National Geographic – igrače, ki otrokom odkrivajo svet

So igrače, ki otroka zabavajo le kratek čas, in so igrače, ki vsakokrat znova navdušijo. Igrače znamke National Geographic so zagotovo med slednjimi, saj v kompletu z igralnim pripomočkom vsebujejo še raziskovanje, čudenje, gibanje, zabavo in vsak dan večjo radovednost.

Za vse generacije

Igrače oziroma raziskovalni pripomočki National Geographic spadajo med kategorijo igrač za vse generacije, saj jih z veseljem uporabljajo otroci in odrasli. Zasnovni so sodobno, a so hkrati preprosti in varni za uporabo. Z njimi se svet lahko temeljito razišče od leve do desne, od nog do glave in še vse naokrog. 

Za vse letne čase

Večina igrač znamke National Geographic je t. i. zunanjih igrač oziroma igrač, ki kličejo na svež zrak. Prilagojene so raziskovanju različnih pokrajin (travnik, gozd, obala, gore, mesto …) v vseh letnih časih. Z njimi nobena tudi večkrat prehojena pot ni enaka – vedno postrežejo z bližnjimi ali oddaljenimi zanimivostmi ali detajli. 

Za vsa zanimanja

Otroci so si med seboj izjemno različni, nekatere bolj privlači umetnost, druge tehnika, tretje šport in tako naprej. Med igralno-raziskovalnimi pripomočki bo vsak našel takšnega, s katerim bo lahko svojo priljubljeno področje še nadgrajeval na različne načine – od klasičnih do bolj izvirnih. Bolj športni tipi se bodo lahko ves dan lovili v družbi voki-tokija, naravoslovni pod mikroskopom spoznavali, kako od čisto blizu zgleda svet flore in favne, tehnični bodo občudovali male najdbe izpod detektorja kovin, mladi pustolovci pa bodo lahko s pomočjo daljnogleda opazovali ptice, divje živali, vremenske pojave ter druga presenečenja, ki jih prinese pohajkovanje v naravi.

Raziskovalni trojček je vedno v modi

Med vsemi igralnimi pripomočki National Geographic so že dolgo najbolj priljubljeni in iskani trije: detektor kovin, mikroskop in voki-toki. Na vsakih nekaj let vsak od njih doživi tudi nadgradnjo v koraku s časom – lansko jesen jo je mikroskop, letos pa detektor kovin. Kdor pogleda pobliže vsakega od njih, bo takoj razumel, zakaj jih otroci tako z veseljem uporabljajo pri svoji igri in raziskovanju.

Z detektorjem kovin je povsod zanimivo!

Posodobljen detektor kovin bo poskrbel, da bodo pohajkovanja v okolici ali na počitnicah vedno vznemirljiva. Z njim je vsak korak popolno presenečenje, saj se nikoli ne ve, kaj se skriva na ali v tleh. Morda nič, morda pa pravi zaklad: drobna sponka, zanimiva matica, starinski kovanec, izgubljen prstan, zarjavel žebelj, srebrn obesek, zamašek ali kaj drugega. Otroci navadno zaklade vidijo in doživljajo povsem drugače kot odrasli. 

Poleg tega bo detektor kovin poskrbel za gibanje za svežem zraku prav vse letne čase, saj brezhibno deluje tudi v dežju ter v plitvinah potokov, rek in morja, pa tudi v navadnih lužah seveda. Pozimi bo z njim zanimivo raziskovanje snežne odeje, spomladi sveže ozelenelih travnikov, poleti obal, jeseni pa preprog jesenskega listja kje v gozdu. Ker v tleh zazna kovinske predmete do globine dvanajstih centimetrov, je z njim vred na sprehod dobro vzeti tudi manjšo lopatko.

Mikroskop odkriva nova obzorja

Zmogljiv mikroskop z držalom za pametni telefon bo otroke navduševal nad svetom kemije, fizike ali biologije. Z njegovo pomočjo bodo radovedneži lahko spoznali nevidni mikro svet, ki nas obkroža, in doživeli svojo okolico na povsem nov način. Veste, kako pod mikroskopom izgledajo kapljica vode, kave ali mleka, košček kruha, smrekova iglica, sončnično zrno, med, salama, blato, cvetni list marjetice ali kaj drugega? Idej za raziskovanje ob mikroskopu ne bo zmanjkalo nikomur. Ker gre za priročno prenosljivo različico, se bo z njim mogoče poglabljati v na prvi pogled nevidni svet v notranjih prostorih in tudi zunaj. Priloženo priročno držalo za mobilni telefon pa bo olajšalo fotografiranje in deljenje novih mikro spoznanj s prijatelji in prijateljicami.

Voki-toki osvaja otroke in odrasle

Voki-toki, ki na optimalnem terenu lovi do šest kilometrov daleč, spada med igrače, ki se pogosto znajdejo v rokah odraslih – tudi v različnih podjetjih jih uporabljajo, saj so hkrati izjemno kakovostni in cenovno dostopni. O tem smo pred časom že pisali v enem od blogov. Otroci ga obožujejo predvsem zato, ker lahko z njim na poseben način komunicirajo s svojimi prijatelji, s katerimi se igrajo skrivalnice ali pa druge pustolovske igre.

Naj bo zabavno odkrivanje sveta dostopno vsakomur

Čeprav je dejstvo, da temu ni vedno tako, bi morale biti dobre igrače dostopne vsakemu otroku – sploh pa dobri raziskovalni pripomočki. Z njimi je namreč vsako učenje tudi zabava, zabava pa učenje. Izkustev, ki jih dobijo ob raziskovalnem igranju, pa otroci nikoli ne pozabijo. Najlepše učenje se zgodi spontano in najboljša šola za življenje se navadno zgodi v naravi ali ob vsakdanjih medsebojnih odnosih. Igrače National Geographic izkustveno učenje izjemno podpirajo, hkrati pa otrokom puščajo možnost, da vedno odkrijejo nekaj novega. Smo še kakšnega od njih pozabili omeniti? Ja, prenosljiv teleskop, kakovosten daljnogled in priročen kompas z etuijem – brez njih sploh taborniki in skavti ne bodo hoteli nikamor!

Kategorije igrač