10+ idej kako pripraviti ustvarjalno zabavo za otroke

Otroci ne glede na starost obožujejo ustvarjanje v najrazličnejših oblikah in načinih.

Vsemu, kar delamo s rokami in srcem, bi lahko rekli ustvarjanje. Povezava med možgani in rokami, ki se dogaja med različnimi ročnimi spretnostmi ter drugimi oblikami ustvarjalnega dela, skrbi za dobrobit malih sivih celic, zraven pa poskrbi za ustrezen razvoj otrokovih motoričnih veščin, miselnih spretnosti in koncentracije. Zakaj ne bi prijetno s koristnim združili tudi na (rojstnodnevnih) zabavah ter otrokom tako podarili ustvarjalno izkušnjo z dodano vrednostjo?

5 razlogov zakaj pripraviti t. i. art party za otroke?

1. Ustvarjalno je vedno zabavno

Kreativnost je vedno zabavna, saj vključuje neskončne možnosti oblikovanja, risanja, barvanja, striženja, lepljenja in snovanja idej. Sploh otroške glave znajo zabavo s svojimi večkrat skoraj norimi zamislimi narediti še živahnejšo, zabavnejšo in bolj igrivo!

2. Umetniške aktivnosti krepijo domišljijo

Različne umetniške dejavnosti spodbujajo domišljijo in ji dobesedno dodajajo barvitost. Ideje so namreč gonilo napredka sveta. Na neustrašni domišljiji in dobrih idejah svet stoji, otroci pa pri ustvarjanju prihodnosti stojijo v prvi vrsti, zato je pomembno, da se imajo možnost celovito izraziti.

3. Skupinsko ustvarjanje je ustvarjanje z dodano vrednostjo

Če več glav več ve, potem več glav oziroma rok tudi več ustvari, se bolj zabava in pride do najbolj neverjetnih stvaritev, zato je t. i. art party res odlična možnost zabave ali praznovanja, v kateri z veseljem sodelujejo tudi odrasli.

4. Takšna zabava je večen spomin

Fotografija z umetniško-ustvarjalne zabave bo vedno pričarala velik nasmeh na obraz, pogled na izdelke, ki so pri tem nastali, pa še večjega. 

5. Ustvarjalnost in unikatnost ne poznata meja

Prav zaradi tega, ker kreativnost in izvirnost ne poznata meja, je prav nikoli dolgočasno umetniško zabavo mogoče pripraviti prav vsako leto, saj se iz neustavljivega vrelca idej rodijo vedno nove ideje za ustvarjalne praznovalne aktivnosti. Takšna zabava je zato vedno drugačna, zanimiva in atraktivna.

Kreativno praznovanje povezuje različne starostne skupine ter oba spola

Otroci različnih starosti se bodo kljub starostni razliki ob dobro načrtovani ustvarjalni zabavi odlično ujeli, zabavali in poveselili, prav tako pa bo brezčasnost umetniških dejavnosti povezala dekleta in fante, ki pogosto tekmujejo med seboj. Seveda je takšno zabavo mogoče prilagoditi enemu ali drugemu spolu. Na dekliških art zabavah bo zagotovo več bleščic in rožnatih barv, na fantovskih pa več pošasti in norih eksperimentov. :)

5 idej za umetniško zabavo za dekleta

Zvezdna Nebulos Stars zabava bo v večini dekliških krogov vedno dobrodošla. Deklice obožujejo ustvarjalno filozofijo Nebulous Stars zvezdic, ki vključuje pozitivne misli, skrb za lastno zdravje ter okolje. Seveda je dekliško kreativno zabavo mogoče pripraviti tudi na druge načine.

1. Izdelovanje galaksije želja v kozarcih bo dekleta na primer povezalo, pomešalo njihove želje in skrivnosti ter ustvarilo nova prijateljstva.

