8 norih idej za najbolj strrrrrrašljivo noč v letu

Noč čarovnic obožujemo vsi, sploh pa mame, ki imajo v sebi zagotovo nekaj čarovniškega, da lahko vse družinske aktivnosti in dneve speljejo tako tekoče. ;)

Otroci se praznovanja noči čarovnic izredno veselijo. Čeprav nekateri ob tem prazniku zamahnejo z roko in rečejo, da gre še za en ameriški praznik več, v resnici temu ni tako, saj gre izvorno za keltski praznik. Sicer pa kako koli, otroke najbolj zanima to, da se praznuje, zabava in da jim ni dolgčas.

Da se boste tudi vi lažje in še pravi čas pripravili na veselo praznovanje, smo vam pripravili kar 8 ustvarjalnih, pa tudi malce strašljivo-nagajivih idej za pripravo in praznovanje tega praznika.

1. Izrežite drugačne buče

Brez buč ni noči čarovnic, tako si jih še pravi čas priskrbite. Letos lahko z otrokom izrežeta nekoliko drugačne kot sicer. Seveda med njimi ne sme manjkati kak strašljiv obraz, a temu lahko dodata tudi bučo, iz katere izrežeta čarovničino mačko ali pa s pomočjo manjšega izrezovalca za piškote v obliki zvezde naredita zvezdnato bučo. Z malo domišljije in nekaj spretnosti lahko izrežeta bučo, ki bo očarala vse naokrog. Seveda iz ostankov ne pozabite skuhati krvave bučne juhe, ki ji poleg buč in začimb dodate za učinek strašljivosti le še nekaj rdeče jedilne barve.

2. Male vitaminske bučke kot zdrav prigrizek

Za zabavo ob noči čarovnic lahko pripravite različne prigrizke. Kaj če bi letos vse naredili sami in če bi bilo vodilo »okusno, a zdravo«? Super bučkast prigrizek so mandarine. Najprej jih večjo količino olupite, potem pa jim v odprtino zgoraj dodajte zelen list užitne rastline (trtin list, širokolistni tropotec, motovilec itd.). Nato jih zložite na velik krožnik in počakajte prijatelje! Zgledajo res kot kopica pomanjšanih oranžnih buč! Pa še zdrave in slastne so!

3. Izdelajte okusne, a strašljive čarovničine prste

Specite okusno-čuden prigrizek: čarovničine prste! Testo za piškote oblikujte v posamezne prste (manjša neobdelana klobasica), na koncu pa pritrdite mandelj, ki ste mu prej odstranili rjavo kožico. Pečeni piškoti bodo res zgledali malce bbbrrrrrrrrr … Za spremembo jih lahko naredite iz polnozrnate moke, namesto sladkorja pa uporabite med ali suho sadje.

4. Igrajte se strašljive Vislice!

Vislice so že po imenu prava igra za druženje ob noči čarovnic. Dogovorite se, da velja ugibati le strašljive in čarobne besede. Naj vam damo nekaj skrivnih idej zanje: čarovnica, čarovnija, grozljivka, strašenje, trepetanje, okostnjak, ogabnost, neznanec, netopir … :-) Ta verzija igre Vislice je potovalna, tako da se jo lahko v miru igrate tudi na poti med krompirjevimi počitnicami ali drugimi potovalnimi pustolovščinami.

Nakup

5. Bodite raziskovalci ogabnega

No, ob tem vam ni treba divje vrtati po nosu. :-) Izdelate pa lahko svoj prvi sluz in plastelin, pretakate čudne tekočine in postanete čudni znanstveniki, lahko pa se specializirate za sluzaste in ostale ogabne izdelke in postanete izdelovalec ogabnega, in to v svojem sluzastem laboratoriju!

Nakup

6. Pojdite skupaj na sprehod v temi

Na noč čarovnic, ko je zunaj še bolj skrivnostno, se lahko podate na kratek sprehod v temi in opazujete igro senc – tistih hudobnih in tistih prijaznih. Opremite se lahko z naglavnimi lučkami ali celo s kakšno baklo, še prej pa si strašljivo in šaljivo porišete obraze. Videli boste, kako temačnost postane svetlejša, kadar ste v družbi ljudi, ki jih imate radi in jim zaupate.

7. Presenetite sosede ali prijatelje in sorodnike

Če so vaši bližnji ali sosedje za kak hec, jih lahko presenetite v svoji čarovniški obleki in s strašljivo porisanim obrazom. Potem pa jim zapojete ali zrecitirate kakšno tematsko pesem. Saj poznate tisto: »Buča sem okrogloglava, manjka mi samo postava …«?

8. Namesto čarovnic čarodeji in čarodejke!

Noč čarovnic lahko tudi preimenujete v Večer čarodejev in čarodejk in ves večer uganjate prave čarovniške norčije. No, seveda jih je treba najprej skrbno zvaditi, da bodo prepričale tudi domačo in morda celo tujo publiko. Priskrbite si različne čarovniške pripomočke, čarobne komplete in druge izdelke, s katerimi boste očarali in začarali svoje gledalce! Naj bo vaš čarovniški program poln zanimivih presenečenj, utvar in ugibanj!

Nakup

Zdaj pa brž po svoj čarovniški klobuk in hitro na metlo! Uuuuuhhhuuuhhuuu …

Najnovejše objave

Kategorije igrač