7 naprednih idej za zgodnje učenje angleščine za otroke

Ni ga več dneva, ko v naše življenje ne bi bil vpleten kakšen tuj jezik, predvsem pa angleščina. 

Čeprav je dobro, da ohranimo zavedanje do svojega jezika, je hkrati pomembno, da krepimo tudi znanje drugih jezikov, kajti svet se je v zadnjih desetletjih zelo spremenil. Vsi postajamo en svet, meje postajajo zabrisane, brez znanja angleškega jezika pa potovanja, izobraževanja, nakupovanja, različna druženja in poslovne poti postajajo oteženi. Pomembno je, da v novem duhu časa vzgajamo tudi svoje otroke ter da poskrbimo za zgodnje učenje angleščine, saj jim bo to prineslo več širine, samozavesti in različnih priložnosti.

Kdaj začeti z učenjem angleščine za otroke?

Seveda je odgovor: Čimprej! Če se da, že včeraj, lahko rečemo z nekaj humorja. Res je, da se otroci za razliko od prejšnjih generacij pričnejo učiti angleščine že v prvem razredu, a če je le mogoče, jo na vsaj na kak način v otrokov vsakdanjik vpletite že prej. Nekaj dobrih predlogov boste dobili prav na tem mestu.

Najnaprednejša slovenska inovacija za zgodnje učenje angleščine doma

Že leto in pol je na naših policah inovativna govoreča knjiga Zabavna angleščina, ki je ena od poučnih knjig iz zbirke KUKU – Zabavno učenje. Vsebina in koncept knjige sta res vrhunsko obdelana, pri njeni pripravi pa je sodelovala skupina strokovnjakov, med katerimi so bili tudi tisti, katerih materni jezik je angleščina.  

Kako deluje knjiga?

Knjiga deluje s pomočjo interaktivnega pisala, ki knjigo oživi. Na vsaki strani je obdelana tema iz vsakdanjega življenja (dom, kmetija, živalski vrt, tržnica, šola, prosti čas, letni časi …), ki jo otrok v lastnem ritmu lahko sam spoznava, saj so besedila pripravljena tako v slovenskem kot angleškem jeziku. Vsaka stran vsebuje bogato besedišče in prav na vsaki je kviz v treh težavnostnih stopnjah, s katerim otrok lahko redno preverja svoj napredek.

Ker knjiga Zabavna angleščina vsebuje več kot 2.200 zvokov in besedil, bo otroka lahko spremljala – učila in kratkočasila – kar precej let, preden jo bo povsem usvojil. 

Kako knjiga deluje v praksi, si lahko ogledate v naslednjem videu.

Prednost interaktivnega pisala

Ker je KUKU-pisalo kompatibilno tudi z ostalimi knjigami iz zbirke KUKU – Zabavno učenje, je dostopnost knjig, ko je enkrat pisalo vaše, še večja. Govoreče pisalo KUKU namreč zagotavlja neskončno zabavo – bere besedila, poje pesmi, predvaja realne zvoke (pravilna izgovorjava besed, oglašanje živali, zvoki vozil itd.) ter različne igre in kvize. 

Kaj pa slabosti – jih ta knjiga za učenje angleščine ima?

Težko rečemo, da ima knjiga Zabavna angleščina kakšno resno pomanjkljivost. Sta pa okoli nje ves čas dogajata dve dejstvi:

1. Pogosto je razprodana.
2. Če je v družini več otrok, zna biti za knjigo neučakana vrsta. 

6 dobrih idej, kako učenje angleščine za otroke še spodbuditi

Zgoraj smo vam opisali res krasno, funkcionalno in napredno možnost za zgodnje učenje angleščine za vašega otroka, obljubili pa smo jih še nekaj več.

Da se bo znanje angleščine, ki ga otrok prejme s pomočjo knjige Zabavna angleščina ali morda na tečaju angleščine za predšolske otroke, res usidralo, je dobro, da poskrbite še za nekaj »nevidnih« podrobnosti, tako da se bo učenje angleščine dogajalo skoraj spontano in samo od sebe.

1. Otroku vsaj enkrat na teden zvečer berite v angleškem jeziku. Obstaja kar precej krasnih slikanic, ki na isti strani ponujajo angleški in slovenski zapis. Med njimi se najde tudi kakšna slovenska ljudska pravljica …
2. Otroku pustite, da občasno na ekranu spremlja angleške vsebine brez podnapisov. Primerne so skrbno izbrane risanke, oddaje o živalih, krajih …
3. Otrok naj ima vedno na voljo kakšne zabavne angleške naloge v obliki pobarvank, preprostih križank. Z nekoliko starejšimi otroki se lahko igrate tudi vislice, le da so v angleškem jeziku.
4. Krepite vsakdanji stik s svojimi angleško govorečimi prijatelji in v konverzacijo, kadar je mogoče, vključite tudi otroke.
5. Nekoliko starejše otroke spodbudite, da si z vašo pomočjo na spletu najdejo angleško govorečega dopisovalca ali dopisovalko, s katerim bodo ob spoznavanju drugih krajev, običajev in ljudi krepili tudi veščine angleškega jezika.
6. Če je mogoče, obiščite države, kjer je uradni jezik angleščina. Zagotovo to nista samo Anglija in ZDA! 

Zdaj pa veste, kaj se odgovor na How do you do? Ja, KUKU vendar! ;)  

Nakup

Najnovejše objave

Kategorije igrač