2. Zvezdne praskanke, ki ustvarjajo nove prekrasne dimenzije, so primerne tudi za zabave mlajših deklic. S priloženo šablono in orodjem za drgnjenje bo šlo z lahkoto – vsaki pa bo ostala v spomin krasna slika z enim od petih fantazijskih motivov.

Nakup

3. Prosti slog umetniške zabave pa bo dekletom na mizi pustil le kup različnega barvnega papirja, navadne barvice, flomastre, vodenke, škarjice in nekaj lepila. Uh, pripravite se na umetniško eksplozijo! Dekleta lahko svojo umetniško žilico razvijejo tudi z vrsto kreativnih blokov z različnimi tematikami. 

4. Ustvarjanje vzorcev, kot jih ustvarjajo pravi slikarji, bo umetniško zabavo naredilo v pravi hit. Ob novem vrtečem Spin Art Tornado pripomočku bo ves čas gneča deklic, ki bo hotela s pritiskom na gumb preskusiti svojo barvito loterijo na papirju. 

5. Izdelovanje unikatnih zapestnic prijateljstva bo v čudoviti ustvarjalni energiji in bleščečih idejah povezalo dekleta ter stkalo nove vezi. Na voljo so tudi svetleče zapestnice, ki se svetijo v temi, in takšne iz barvnih biserov.

Nakup

5 predlogov za ustvarjalno-znanstveno zabavo za fante

Fantje imajo običajno radi bolj divje, pošastne in aktivnejše načine ustvarjanja.

1. Noro odbito štampiljkanje je kot nalašč na njih! S pomočjo drugačnih in izvirnih štampiljk lahko ustvarijo pošastne risbe ali dinozavraste stripe. Če zraven dopišejo še kakšno svojo domislico, smeha zagotovo ne bo zmanjkalo!

2. Dobra ideja za fantovsko zabavo je tudi kreativna tematska zabava z dinozavri. Malo bolj fantovsko obarvana linija Dinosart ponuja kopico ustvarjalnih dejavnosti tako za fante kot za punce. 

Nakup

3. Kuharska zabava je med fantovskimi ljubšimi, čeprav morda na prvi zgleda drugače. Pečenje kokic, palačink, izdelava burgerjev ali sadne solate znajo biti izredno povezovalna aktivnost tudi na rojstnodnevni zabavi največjih razgraječev. Fantje namreč izredno radi prevzamejo predpasnik kuharskega mojstra!

4. Znanstveno raziskovanje različnih tem in ustvarjenje različnih poskusov je še eden od dobrih predlogov za zabavo po načinu »prijetno s koristnim«. S pomočjo Purple Cow setov se bodo otroci lahko v krogu svojih prijateljev spoznali z detektivskimi veščinami, divjimi tehnikami preživetja v naravi, statično elektriko, optičnimi iluzijami in drugimi zabavnimi poskusi. 

Nakup

5. Ustvarjanje eko igrač - iz različnih odpadnih materialov si lahko v okviru zabavnega druženja dečki izdelajo različne t. i. zelene igrače. Odlični so tudi seti trajnostnih igrač znamke 4M, ki v veliki meri delujejo s pomočjo naravnih virov energije, na primer sončne ali vetrne.

Zunaj je zabavneje

Vsaka zabava, za punce in fante, pa je še toliko bolj zabavna, če se odvija zunaj. V naravi lahko organizirate noro pustolovščino lova na zaklad z zemljevidi, kompasom, otroškim daljnogledom, voki-tokiji in vso ostalo obvezno opremo. Izjemna raziskovalna znamka National Geographic z odlično Bresser optiko na tem mestu nikoli ne razočara.  

Pomembna stvar: Ne pozabite na torto!

Slabost ustvarjalni zabav je, da so običajno tako zanimive, da se čas kar ustavi. Pogosto se na torto in pihanje svečk slavljenec oziroma slavljenka ter povabljenci spomnijo šele ob koncu. Kar pa je v resnici dobra stvar, saj pomeni, da je bila zabave res dobra! Takšna s petimi zvezdicami! ;)

Najnovejše objave

Kategorije igrač