Kaj imajo skupnega vesolje, vozila in stroji ter domače živali?

Vesolje, Vozila in stroji ter Domače živali imajo tri velike skupne lastnosti. 

Prva je, da vse pripadajo interaktivni didaktični knjižni zbirki KUKU – Zabavno učenje. Druga je to, da so vse tri letošnje vroče knjižno-tehnološke novosti, ki so se pridružile ostalim štirim knjigam, in sicer Zabavna angleščina, Svet živali, Atlas sveta in Učenje skozi igro. Tretja pa je to, da vse delujejo le v kombinaciji z interaktivnim pisalom, ki ga je hkrati mogoče uporabljati v vseh sedmih knjigah zbirke. Juhu, končno in z največjim veseljem smo jih pričakali! A naj vam prišepnemo, da bo novosti v novem letu še več. ;)

Po čem pa se Vesolje, Vozila in stroji ter domače živali razlikujejo?

Knjige obravnavajo tri tematsko povsem različna področja življenja, ki so del splošne izobrazbe vsakega otroka oziroma človeka. Knjige so namenjene različnim starostnim skupinam, čeprav se delno tudi prekrivajo. Vsebujejo tudi različno število zvokov in besedil, knjižica Domače živali pa se prav od vseh razlikuje po svoji velikosti, saj gre za t. i. žepnico.

Da boste lažje prepoznali njihovo vrednost in prednosti, vam bomo vsako od njih tudi podrobno opisali. 

Vesolje

Vesolje je interaktivna govoreča knjiga, ki je primerna za otroke med 6. in 12. letom, čeprav je v njej prava enciklopedija podatkov in zanimivosti, ki jih bodo prvič slišali tudi mnogi odrasli. Več kot 2200 različnih zvokov in besedil knjigi daje visoko didaktično vrednost, interaktiven pristop, ki krepi otrokovo samostojnost, pa celoten koncept dela zabaven in še bolj privlačen, čeprav gre v resnici za učenje.

Vsak podnaslov spremlja veliko število nazornih ilustracij, njihova poimenovanja, razširjeni opisi ter kviz treh težavnostnih stopenj, s katerim otrok lahko preveri, kako dobro je usvojil znanje s posamezne strani.

Podajamo vam primer nekaterih vprašanj glede vesolja, ki jih je mogoče najti v tej čudoviti knjigi:

Poišči grškega matematika, ki je ugotovil, da je Zemlja okrogla!
Poišči Zemljin naravni satelit!
Ali je pred Galileijem  že kateri astronom opazoval nebo s teleskopom?
Ali so stari Egipčani uporabljali sončno uro?


Nakup

Vozila in stroji

Vozila in stroji je interaktivna govoreča knjiga, ki je primerna za otroke med 3. in 10. letom starosti. V njej je več kot 2000 zvokov in besedil, ki otroka popeljejo v svet prometa, vozil in strojev. Vsaka stran obravnava določeno področje, kjer je mogoče srečati vozila. Tako se v knjigi otrok sreča s prometnim igriščem, prometom v mestu, na letališču, z reševalci, ladjami, gradbiščem in še čim.

Tudi to knjigo dopolnjuje skrbno izdelan kviz v dveh težavnostnih stopnjah, ki otroku omogoča, da preveri svoje znanje s področja vozil in prometa.

Za boljšo predstavo vam predstavljamo nekaj vprašanj, na katera se odgovor seveda najde v knjigi.

Poišči zebro, a ne žival!
Poišči fanta, ki vozi gokart in mora dati prednost!
Poišči prometni znak, ki voznikom prepoveduje zavijati desno?

Nakup

Domače živali

Domače živali je – poleg knjige Učenje skozi igro – namenjena najmlajšim, in sicer med 2. in 6. letom starosti. Je edina knjiga, ki je manjšega formata, tako da jo udobno lahko v rokah držijo tudi malčki. Knjiga preprosto in zabavno obravnava temo domačih živali, vsebuje pa več kot 300 različnih zvokov in besedil, preko katerih se domače živali otroku še bolj približajo.

Ta knjiga je lepa priložnost, da se otroke dovolj zgodaj navduši za knjige in se jih nauči rokovanja z njimi.

Tudi ta knjiga vsebuje kviz. Ta je preprost in primeren starostni skupini, ki ji je knjižica namenjena. Primeri nekaterih vprašanj, na katere otrok odgovore najde v knjigo, so naslednji:

Poišči odraslo psico!
Poišči žogo!
Kje je mačka?


Nakup

Nekaj napotkov pred uporabo novih treh knjig

Pred uporabo novih treh knjig je potrebno najprej naložiti nove zvočne datoteke, da bo posamezna knjiga lahko delovala (pri prvih štirih knjigah iz zbirke to ni potrebno). Če se pri tem slučajno srečate s tehnološkimi izzivi, si najprej poglejte navodila.

BON21 in KUKU

Vesela novica je, da lahko ob nakupu prav vseh knjig in kompletov iz interaktivne zbirke KUKU – Zabavno učenje uporabite BON21!  

Kategorije igrač