Koga bodo letos poslušali dobri možje – razum ali srce?

Miklavž, Božiček in Dedek Mraz v teh dneh že nežno trkajo na naša vrata, še bolj pa na misli odraslih, ki razmišljamo, kaj v prihajajočih prazničnih dneh podariti otrokom. So bili pridni, poredni, razigrani, navihani? Saj je vseeno – samo, da so zdravi in da smo skupaj! Prav je, da s(m)o obdarovani vsi, čeprav le z majhno pozornostjo.

Večno vprašanje: Kakšno darilo kupiti za otroka?

Obstajata dve vrsti ljudi: Tisti, ki se v svojem življenju bolj zanašajo na svoja čustva, in tisti, ki so bolj razumske narave. Zato se, če darilo ni izbrano premišljeno, hitro lahko opazi, kakšne vrste človek ga podarja. Tudi dobri decembrski možje so v večni dilemi, ko tuhtajo in tehtajo, kakšno darilo bi bilo res pravo.

Kaj podarjajo tisti, ki jih vodi razum?

Razumski ljudje običajno podarjajo uporabne, vsakdanje reči. Od njih bo otrok dobil kos oblačila (rokavice, nogavice, kapo, šal pulover …), šolske potrebščine (zvezek, barvice, peresnico) ali kaj dobrega za pojesti. Dejstvo je, da vse te reči otroci res potrebujejo, a poleg tega za zdrav razvoj in razigrano otroštvo potrebujejo še kaj. Tisto za dušo, za piko na i …

Kaj podarjajo tisti, ki jih vodi srce?

Ljudje, ki ji v življenju peljejo čustva, običajno darilo za otroke kupujejo bolj kompulzivno, »na horuk«. To pomeni, da kupijo prvo lepo, bleščečo, dišečo in privlačno stvar, ki jo vidijo, ali pa striktno sledijo željam otroka, čeprav si otrok morda želi instant igračo, ki se jo bo po izredno kratkem času naveličal in bo kmalu zaprašena pristala v kotu.

Najbolje je združiti oboje: razum in srce!

Najboljša darila za otroke so kupljena premišljeno. Taka darila zajemajo širok spekter uporabe in so hkrati privlačna, razvijajo otroško domišljijo, krepijo ročne spretnosti ali logično razmišljanje. Ni nujno, da vse hkrati, a dobro darilo za otroke, naj bo sestavljeno vsaj iz dveh od zgoraj naštetih lastnosti.

Dobrih predlogi novoletnih daril za otroke

Zabavno učenje

Krasno darilo, ki združuje zabavo, učenje in otroku izredno privlačen inovativni pristop z najnovejšo tehnologijo, je lahko ena od knjig iz zbirke KUKU – Zabavno učenje. Glede na otrokovo starost in zanimanja je mogoče izbrati knjigo Učenje skozi igro za predšolske otroke, za šolske pa knjige Zabavna angleščina, Atlas sveta in Svet živali. Knjige delujejo s pomočjo interaktivnega pisala, ki deluje prav v vseh knjigah. To darilo bo otroku odprlo povsem nove svetove!

Les ni samo lep

Lesene igrače znamke EverEarth so vedno dobra izbira. Les je večen in topel. Takšno igračo bo lahko uporabil kasneje še kak mlajši družinski član. Lesene igrače se zaradi svoje kakovosti v najširšem smislu rade podajajo iz roda rod. Lesena proga z vlakcem, barvite lesene kocke ali leseni set za kuhanje je le nekaj dobrih predlogov na nakup darila, ki združuje razum in srce, hkrati pa podpira otrokovo domišljijo, ustvarjalnost in krepi motorične in druge spretnosti. 

Za male Nikole Tesle

Raziskovalni seti so odlično darilo za mlade raziskovalce in raziskovalke, ki obožujejo fiziko, geologijo, kemijo, anatomijo, astronomijo, robotiko in druge nepogrešljive vede. Rešitve mnogih ugank življenja in sveta bodo z znanstveno-raziskovalnimi sveti hitro dobile zanesljive rezultate ter z novimi znanji in spoznanji obogatile otroke. 

Med njihovimi raziskovalnimi pripomočki so še kako zaželeni dober teleskop, natančen mikroskop in zmogljiv daljnogled. Če katerega od teh pripomočkov še nimajo, je to lahko več kot odlično in kakovostno darilo! 

Brihtne glavice pa se bodo še kako razveselile miselnih iger in izzivov – odlično kravžljanje možgančkov za otroke in tudi odrasle. 

Za male ustvarjalce 

Ker so otroci rojeni ustvarjalci, bo dobro darilo lahko tudi ena od mnogih kreativnih igrač ali kompletov, ki jih lahko najdete tukaj. Obilica barvanja, gnetenja, šivanja in drugih umetniških spretnosti bo otrokom spodbudila rojevanje novih in novih idej. Prav posebej pa bodo deklice vesele čudovitih ustvarjalnih setov in različnih pripomočkov čarobne in zasanjane linije Nebulous Stars.

Družabne igre v vsak dom!

Družabne igre bodo razveselile vsakega otroka, saj ni lepšega kot v krogu družine ali s prijatelji ure in ure preživeti ob zabavni ali napeti družabni igri! Bolj poznane družabne igre ima doma skoraj vsak, zato je pametno izbrati izvirnejše družabne igre, kot sta na primer Okvirity, ki je prava zabava in možganska telovadba za vso družino, ali pa Gasilska brigada, ki združuje gasilsko znanje, taktiko in sodelovanje.

Zabava za staro in mlado

Darilo, ki združuje več kakovosti: logično razmišljanje, iznajdljivost, krepitev koncentracije in potrpežljivosti in medgeneracijsko povezovanje, pa so dobre stare puzzle oziroma sestavljanke. Množica čudovitih naravnih motivov najsodobnejših 3D sestavljank bo zadovoljilo prav vsak okus. Vedno zimzelene puzzle so tudi odličen kratkočasnik v teh jesensko-zimskih dneh!

No, sedaj dobri decembrski možje zagotovo vedo, kaj in kako. Pa pozdravite jih, če jih slučajno srečate. ;) 

 

 

 

Najnovejše objave

Kategorije igrač