivanje branja in tehnologije postalo prava poučna zabava.

Nakup

Zabavno učenje tudi za šolarje

Šolarje, ki že imajo svoje navade in poglede na svet, je včasih nekoliko težje navdušiti za branje, za tehnologijo malo manj. A z vsebinsko bogatimi knjigami iz zbirke KUKU – Zabavno učenje gre kljub vsemu otročje lahko. Učenje nepogrešljivega angleškega jezika s knjigo Zabavna angleščina postane res zabavno, knjiga Atlas sveta popelje po svetu in Sloveniji na izčrpen in izredno zanimiv način, knjiga Svet živali pa z več kot 900 zvoki in besedili nauči marsikaj novega o svetu živali tudi odrasle in ne le otrok. Kot tudi vse ostale knjige, pravzaprav. ;)

KUKU je sinonim za …

Ko bo čas za večerno branje in bodo otroci okrog vas veselo kukali, veste, za kaj je čas. Beseda KUKU je sedaj sinonim za branje, kakovostno tehnologijo in zabavno učenje

BON21 za nakup KUKU knjig v Mladinski knjigi

Vesela novost te jeseni je to, da lahko knjige in komplete iz zbirke KUKU – Zabavno učenje kupite z BONOM 21 v poslovalnicah Mladinske knjige po vsej Sloveniji, kar pomeni, da bodo KUKU-jeve knjige kmalu prav v vsaki otroški sobi.

Najnovejše objave

Kategorije igrač