Izkopavanje kristalov – odlična izbira darila za otroke

Šolsko leto je v polnosti zagnalo svoje kolesje, kar pa običajno pomeni spet mnoga povabila na rojstne dneve sošolcev, sošolk, prijateljev in prijateljic.

Ker včasih kar zmanjka idej za dobra darila, ki so zabavna, poučna in še cenovno dostopna hkrati, vam tokrat predstavljamo kristalne sete priljubljene znamke 4M, ki v vseh svojih izdelkih združuje raziskovanje, ustvarjenje, opazovanje, učenje, čudenje in zabavo. Gre za zanimive naravoslovno-ustvarjalne komplete, ki navdušujejo tako fante kot dekleta!

Izkoplji osem čisto pravih kristalov!

Seti za izkopavanje so med otroki vedno izjemno priljubljeni. Med njimi so v večjem številu takšni, kjer se izkopava dinozavre ter druge praživali, Set za izkopavanje kristalov pa je ravno zaradi svoje posebnosti med bolj iskanimi, saj mavčna kocka za izkopavanje ne vsebuje samo replik ter ponaredkov kristalov, temveč čisto prave naravne kristale! V vsakem setu je osem različnih kristalov, ki v najbolj naravni obliki čakajo mlade arheologe, geologe in druge raziskovalce ter raziskovalke. S priloženim orodjem za kopanje bodo mali navdušenci odkrivali svet kamnov, mineralov in kristalov. 

Nakup

Vsak set za izkopavanje kristalov je edinstven, kar darilu še dodaja vrednost, kristali so namreč naravni, enkratni in zato neponovljivi. Po zabavnem izkopavanju običajno sledi prepoznavanje vrst. Navdušeni nad svojim ametistom, kameno strelo, roževcem in drugimi kristali bodo širili svojo radovednost in znanje tudi med drugimi otroki. Gre za prav posebno darilo, ki so ga otroci izredno veseli tudi, če ga dobijo drugič ali celo tretjič.

Gojenje kristalov je res vznemirljivo!

Med kristali pa obstajajo tudi taki, ki jih je treba najprej vzgojiti. Ja, prav ste prebrali! Znanost vzgajanja kristalov zajema spoznavanje kemije in vsebuje kopico eksperimentov, ki zahtevajo poleg nekaterih spretnosti tudi nekaj potrpežljivosti med opazovanjem, saj kristali potrebujejo kar nekaj dni, da popolnoma in zrastejo v vsem svojem sijaju – dobesedno! 

Na voljo je res lepo število različnih kompletov za vzgojo kristalov, ki obsegajo različne eksperimente, so različno veliki, obarvani in so različnih oblik. Med njimi so:

1. Znanost s kristali, ki se podrobno poglablja v nastanek kristalov in spoznavanje kemijskih raztopin. Vsebuje varne kemijske poskuse za vzgojo akvamarinskih kristalov, snežnega drevesa iz kristalov ter drugih.

Nakup

2. Vrt s kristali, ki bo navdušil s svojo barvitostjo. Vsi kristali bodo zrasli na enem mestu, presenetili pa bodo s svojo raznolikostjo.

3. Kristalni terarij z dinozavri je eden od setov, ki ga bodo zagotovo hoteli imeti mladi naravoslovci in naravoslovke, saj združuje prazgodovinski svet dinozavrov in znanost s kristali.

4. Gojenje kristala je set, ki odkriva osnove eksperimentov pri vzgoji barvnih svetlečih kristalov in otroke na zabaven način vpeljuje v čudoviti svet kemije.

5. Set za gojenje svetlečih kristalov bo navduševal s svojo osupljivostjo podnevi, še bolj pa ponoči. Gre za zabaven svetleč poskus, ki bo navdušil fante in dekleta!

6. Veliki set Gojenje kristalov – deluxe, s katerim je mogoče vzgojiti kar sedem različnih osupljivo lepih kristalov.

Kateri mesec je kristale najbolje »posaditi«?

Če za sajenje vrtnin obstaja boljši in slabši čas, pa pri vzgoji kristalov ni tako. Kateri koli mesec je pravi za ta čudovit eksperiment, prav tako je set s kristali primerno darilo za prijatelja ali prijateljico ne glede na to, v katerem mesecu ima rojstni dan!

Prav vsi seti vsebujejo ves potreben pribor in sestavine, tako da je pred poskusom potrebno poiskati le primeren prostor zanj ter zaščitna oblačila. ;)

Nakup

Zakaj ni vseeno, kakšno darilo pokloniti?

Vsak ne glede na starost rad za darilo dobi tisto, kar mu je všeč, kar si želi in o čemer sanja, prav tako pa tudi tisti, ki podarja, darilo pokloni z večjim veseljem, če mu je le-to všeč. Darilo pa ni vedno »všečno« na prvi vtis, sploh če povsem ne ustreza željam in pričakovanjem.  Ker je tržišče res poplavljeno z različnimi izdelki, igrami ter igračami, ki niso kakovostne, je predvsem od odraslih odvisno, da prepoznajo dobro darilo oziroma dobro igračo. A kako jo prepoznati? Dobra igrača oziroma otroško darilo vedno združuje več lastnosti: je hkrati zabavno in poučno. To da je poučno običajno ne pomeni klasičnega dolgočasnega učenja, temveč nasprotno. To pomeni, da odpira nove teme, svetove, znanja, da je ustvarjalno, da spodbuja motorične spretnosti ali krepi radovednost oziroma domišljijo. Dobro darilo ponuja novo izkustvo, novo dejavnost in v otroških glavah ustvarja nove in morda celo malce nore ideje. Zabavna znanost s kristali nedvomno spada mednje!

Nakup

 

Najnovejše objave

Kategorije igrač