Kako sprostiti napetost v zadnjih šolskih dneh?

Šolsko leto se bliža h koncu, zadnji pritiski ocenjevanja in preverjanja znanja se marsikje stopnjujejo v nebo, zato je prav, da našim šolarjem in šolarkam zavestno ponudimo sprostitveno protiutež. Glavo, misli in skrbi je med vsem učenjem in zadnjimi pripravami preprosto treba malce sprostiti, odložiti in si vmes oddahniti. 

Tokrat vam ponujamo nekaj igrivih predlogov, kako sprostiti napetost v zadnjih šolskih dneh in lažje počakati na težko pričakovane počitnice.

Igra zunaj prinaša olajšanje

Preprosta igra na igrišču, na vrtu ali le na balkonu prinaša mnogo prednosti, saj zrak in sonce naredita svoje. Predlagamo, da kar vso sprostitev v teh dneh opravite zunaj, če bo le vreme dopustilo. Marsikaj od predlaganega pa boste lahko počeli tudi notri. ;) Naši predlogi so naslednji, pojdimo po vrsti:

1. Na prvem mestu sproščanja je seveda telesna aktivnost – naj bo to tekanje ali sprehod v gozdu, nogomet na travniku, odbojka na mivki ali košarka na dvorišču s prijatelji, samo da migamo! Vsak dan vsaj malo, še posebej pa, ko smo pod stresom. Igre z žogo so vedno sproščujoče, kadar le niso preveč tekmovalne. ;)

2. Sajenje rastlin na vrtu, morda celo ureditev čisto svoje gredice z najljubšo zelenjavo. Združimo koristno z zabavnim. In kakšno veselje bo šele, ko bodo rastlinice pokukale na plano. 

3. Ztringzanje z najbolj popularno vrvico na dvorišču – sami ali v družbi. Na Youtubu so v Ztringz akademiji na voljo vedno novi triki. Pri nas pa dobite navadno mavrično in svetlečo Ztringz vrvico z bleščicami! Super zabava in razgibavanje hkrati. 

4. Sprehod in pogovor z najboljšo prijateljico ali prijateljem, v katerem bodo imele prostor vse skrivnosti in nore domislice. 

5. Zapiši misli in skrbi - vedno odlična in preverjena tehnika sproščanja. Naj bo tu za ta namen poseben zvezek, kjer se bodo zbirale dobre ideje, skrite želje in misli, ali pa si za to omislimo pravi pravcati Dnevnik skrivnosti.   

6. Izkopavanje barvitih kristalov ali ostankov dinozavrov kar na dvorišču je prav posebej zanimivo in sproščujoče. Mnogo različnih poučnih in zabavnih setov za izkopavanje ponuja odlična zbirka 4M

7. Počitek pod bližnjim drevesom z najljubšo otroško detektivsko knjigo v roki, medtem ko ptički pojo in obraz boža prijeten vetrič.

8. Risanje, barvanje in praskanje barv izredno sproščajo! Nebulous stars blok Zen – podrgni in naredi združuje vse troje. Pogled na neskončno lepe umetnine pa bo sproščal še dolgo potem. Na voljo je še čudovita različica seta s čarobnimi motivi, s katero se mogoče skoraj dotakniti zvezd. Odlična izbira pa je tudi klasična pobarvanka

9. Če se risanju pridružijo še različne risalne tehnike, barvite in bleščeče nalepke ter čarobna zvezdna zgodba, zna pomirjujoče ustvarjanje postati še bolj zanimivo. Skicirni bloki Nebulous stars ponujajo prav to.

10. V krogu prijateljev in prijateljic poiščite za vsakega vsaj pet dobrih lastnosti, ki jih ima. Taki prijateljski krogi sproščajo, gradijo zaupanje in otroško samozavest.

11. Sestavljanke ali puzzle so stara klasika in so vedno dobra izbira, ko iščemo mir, ravnovesje in dobro energijo. Sploh v dobri družbi na terasi jih je prijetno izdelovati. Pri nas dobite res širok nabor najrazličnejših sestavljank v 3D in 2D tehniki. Zelo pa smo ponosni tudi na sestavljanke znamke I feel Slovenia, med katerimi najdete živali, ki so najbolj značilne za Slovenijo, in njene najlepše kraje. 

12. Izdelava eko rakete in spuščanje rakete na prostranem travniku. Naš Lan je pripravil izčrpno predstavitev, kako to izgleda.

13. Spuščanje zmaja, kadar je dovolj vetra, prikliče z vetrom v laseh zadovoljen nasmešek na obraz in občutek nepopisne svobode. Zmaja z nekaj spretnosti lahko doma izdelate čisto sami.

14. Metanje frizbija viskokih zmogljivosti bo iz telesa pregnalo nakopičeno energijo in sprostilo še zadnji vozliček morebitne napetosti. Nič ni narobe, če se igri z njim pridružijo tudi starši.

15. Družina se najbolj poveže in sprosti med skupno preživetim časom. Družabne igre so vedno dobra izbira za povezovanje. Ena od takih, ki hkrati nasmeje, zabava, uri hitre prste in poskrbi, da so možgančki v kondiciji, je Okvirity!

Zdaj pa res že počasi odštevamo dni do počitnic, kajne? Želimo vam, da dobro opravite zadnje šolske obveznosti, potem pa uživate v zasluženih počitnicah. Še malo, čisto malo … ;)

Najnovejše objave

Kategorije igrač